Vårkänslor minsann...


Fikat med goa kollegorna <3

Körde i ilfart till fritids å hämtade prinsen. Sen direkt till Lilla bageriet för en fika med mina kära kollegor på mitt ordinarie jobb, Cissi & Andreas :)
De hade med sig jättefina presenter från arbetsgruppen och C hade gjort ett jättefinthalsband till mig !! TACK snälla goa ni, alla kollegor och mina fina helgkompisar <3 <3
Elias var helnöjd att få följa med dit. De hade nämligen STOOORA kanelbullar :) Han valde såklart en sån (han ääälskar ju bullar) och ett chokladsnitt. Mitt i bullen sa han att han ska rekommendera sim mormor att alltid baka sina goda bullar i den storleken :)
Sara var hos kompis då, men såklart så berättade prinsen det för syrran så fort hon kom hem...
Jaja, vad ska de annars syssla med, om de inte får tetas och bråka emellanåt ??

Min äldsta fina dotter Elin kom hit ikväll <3 Älskade saknade unge !
Hon lät ganska förkyld, hoppas hon inte blir sjuk.

Sjuk är just vad de är/har varit på jobbet. Både boende och personal. Jag vill inte bli sjuk, har ju skrytit om hur sällan jag är sjuk på nya jobbet, så det skulle vara just snyggt om jag åker på nåt nu...

VILKEN ALLDELES UNDERBAR DAG DET HAR VARIT IDAG DÅ !!
Underbara sol, välkommen ! Imorrn är det första Mars ! Första vårmånaden. Såg en bild på snödroppar på facebook idag - härligt !!
Fick vinkla persiennerna på kontoret på jobbet, då dataskärmen blev bländad, så jag knappt såg vad jag skrev. Angenäma problem ! Det ska bli jätteskönt att börja cykla till jobbet framöver. Får bli lite cykelservice nån dag nu, så den är redo ;)

Nu ska jag hänga upp en tvätt å sen nana kudden, för imorrn väntar ett låångt pass på jobbet = 7-16. Sen fredagsmys !!

Svårt är att leva, svårt är att dö
Svårt att vada, i meterdjup snö
Eva

Lite större där va...

Herregud.
Helt otroligt.
Kommer ihåg hur jag förträngde hur stor jag var.
Helt otroligt.
Jag ÄR mindre nu.
Förstår det.
Älskar det !!!
 
 
Lider med alla som kämpar.
 
Eva

Låång dag !

Klockan ringde kl 06.00. Jag brukar ställa den på 06.15, sen ligga å snooza i tio minuter... sen stressa upp, bre en macka i farten och bege mig till jobbet. Har dock insett så mycket bättre det är att gå upp aningens tidigare, koka gröt å äta i lugn och ro, innan jag åker !
Jag är ju morgonmänniska, det är bara det att sängen har blivit så mycket skönare ju äldre jag blivit !
Efter utvärdering av dagen så inser jag att jag hade för lite att äta med mig. AJAJ ! Ta lärdom Eva !!
Åt knäcke på f.m. Matlåda med ljuvligt dillkött till lunch. En shake från Alpnaering till "mellis" och sen..... ingenting förrän kl 19.20 då vi åt på Sibylla, jag och barnen. Köttbullar & mos. Gott ! Försökte äta sakta, men då var jag ryyyysligt hungrig ! Har inte känt sån hunger nån gång sen operationen.
Jag jobbade till 13.45, körde i ilfart till sammanträde på BUN, sen var jag jättesen när jag hämtade barnen i församlingshemmet. Bytte bil på OK/Q8, till Johnas bil (då mina däck inte är speciellt bra...ju) och körde sen mediumlagligt in till O-hamn till barnens friidrottsträning. Kom dit 17.54. YES !
De tränade en timme, å jaa, de är jäteduktiga, å riktiga vinnarskallar båda två. Måste ligga först, även på uppvärmningen ;)
SEN var vi iaf superduperhungriga och valde Sibylla framför Mc Donalds. Sen, när vi ändå var i stan så handlade vi lite på Maxi.
Kom hem till skogen igen kl 21. Tandborstning och i säng - pronto !
Nu sover de små liven och jag dricker en mugg te och ser på Mia på Grötö ! Å bloggar. Simultanföråga minsann ;)
Känner verkligen igen mig i det Mia och Henrik pratar om. Det där med att skämta för att försvara sig, skämta för att det förväntas av en, skämta för att slippa undan en massa saker. Klassens clown. Hur de sett komedier 1000-tals gånger och kan alla repliker.... Herregud, det är ju jag. I ett nötskal. Mina kollegor och vänner blir alltid så häpna över hur många filmrepliker jag kan. Jag kan knappt förklara varför, det är inte alltid så att jag "övat" in dem, jag bara tycker de är så himla roliga och bra !!

Det känns så bra på mitt nya jobb. Jag börjar lära känna mina kollegor och våra boende/pensionärer. Ofrånkomligt får man sina favoriter, de man har bra personkemi med. Jag har lärt mig vad/hur jag ska göra i många situationer, men det är mycket kvar att lära sig ! Det är faktiskt en himla massa ansvar man har och det gillar jag . Det är utvecklande. Hemtjänsten is tha shit ;) Jag trivs !
Vi har spånat på semestern hela veckan. Jag har lagt tidig semester, men vill egentligen vara ledig heeela Juli, å jobba på Huldas.... Får se hur vi löser det. Jag har inget behov av att vara heeelt ledig i många veckor, å Huldas är så himla kul, så jobbar jag där är det på "bonustid", bättre än semester !
Jag ska förresten dit på lördag å jobba några timmar, så hoppas vi ses där !

Min gullesnuttetutta Johanna ringde idag och bjöd mig på "afternoon tea" på måndag, i skolan. Hon går på "restaurang/livsmedel" programmet. Klart jag kommer. Ska höra med mamma och pappa om de vill hänga med oxå.

Sara pratade om döden i bilen ikväll. Hon hade sagt till mormor igår att " när du dör mormor, då kommer jag gråta varje dag, resten av livet". Så typiskt 8-9 åringar att fundera kring livet och döden. Det är viktigt att prata om och låta dem komma till tals. Lilla hjärtat.

Axfoods köttbullar innehåller hästkött, by the way..."svensk köttbulle" oh yes...

Nehepp, nu kallar bingen på mig. Imorrn e de jobb igen, å imorrn, å dagen efter, å dagen efter . SEN är det måndag = ledig !!

Kram å pöss
Eva


Jobba lite extra å de då..

Himmel vad alla är sjuka nu ! Blev tillfrågad att ta ett kvällspass ikväll och mina föräldrar kunde ta barnen, så, okej. Inte lätt denna veckan när J jobbar kväll. Jag får ledigt en annan dag om jag vill.... får se om jag utnyttjar det ;)

Så nu slänger jag mig i duschen å beger mig sen mot kneget för att jobba 13-21.30.

På torsdag ska jag träffa mina finfina älskade kollegor från mitt "riktiga" jobb, längtar <3 !!

På återseende
Eva

Jobb, mumsiga revben & körsång

Japp, så har min dag sett ut, typ !
Jobbade 7-14. Heelt okej arbetstid tycker jag :) Hämtade kidsen och körde hem och lagade tjocka revben i ugenen, ihop med potatis. Blev jättegod sås av skyn sen - mumsfilibabba ! Barnen slevade in bra = bra betyg. Hämtade Ida efter skolan, så himla mysigt att få hem henne idag oxå <3
Sen var hon snäll och nattade barnen medan jag var på körövningen. Tack snälla älsklingsunge <3
Nu sitter vi här framför vars en skärm. Hon med surfplattan å jag vid min laptop. Ja jösses. Försöker komma ihåg hur det var när jag satt hemma en vardagskväll med föräldrarna, när jag var 14 år......
Det gjorde jag inte så ofta då. Antingen var jag på ridskolan (Kvistagården) eller hos pojkvännen. Eller möjligen på fritidsgården å spelade biljard eller kortspel. Men var jag mot förmodan hemma så kanske jag spelade yatzy eller fia med päronen...Vi hade nog köpt vår första VHS-spelare så vi kanske såg nån film på den, t.ex "Chicagoexpressen" som var lillebrorsans favvo ;)
Ville man prata med nån så ringde man från hemtelefonen eller tog en runda på köpingen och kanske träffade nån, å pratade på riktigt :)
Vi hade ettan och tvåan på teven, så utbudet var hyfsat begränsat..
Jag var en jäkel på att spela på mitt lilla nintendo som var Donkey kong JR, samtidigt som jag borstade tänderna på kvällarna, då det inte fanns nån paus på det ! Mamma var spelberoende på storebrors sånt spel, på det skulle man skydda ett fort från inkastade elfdfacklor. Det var tider det !!!
Ville man se på tecknat så var det disneydags i en hel timme ppå lördagarna + då en timme på julafton.....
Ibland tjatade jag på min gamla klasskompis Nicke Larsson att få se på tecknad film på VHS när jag var hos honom. KUL :)
Dallas gick på lördagskvällar kl 21. Då satt familjen och åt nåt gott... typ "Vol au vent" med nån smarrig räkröra emellan, å drack champis till !
På helgerna blev vi lite "wild and crazy" å packade matsäcken för en heldag på det fantastiska Kevershäll (som ingen i klassen visste vad det var, typ). Där kollade vi skräddarkammaren och grillade korv, å drack saft i medhavda sirapsflaskor ;)
Ibland var kusinerna i Finsjö med , å busiga Catrine hade med en hel tårta, inga assietter men väl en tesked till alla, å så högg vi in, alla samtidigt, tills den var slut. Pålssons, ett släkte för sig.
Tack mamma och pappa för en alldeles underbar barndom <3 <3

Imorrn är det tisdag
Eva

Dagens Lindström


Myser med mitt mittenbarn - goa Ida <3

Hämtade henne när jag ändå skulle ner till civilisationen för att inhandla Voltaren gel till mina ömma muskler. Hon har smörjt in mig nu, å det känns lite bättre ! Tar nog en Ipren + 2 panodil till natten sen, å sen en likadan mix innan jobbet imörrn. Vi svängde förbi mamma och pappa på hemvägen och tog en fika å såg på gamla kort.. Alltid kul att se, iaf på barnen ;) - Vad gör man med mjölk från kor med galna ko-sjukan ? - Vet inte. - Pucko... Hehe Eva

Ramlade igår..

Vaknade med oont i armar/axlar. Trodde först jag legat konstigt på natten, men det gav lixom inte med sig.
Jag ramlade igår. För första gången på väldigt länge. En liten isfläck och jag föll handlöst framåt, ansiktet studsade i marken och glasögonen gick sönder. AJ ! Gick in och såg att jag spräckt ögonbrynet (ja, eller precis bredvid) så blodet rann. Tejpade det och tog fram reservbrillorna. Konstaterade att jag inte hade några benbrott, för då hade jag skrikit högt, då jag gjort det förr å vet hur j**la ont det gör...Vet ej hur jag ramlade med armarna och så, då all fokus blev på ansiktet.
Men kan idag konstatera att nåt hände, typ sträckte mig eller så, för det gör jätteont när jag lyfter armarna och/eller lyfter något osv. T.o.m att ta på sig vinterjackan gjorde ont :(
Kurerade mig med en Ipren nyss, får se om det hjälper.
 
Inser att fallolyckor blir vardag f.o.m nu, då jag ju fyllt tant och borde ha köpt broddar redan innan helgen, å beställt hem prospekt på diverse rullatorer å kanske ansöka om färdtjänst......
 
Ta på mig bältet i bilen var en pärs, så frågan är hur det känns imorrn, då jag ska jobba = ta av och på jackan 25 gånger och ta på mig bilbältet typ 15 ggr. Kanske städa hos någon och/eller ha en del tunga lyft...
Hoppas verkligen det är bättere då, annars får jag nog sjukskriva mig, å det hör ju verkligen till ovanligheterna !!
Får gå upp i tid och kurera mig med diverse kuckelimuckmeducin !!
 
Nog gnällt om det.
Idag sjöng vi i Vox nova i kyrkan. Det gick finfint ! Ett bra sätt att starta söndagen på. Lite själaterapi :)

Jag valde kjol, då jag har väldigt dåligt med byxor som passar just nu. MEN, kjolen jag köpte en tid efter operationen har blivit för stor. För stor. I strl 44. Helt otroligt ! Den är ju jättefin och knappt använd. Får väl sälja den, känns tråkigt att slänga den bara sådär.
 
Det innebär ju oxå att jag närmar mig mitt mål, ju !! I den bästa av världar drömde jag vid den här tiden förra året om att EN DAG, en vacker dag, kunna ha storlek 42 !!!
Kan det vara så att drömmen blir verklighet ? Kan det vara sant ? Jag börjar tro på det själv, även om det emellanåt känns som om jag är den gamla vanliga stora tjocka Eva, med ett bmi på 42 = sjuklig fetma...
 
Jag har några vänner som funderar på att göra operationen. När de berättar hur de mår, så förstår jag dem verkligen OCH inser hur himla mycket bättre jag mår nu ! Jag blir påmind om hur det var för bara ett år sedan. Alla mörka hemska tankar som förföljde mig. Hur jag höll masken utåt och gav sken av att vara en glad och alert tjej, men som i min ensamhet grävde ner mig och grät, grät, grät och var helt uppgiven. Hur jag blev helt apatisk och struntade i vilket, "jag är redan så fet, så jag kan lika gärna äta det här oxå"...och det här, och mer och mer..
 
Missbruk finns av många olika slag. Matmissbruk är inte lättare att ta sig ur än nåt annat. Jag vet.
Been there - done that.
 
Stör mig så in i Norden på folk som i okunskap rackar ner på överviktiga och på Gastric Bypass operationer.
Det är lika viktigt som t.ex rehab, drog/alkoholterapi, sluta röka...
 
Man får inte en operation helt lättvindligt som många verkar tro !
Det är en lång process och många samtal. Man ska verkligen ha försökt gå ner i vikt på egen hand först.
Sen kan den oxå göras på medicinska grunder ! Och det är BRA att det satsas på denna typ av operationer.
Jag och många med mig hade aldrig klarat att gå ner så mycket OCH dessutom kunnat hålla vikten hela livet efter viktnedgången. Tyvärr.
Att må så mycket psykiskt bättre är ju en rejäl bonus och lär ju minska kostnaderna för staten då sjukskrivningarna minskar. Sen att det redan minskar på just dem, då så många blir mer arbetsföra, det är ju kanon !!
 
Själv hade jag astma och en del psykiska problem innan op. Och 42 i bmi = SJUKLIG FETMA, vilket jag tycker låter hemskt och inte helt verklighetstroget på mig, då jag ändå tycker att jag var hyfsat aktiv, min övervikt till trots.
Det är iaf UNDERBART att slippa astman nu ! Kan göra vad jag vill utan att bli andfådd och få andnöd !
Hade även mycket ont av hälsporre innan op, men det är helt borta nu. Mina hälar hälsar och tackar för 40 kg mindre att belastas med ;)
 
Till sist så kanske jag slapp bryta något igår, då fallet var 40 kg lättare för alla eventuella benbrotts-ställen...
 
Nu ska vi baka sockerkaka, jag och barnen !
 
Ha en fortsatt skön söndag wherever you are
Eva
 
 
 
 
 

My cruel kind of humor :)

 
 

Längtar & saknar...

 
Längtar till våren med torr grusväg, vårlök i trädgården och bortsortering av hemska vinterkläder.
 
Saknar Tore - världens bästa ponny som lämnat ett stort tomrum efter sig, och saknar Ida.
 
Life will never be the same... Bäst att jobba på att ändå få till det så bra det går !
 
Lev idag som om det inte fanns något imorgon.
 
 
På tal om vikt och klädstorlekar, så börjar strl 44 jeansen bli liite för stora ;)   !!!

Å jag klagar inte.
 
Eva

Ledig lördag...igen !

Jag är van att jobba varannan helg. Alltid. Låånga pass, mellan 10,5 - 12,5 timmar.
Nu på nya jobbet lägger vi oftast var tredje helg och lite olika långa turer, vilket är alldeles UNDERBART skönt !!
Det känns superlyxigt att veta att man är ledig imorrn oxå, hela dagen !
Idag var en kul dag på Huldas, för det var mycket kunder som köpte både korgar och lammskinn ! De var pratglada och frågade mycket och det tycker jag om. Älskar verkligen serviceyrken :)
 
Efter jobbet handlade jag hem lite mys, så ikväll blir det soffmys och melodifestival minsann !
Det ska bli kul att se Army of lovers.... tror jag ;) Han Barda skulle visst ha endast kalsonger och höga stövlar på sig...
 
Nu ska jag och Sara skala äpplen å sen koka en gryta med äppelkräm. Det blir gott till kvällsmat !

Elias ser på "fem myror är fler än fyra elefanter", det är nostalgi för hans mamma minsann ;)
Rena smörjan, att heta Örjan, för Örjan han e alltid sämst, man borde vända hela bokstavssörjan bak å fram, så Örjan kommer främst !
 
Ha en trevlig lördagskväll
Eva
 

Hehehe ;)


Huldas :)

Det är så himla kul att jobba där !! Idag hade jag semester från hemtjänsten för att jobba där! Imorrn jobbar jag oxå mellan 9.30 - 14. Välkomna in å se alla nyheter å provsmaka nåt gutt :)
Det är så annorlunda i min vardag nuförtiden.
Vi är ju bara 4 st i vår lilla "vardagsfamilj" och det har tagit tid att ställa om rutinerna !
Svårt att handla lite. Svårt att laga så mycket mindre mat. Glömmer nästan bort hur man tvättar mellan varven, då jag gör det så himla sällan nu.. Behöver inte städa lika ofta och när barnen lagt sig på kvällarna så är det så tyst. Tyst och tomt. Ibland skönt men oftast tråkigt. Men men, sånt e livet.
Saknar mina döttrar, alltid. Hoppas de får in lite bra måsteåkatillmammaochsovaövernågranätterrutiner !!!!
 
Men nu kära ni så ska den här gäspande tanten/damen/bruden/bönan/pinglan/40+ hulliganen gå å nana sin skönhetssömn å ladda batterierna. Tänk att sängen bara blir skönare å skönare ju äldre man blir !
Det kan jag ju utvärdera nu, när jag blivit så himla gammal...
 
Over and out
Eva

Ooops, så det kan gå !


Kalasbilder !


Underbar födelsedag och bio !

Hej hej !!
Jaha, då är man 40 nu då... Känns ingen större skillnad, jag är ju redan supersmart och lagom tjock i mina bästa år... Som Karlsson hade sagt ;) .... han på taket ni vet !!
Födelsedagen var helt kanon i alla fall :)
Började med att mina små sångfåglar Sara & Elias kom in och sjöng alldeles ljuvligt för mig. Sen Körde Elias den traditionella fanfaren och så var födelsedagen igång.
För att fira den söta sången fick de små änglarna varm choklad de lux till frukost (fast det inte var lördag, de får BARA oboy på lördagar) med vispad grädde och minimarsmallows ;) Det var mkt uppskattat !
Sen gjorde Sara och jag oss i ordning och åkte ner till kyrkan.
Där hade vi diverse uppgrag, som gick jättebra. Efteråt fikade vi i f-hemmet... Då berättade Anette (prästen) att jag fyllde år och ALLA ställde sig upp och sjöng för mig. Liite pinsamt men kul också.
Sen åkte vi hem och garnerade smörgåstårtan. Den enorma. Den blev jättefin faktiskt :)
Jag bakade 2 rulltårtor som jag förvandlade till "exotiska bakelser", till gästernas stora förtjusning, de gick hem hos alla, kul !
Mina föräldrar hade med sig ett extra bord, å så dukade vi långbord !
Följande kom :
Mamma
Pappa
storebror Jan
hans fru Sofie
deras son Linus
storasyster Åsa
hennes dotter Malin
lillebror Per
hans fru Linda
(lilla bebben i magen, kommer ut i Maj !!)
Elin
Johanna
pojkvän marcus
Ida
x-tra dotter Amandha
Å så vi som redan bor här, alltså 5 st till :)
Jennie & Totte hade missat min inbjudan på FB, så de kommer en annan gång (synd, saknade dem)

Ja, som ni förstår så kunde jag inte bjuda fler, då det hade blivit hiiimla trångt..... SÅÅÅ :
Jag tänker ha en sommarfest !!
Kanske slår ihop det med Elins student, vi får se.
Så håll ut, alla kalassugna vänner å bekanta !

Det blev ett jättekul kalas ! Jag som alltid har lite ångest inför kalas o dyl.
Johanna hade med sig jättefina hemmagjorda cupcakes, tack gumman !!
Pappa höll lite tal (när gör han inte det...) och berättade om vår barndom. Det är alltid kul att höra, speciellt som jag var ett vackert, snällt och hjälpsamt barn... för det mesta ;)
Min älskade syrra var musikalisk och bokslukande, medan jag sjöng, klippte gräs och satte potatis ! Hehe, vi är verkligen så olika, men sen ändå lika på någe vis !
Barnen skrattade gott åt morfars berättelser :)

Min lillebror och Linda hade varit i Ullared dagen innan och berättade hur mycket fynd de gjort till deras kommande bäbis !
Tänkte tillbaka hur jag själv var för 19 år sedan, då jag var i samma sits. Såå himla spännande och så himla omvälvande det är att få sitt första barn. Och hur man genast tänker : Vad gjorde vi innan vi fick barn ? Vad fyllde man dygnets alla timmar med ? Varför vilade man inte oftare ? Varför njöt man inte mer av alla nätter man fick sova ostört hela natten..... osv osv... Det ska bli så himla mysigt att bli faster igen !! Jag har redan köpt lite kläder till bäbisen <3
Tillbaka till födelsedan då..
Medan vi var i kyrkan så hade min bästa chef och underbara vän Magdalena (Hulda) varit här med en present.
Å inte vilken present som helst..... EN BILJETT TILL KISS !! På friends arena den 1 Juni !!!!!!!!!!!!!!!!! Åh herregud vad glad jag blev !
Vad säger man lixom ? Tack känns för tamt. TACK SNÄLLA !!

Å så en sak till : När vi kom hem från kyrkan kom min kompis Kaisa ! Jag hade inte så mycket att bjuda på då, men några småkakor och en kopp te fick det bli iaf :) Jag fick ett jäääättefint lila fat och 3 påsar blomfrön (ironi, jaja) + ett jättesnyggt (scrappat, som hon är skitduktig på) kort !! Tack snälla Majsan !!
Av Amandha/;Maggu/Morgan fick jag en snygg glasgrej (svårt att beskriva) Tack tack, den är skitsnygg !!
Av mina föräldrar fick jag en soda stream ! Äntligen !
Av mina kära syskon fick jag en micro !! Äntligen x 2 !! Vi har varit utan micro i minst ett år och det förstår ju alla hur det känns...
Tack snälla goa älskade familj !!

När alla hade åkt hem så intog jag soffläge och som om inte dagen hade varit bra innan, så blev den fulländad då min favvofilm "Dirty dancing" gick på TV !
Nostalgi och minnen från musikalresan i höstas <3
Jag kan inte minnas nån födelsedag som varit bättre än denna !

Idag var den enda lediga dagen denna vecka, så jag tänkte att nåt måste jag hitta på med barnen. De föreslog Leos lekland. Vi åkte dit, men vände i dörren, då det stod uppskattningsvis 600 par skor innanför dörren... Cirka alltså ;)
Då drog vi in till Biostaden och kollade om vår sen länge inplanerade film "Röjar Ralf" möjligtvis gick idag..... Klockan var 13.00 när vi anlände och tjejen i kassan sa att den börjar kl 13.15 !! Snacka om timing !
Barnen fick popcorn och dricka och filmen var KUL !!

Ikväll på krövningen bjöd jag på resterande fika från kalaset. Det var uppskattat. Sen sjöng de för mig, igen ! Kände att jag blev lite rosig om kinderna.... lite jobbigt att vara i centrum. Men de är så underbara, både mina körkompisar och min körledare ! Hoppas vi kommer hålla på i mååånga år till, för jag älskar att sjunga i kör !
Jag fick en fin bukett tulpaner, så nu är det rena djungeln på köksbordet ;) Inte speciellt ofta som jag har snittblommor minsann.
Får se hur länge de överlever..

Imorrn är det slut på ledigheten och tro det eller ej, men jag längtar till jobbet !! Hoppas det håller i sig läänge :)

God gave rock´n´roll to you
Eva





Spännande match & kakbak !

De vann !!!!!!!!
De vann med 3-2 och det var spääääännande så in i Norden !
Det stod 2-2 med bara några minuter kvar. Då fick SIBK en straff som Märta satte !! Då tog FIBK ut sin målvakt och pressade på utan vara f**.. Stackars Johanna i målet, men hon räddade boll på boll och till sist tjöt slutsignalen och de VANN !!!
Matchens lirare blev (av sin mamma utsedd) JOHANNA gumman !!
Mamma och pappa var med och tittade, precis som Johannas farmor och sambo (från Gotland), så J kände kanske ännu mer press/stöd !?! Jag tjoade en hel del iaf, men BARA pepping, inte en massa "gör så eller så", det tycker jag är tränarnas uppgift !!!
(men det är ju vääldigt olika, hörde vissa andra åskådare...)

Jaja, hursomhelst så är mina döttrar bäst, alltid ;)

Vi bestämde oss för tacos ikväll, så vi handlade med lite grejer på hemvägen.
Tänk vad barnen äter sallad och sånt bra, när de får vara med och hacka och fixa ! Det är smidigt med tacos och resterna kan man göra mycket gott med. Får se vad det blir imorrnkväll, efter kalaset..
Sen bakade jag kolasnitt och chokladsnitt. Sökte på nätet efter recept som skulle vara lite sega, då är de godast tycker jag.
Mmmmm vad det luktar gott i köket ! Det borde finnas sånt där "lukta-gott-i-rummet-spray" med nybakatdoft ! De skulle säkerligen konkurrera ut de andra sliskiga wc-rent stinkande sprayen.
Å vad sura barnen skulle bli när de först kommer in och jublar över nåt nybakat....Hehe, kanske ska ta patent på det..
Hoppar över tårtan i år och gojsar ihop mumsiga exotiska rulltårtsbakelser istället ;) De går så fort att göra, så de hinns med imorrn.

Nu är det inte mycket kvar att fixa med inför imorrn.... ja, förutom städningen då :( Men men, det är faktiskt ganska fint, så bara lite basic städning innan gästerna anländer.

Jag ska även hinna med lite uppdrag i kyrkan på förmiddan imörrn. Det är "vår" helg och jag ska bära korset, bära fram nattvarden (ihop med Sara) och läsa ur GT. (gamla testamentet för er som undrade..). Mamma ska ansvara för kyrkkaffet, å det tänkte jag hjälpa henne med efteråt.
Sen blir det hem och garnera smörgåstårtan ! Jag kollade lite bilder på olika smörgåstårtor på nätet och nappade på idén att ha skivad ost på sidorna.
Hoppas det blir lite över, det är så gutt till frukost dan efter kalas tycker jag !

Nu ska vi gosa ner oss i soffan och se tredje omgången av Melllon !

Sista kvällen som 39-åring...
Eva

En intressant blogg !

http://goingsmaller.blogg.se/category/foton.html

..bilden ;)


Gottgottigottgott !!

Deagens tips : Åk till Huldas i Harrstorp - världens bästa gårdsbutik, å köp en sån här burk superdupergod sylt ! Sen sätter bara fantasin gränserna. Skriv till mig om ni vill ha tips på vad ni ska göra med den :) Passa även på att köpa lite gott till Mellon ikväll. Vi har fått in massor av nyheter !! Kjam Eva

Innebandy it is !

Idag ska vi åka till Blomstermåla. Johannas lag spelar en viktig match mot Färjestaden. Det är alltid spännande när de spelar mot varann ! Minns när Elins lag spelade final i Fair Play Cup mot Färjestaden för några år sedan.... HUUU så himla spännande det var !!!! De hade inte vunnit över dem tidigare och så vann de till sist !! Det avgjordes i slutminuten oxå :) Det var riktigt svettigt, även på läktaren ;)
Så idag tycker jag alla ska gå man ur huse och bege sig till sporthallen i B-måla, kl 14 och heja fram tjejerna !!!

Heja gula !!!

Eva

Tips från hemmabagaren !

http://www.hafi.com/hafikonsument/hafisortiment_konsument/ananas_sylt.htm Jag tänker göra rulltårtsbakelser med denna underbara sylt i fyllningen, ihop med vispad grädde ! Bilder kommer på söndag ;) Eva

Mums


Sockerhjärtan med lakrits & hallon
40 st
Ingredienser



500 g ODENSE Mandelmassa Lyx
1 dl hallonpuré (mixade hallon som silas)
1 tsk lakritspulver efter smak (finns i delikatessbutiker)
2 dl strösocker
röd karamellfärg




Gör så här



1. Rör samman mandelmassa, lakritspulver, någon droppe röd karamellfärg och hallonpuré till god smak!

2. Färga strösockret rosa med ett par droppar karamellfärg.

3. Rulla ut mandeldegen till långa rullar och dela upp i 40 bitar. Använd florsocker om det blir kladdigt.

4. Forma varje bit till en kon, tag en lite rund pinne och tryck ner en klyka på den breda delen så att ett hjärta bildas.

5. Rulla varje hjärta i det rosa sockret.

6. Överraska din älskade!


Hahahahaha !!!

Så himla klockren !!

Idag vaknade jag kl 06.55 av att de ringde från bemanningen på jobbet....

Morr..

Jaja, idag ska jag handla, baka, laga, och jobba en stund på Huldas. Pust. Laddar upp med en stor mugg kaffe och lite glada skratt åt diverse bilder och historier på facebook :)

Ha de !
Eva

Välkommen ljuva låååångledighet !!!

Jahåpp ! Hämtade barnen efter skolan. Hann med en snabbfika med J innan han åkte till jobbet.Jag köpte nybakade vaniljhjärtan och jordgubbshjärtan på Ica som var superdupergooda ! Mumsade i mig ett helt och tänkte att dumpar jag så gör jag, det får det vara värt :)
Nu är jag ledig ända till tisdag eftermiddag !! SKÖÖÖNT :)
Har tänkt baka kolakakor, exotiska grottor, chokladsnitt (så prinsen blir glad) och kokosbollar tills på söndag.
Sen behöver jag handla ingredienser till smörgåstårtan... Får se om det blir ikväll eller imorrn. Sist köpte jag färdiga frysta bottnar och det var ju otroligt smidigt !

I morse när jag skulle masa mig iväg till kneget låg det en ask med chokladhjärtan i jackfickan <3 WOW ! Plötsligt händer det ;) Tack älskling !

Nu ska jag skämma bort kidsen med pannkakor och glass & sylt.
Finns det anledning att fira nåt så gör vi det ;)
För övrigt anser jag att pannkakor inte är mat, utan fika/efterrätt och kan aldrig ersätta en riktig måltid.

Fick frågan idag om jag tycker det är kul att jobba i hemtjänsten och - Jaaa ! Det tycker jag ! Riktigt kul ! Omväxlande och roligt. Ingen dag är den andra riktigt lik och många korta bra möten med tacksamma goa människor ! I like it !
Och schemat passar mig alldeles ypperligt :)

Valentinekramisar
Eva



Utkast: Feb. 13, 2013


Tänker på Björn !

...som genomgår sin Gastric bypass idag !! Hoppas det går bra och att du piggar på dig snabbt och får åka hem till din fina familj igen !! Kram Eva

Toodiloo

Om en hund vore din livsstilscoach,

skulle du kanske lära dig saker som dessa:

■ När någon du älskar kommer hem, spring alltid och möt dem.

■ Låt alltid känslan av frisk luft och vinden mot ditt ansikte vara anledning nog för extatisk lycka.

■ Bits inte när det räcker med att morra...

■ Låt andra veta när de inkräktar på ditt område.

■ Spring, hoppa och lek en stund varje dag.

■ Ta en tupplur då och då, och sträck alltid på dig innan du stiger upp.

■ Njut av uppmärksamhet och var inte rädd för andra människors beröring.

■ Om det är varmt ute, pausa ibland och lägg dig ner på rygg i gräset.

■ När du är glad, dansa runt och skaka på hela kroppen.

■ Oavsett hur ofta du får skäll - tjura inte. Spring tillbaka på en gång och bli sams istället.

■ Njut av den enkla glädjen i en promenad.

■ Var lojal.

■ Låtsas aldrig vara något du inte är.

■ Om det du vill ha ligger nedgrävt, gräv tills du hittar det.

■ När någon har en dålig dag - var tyst, sätt dig nära och erbjud tröst genom att bara vara..

Dagens tankeställare !!

Igår var jag på mitt favvoställe !
Jaa, ni trodde rätt - HULDAS såklart ;)
Hulda själv stod bakom ett berg med kartonger när jag kom dit ! Jösses vad mycket nya roliga grejer hon har beställt hem till butiken !! Vi packade upp och plockade om lite. Kul !
Idag är det nyöppningspremiär, efter 4 veckors stängt, till mångas förtret. Jag ska snart åka dit och hjälpa till med det sista, tills vi öppnar kl 14 :)
Sen blir det jobb ikväll, men bara en kortis mellan 16.30-21.30.
J jobbar ju oxå kväll, så barnen ska sova hos mormor & morfar inatt, såhär mitt i veckan, å det hade de förstås iiinget emot !
Imorrn jobbar jag oxå en kortis 7-13 å SEN är jag ledig fram till tisdag kväll kl 14.45 !!!!! Så himla skönt :)

Nästa vecka är det sportlov. Då ska Hulda vara lite ledig och jag ska jobba onsdag - lördag Å DET SKA BLI SKITKUL !!
Välkomna alla gamla och nya kunder till världens bästa gårdsbutik - väl värd ett besök !!

Nu ska jag dricka upp kaffet å bege mig dit =)

Dagens bild blir på Persan - en cool ponny !

Häv ö najs vennsdej
Eva

Semlor och nässpray

Idag är det semledagen ! men jag är inte sugen på nån semla. Skulle aldrig kunna äta en hel semla längre. Inte ens en halv. Och jag sörjer ej, jag tar några rutor Mmmmmmarabou saltlakrits när suget sätter in !

Just det. Skrev ju häromdan att Elias skulle få penicillin för sitt öra, men det slapp han ! Vi skulle avvakta och se om han får mer ont i örat eller om det rinner ur det... Han är piggare nu och är i skolan idag.
Igår var vi hos tandis och fixade framtanden som han slog av en bit på i lördags.... Pojkar säger jag bara ;)

Igår hade vi finbesök av Johanna <3
Sara och Elias blev lyckliga, de saknar sina syskon nåt enormt (precis som jag). När vi var hos tandis så fixade tjejerna med hästarna när hovslagaren var här och sen efter maten så tog de en långtur med hästarna, i kylan !
Såå kul att hästarna används :) Sara var så himla glad och Johanna tyckte det var skitkul och hon gillar verkligen Detroit. Han är Jennies, vi lånar honom bara. När det inte är halt ute längre tänker jag rida på honom !
Sen var jag på kören och då smsade J om Sara kunde sova hos henne.... Gullungar, såklart hon fick ! Syskonkärlek = underbart !

IGÅR PROVADE JAG MINA SNYGGA RIDSTÖVLAR JAG KÖPTE FÖR 100 ÅR SEDAN, I HOPP OM ATT NÅN GÅNG KOMMA I, Å DE SATT PERFA !!! Nästan lite stora i skaften :) Yes !!

Min himla näsa slutar inte att vara täppt :( Inatt vaknade jag av att tungan kändes som ett grovt sandpapper och en ökenliknande känsla i hela truten. Det är verkligen hemskt att sova med öppen mun !
Men att ta nässpray innan jag lägger mig är så äckligt, för det rinner ner i svalget och smakar illa, å åker upp å ner känns det som. Gnäll gnäll, kunde varit värre, ska inte tjata mer om det !

Jag fyller ju då 40 år på söndag. Tänker göra en stoor smörgåstårta och baka några gooda kakor, å sen bjuda hit mina föräldrar, syskon med familjer och alla våra barn med respektive ! Sen är ju frågan hur vi ska få plats förstås..... Men, det löser sig !

På lördag spelar Johannas lag en viktig match mot Färjestaden.
Sara, Elias och jag ska åka och titta :)

See U later, keep rocking
Eva


..bilden


Snart..

..är det sommar igen, å vi gnäller över flugor, mygg, knott, getingar, blindingar, mördarvårtbitare och svett. PASSA PÅ OCH NJUT NU ;) Det kommer aldrig bli som på bilden.... Tore kommer alltid fattas oss :( Eva

Söndag !

Det har gått hål i prinsens öra. 1177 säger att han nu behöver penicillin och är välkommen till VC i O-hamn. Okej. Sara åker med ner till en kompis och jag tar datorn i knät/knäet ? och placerar mig i soffan framför världscupen i hoppning. Henrik von Eckerman gick precis till omhoppning !!
Jag är inte helt pigg, men inte direkt sjuk heller, så jag pallrar mig ner till jobbet sen för ett pass 14.45 - 21.30.
Sablar ! Rolf-Göran fick 4 fel :(

Vilken rolig deltävling det var igår i Mellon !
Det är inte schlager direkt, men jag kan inte låta bli att ryckas med lite när Sean banan sjunger lite fyndiga texter med en gnutta Markoolio/Uggla influenser :) Jaja, tiderna förändras, minsann !!
Sara har nynnat på Copacabanana hela morgonen iaf ;)

Saknar mina döttrar enormt mycket. Hoppas de kommer hit nästa helg när jag fyller år... Då är jag ledig heeela helgen, det var länge sen ! Får väl ha lite kalas, tror familjen räknar med det. Jag är ingen kalasmänniska, varken gå på eller ha själv. Tråkigt men sant.
MEN, jag gillar att baka, så de ska minsann få massor av fika. Jag är ledig rätt mycket i veckan oxå, å då blir det bakning !!

Jag hittade en förpackning med cappuchino med toblerone i skåpet. Blandade till den och tänkte lyxa till det lite nu... men fy ! Det är ju jättesött och jolmigt. Usch ! *går och häller ut det och byter mot Gevalia Instant, med mjölk*

Jag vill så gärna ha hit en container så jag kan rensa ut allt gammalt skit, både i vårt hus och i det gamla huset....
Ska kolla upp hur mycket det kostar, det kanske är överkomligt ?

Imorrn kommer hovslagaren och verkar alla pållarna. Alla 4.
Till sommaren kommer vi nog bara ha 3 hästar, så då blir det läge att hyra ut några stallplatser och även ta in några på sommarbete. Milton och Minola måste delas upp, då han fortfarande snuttar på henne... Hrmm !

Henrik NOLLA i omhoppningen !!!!!!!

Åååå vad jag saknar att sitta i ett kallt ridhus och heja på mina och andras ungar i ponnyhoppning ! Faktiskt ! Det var läänge sen nu. Såg att några Bätteroppare var på Udden idag och tävlade. Hade jag varit pigg så hade jag tagit med Sara och åkt dit å tittat och umgåtts ! Men men, det blir fler ggr !
Sara och Valle kanske kommer ut på nån tävling till våren... hoppas !

Tjingeling
Eva

Ledvärk, snor, hosta å så prinsen som har ont i örat ...

Idag var det jobbigt att jobba. Dag ett på röda veckan, ont i lederna och nacken, en näsa som rinner och ett evigt inochut i bilen. Tur att jag hade en kort tur och trevliga jobbarkompisar ;)
Väl hemma tänkte jag svida om och åka på årsmöte, men fick snabbt tänka om , då Elias min lille prins började gråta högt pga ont i örat. Han gråter sällan, så när han gör det vet man verkligen att han har oooont :(
Så nu sitter vi här och väntar på att sjukvårdsupplysningen ska ringa upp.... det var "bara" 25 minuters väntetid.

Jaha, då blir det nässpray, flytande Ipren, högläge och avvakta...
Å som grädde på moset, ser jag nu att han har slagit av en bit på sin framtand.. Pust !
Vi får väl bädda ner oss i soffan och se nån kul film och hoppas på det bästa..

Snörvel och krokodiltårar
Eva


Super Mario, Strl 42 och jordnötsringar !

Hej !
Jobbade 7-13 idag. Himla skönt med dagturer, speciellt såna korta ! Men jobbigt att gå upp tidigt flera dagar i sträck.. Börjar förstå hur jag ska lägga schemat på nya jobbet nu, för att hålla mig piggpiggelin ;)
J (sambon) undrade om jag ville hänga med till Kalmar, för han och barnen skulle träffa deras farfar där inne.. Svårt att tacka nej till en stunds shopping/utflykt. Speciellt när jag skulle få gå själv en stund, då barnen skulle leta efter löparskor till friidrotten, som farfar skulle betala (å de va ju tur då va) ! Blev avlämnad vid Modehuset och instruerade då övriga att INTE ha bråttom, innan de skulle hämta upp mig igen ! Skönt att gå där inne själv en stund :)
De hade 1/2 reapriset i min nya favvoaffär, å där fyndade jag några tunikor, en kofta och ett linne TILL MIG, BARA MIG !! Och det kanske bästa av allt - 3 av 4 plagg var strl 42 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Skakade på huvudet i provhytten innan jag provade dem och tänkte - hur dum kan du bli Eva, tror du på detta själv ? Att du kommer i strl 42 ??
Har köpt strl 44 en tid nu och tänkte iaf prova, 42:orna kanske passar senare....nån gång...
De satt som en smäck ! Jag hoppade lite försiktigt och jublade lite tyst och fick t.o.m till några dansmoves jag aldrig sett tidigare, i provrummet, där jag såå många gånger tidigare halvt gråtit av förnedring... YES !
Det hamnade även 3 st snygga t-shirts i påsen från den butiken. Till J. Han blev glad !
Sen gick det som det gick. Det blev som vanligt. Barnen fick lite kläder. Inte bara för att det är kul att köpa kläder till dem. De BEHÖVER faktiskt kläder. De sliter kläder värre än hästarna sliter skor.... eller vintertäcken...
Så. Elias fick en mörkblå tröja med Super Mario på och ett par svarta jeans. Käre Gud, låt dessa byxor hålla, i alla fall i en månad ?!
Sara snuttan fick en söt randig tröja med en söt kanin på och ett par jeansleggings. Käre Gud, igen, låt det slippa gå hål på leggingsen, helst hela deras livslängd.... alltså typ 1 månad ?!

Sen kom färdtjänsten å hämtade mig. De hade fått skor minsann. Saras kostade 1100 :- och Elias 400 :- Jösses, måtte de springa som.... jaa...som han i "Gudarna måste vara tokiga" nu då ! Farfar tycker det är viktigt med bra skor när man tränar löpning. MYCKET viktigt, tydligen !!


Sen insåg jag att det var dax att förtära något. De andra skulle äta på McD, så jag tänkte kolla i restaurangen på andra våningen vad de hade för utbud.... Sen åt jag på IKEA ! 28 :- för en barnportion kycklingfilé med grönsaksröra och kokta morötter (både orange och gula) och en liiten klick beasås. Å en kopp kaffe. Mums...och billigt ! Smålänning ? Javisst !!
Barnen lekte en stund på sitt älskade "Småland".
Då vi handlat på City gross många ggr senaste tiden så bestämde vi oss för MAXI. Där köpte vi fredagsmys, som kvällen till ära blev jordnötsringar och sockerdricka. Inget som lockar mig. Skönt !

J undrade om vårt Internt kommit igång ännu ? Vet ej, har inte kollat på måånga dagar sa jag. Kollade, å NU FUNKAR DET IGEN !
Så nu kommer jag uppdatera bloggen regelbundet igen, lovar ;)

Nu sitter de klistrade å ser på Sveriges, ja kanske världens tråkigaste program, alltså Gladiatorerna, å mumsar jordnötsringar å sippar på sina sockerdrickor, de små juvelerna <3

Jag tänker ta en dusch å sen krypa ner i bingen.
Vet inte om det har med åldern att göra, eller vad det är, men sängen blir bara mer och mer skön att krypa ner i !!

Jamenjustdet !! En kul nyhet !
Om 2 veckor ska jag jobba några dagar på Huldas :) KULKUL !!
Huldas öppnar förresten igen onsdagen den 13 februari, så nu vet ni, alla som väntat och längtat ! Se kommande annons i Kommunkollen.

Trevlig helg och tack för alla fina kommentarer både här på bloggen och vi som har träffats ;)
Kvällens bild blir på en alldeles underbar ponny som har en speciell plats i mitt hjärta och som jag saknar enormt - Tore boy <3

Kram
Eva


Hej hej hallå bloggen !!

Jag lever, har bytt jobb och gått ner 40 kg sammanlagt !
Har rast nu och tänkte slänga in en snabbis här !
Såg på bloggens statistik att ni trogna läsare har varit inne, trots min urusla uppdatering....
Det är så här att mitt internet hemma har varit off ett par veckor, å det går inte logga in på blogg.se på mobilen. Illa är vad det är, men inte mycket att göra åt just nu..

Det har varit fullt upp i mitt liv, å det verkar fortsätta framöver !
Det nya jobbet, på Södra hemtjänsten är iaf jättekul ! Heeeelt olikt mitt ord jobb :)
Saknar mina jobbarkompisar som en tok, men vi ses lite ibland !!

Jag tänkte skriva ut min startvikt, när jag hade gått ner rätt mycket..... så nu är det väl dax ???

134 kg


Så, där var det sagt. Hemska skämmiga siffra. Skyhög. Usch. Aldrig mer !!!

Nu är jag nere på 2 siffrigt och vågen står på 94 kg !! I feel GOOD !!!!!!!!!!!!!

Köpte skitsnygga jeans i strl 44 och de satt perfekt, lite skillnad mot de största jag hade i strl 52...

Det är alldeles underbart :)

Nu kallar de goa pensionärerna igen !!


KRAM på er
Eva

RSS 2.0