30 kg senare :)


Jag i somras


Läängtar till nästa lördag !!

... då blir det utgång med bästa brudarna :) Ska bli så himla superkul att släppa loss och bara ha kul och umgås, efter många veckors intensivt jobbande !!! Å inte nog med det.... jag är även långledig då, så jag förhoppningsvis är piggelin och utvilad, å slipper gäspa framåt 21.30...
Har jobbat 11 timmar idag. Nu är det bara 3 dagar kvar på jobbet. Känns lite jobbigt kan jag säga. Kommer sakna kollegorna och allt knäppt vi hittar på ! Hoppas de har humor på nya stället :)

Våra kära jyckar har varit på en liten miniturne i bygden inatt. De startade igårkväll här hemma - drog ner till Harrstorp runt midnatt och snodde runt där ett tag, där Huldas tik löper just nu... - sen genade de nog över tegelbruket till Fälle, där de spenderade morgonen runt Waldebjers gård, där en annan tik löper nu.... Sen drog de sig så sakteliga hemöver och vid 14-tiden var de uppe i vår by och hängde lite där.... Då fick deras husse tag i dem å de lufsade hem...
Trötta, hungriga å törstig, men hela och levande - SKÖNT !!
De var ruskigt nära E22:an och Fliserydsvägen där det är mycker trafik även på natten... Uuuhhh...
Nu ligger de här på mattan under soffbordet och snarkar å fiser..... jaa, väldigt lika sin husse faktiskt !
Min kollega Cissi tyckte vi borde ha staket runt gården....... hon har nog inte riktigt sett vår "gård"... Det skulle bli ett GIGANTISKT långt och TÄTT och HÖGT staket om det skulle hålla hundarna innanför...

Idag har jag gått omkring på jobbet och känt mig smal. Otroligt ovanlig känsla, Men skön. Härlig ! Min jobbtröja i strl M är lagom. Helt otroligt. Det är verkligen 20 år sedan jag hade M sist.
Mitt mål att komma under en viss vikt till min 40-årsdag i februari kommer jag nå senast v.2 tror jag ! Så nu ska jag sätta upp lite nya mål på min resa mot normalvikt. Berättade för en kollega idag hur mycket jag vägde som mest, å hon kunde verkligen inte tro att det var såå mycket. Jag kan börja prata om det nu. Nu när jag är så pass långt ifrån den siffran som jag vägrade acceptera. Den siffran som inte var jag. Usch !
Nu börjar Eva komma fram under alla kilon. JAG ! Jag Eva som vill visa hur sprallig och glad jag är. Inte gömma mig bakom barnen, bakom skämt eller bakom stora fula kläder och undvika att kramas...

Elin visade en video på mig när vi spelade brännboll uppe på ridskolan, på sommarfesten i Juni i år.
Bläää och fyyy. Kommer ihåg hur uttittad jag kände mig när jag skulle springa, å valkarna bara svajade på magen och rumpan. Hur jag fick svårt att andas för min astma (som idag är heelt borta) ... Herregud, jag kände knappt igen mig. Det ÄR verkligen stor skillnad !! Elin sa att hon knappt kom ihåg att jag såg ut så förut. Att jag var såå stor. Det var intressant hur eller hur. Jag tyckte synd om den stackaren på filmen. Men hon finns inte kvar längre !

Inlägget igår blev ju helt knasigt ! Bilden kom ju inte med alls, å överskriften blev ändrad... weird.

Jaja, ha de gott, å toodiloo
Eva

Wordfeud & Hot shots x 2 !!


När benen är som gele, tacos å körövning !

Idag har jag varit LEDIG !!! Heeele daon :)
Underbart skönt. Spenderat dagen med både kidsen och bästa Kaisa å hennes kids. Vi valde mellan bio / Leos / Vattenpalatset.... efter liite övertalning så gick K med på det sistnämnda. Det vart så himla härligt att bada och bubbla och åka vattenrutsch !! Efter 2½ timme var vi slutkörda, allihop faktiskt. Sen bestämde vi att vi skulle käka tacos ihop ikväll. Gott, å trevligt ! Vi är alldeles för dåliga på att ta oss tid att UMGÅS med vänner. Vi började så smått att prata om vad vi ska hitta på till sommaren.. kanske Legoland.... eller nåt annat kul ställe (ingen djurpark). Jag röstar dock för Kroatien, igen, men det får jag drömma vidare om tror jag..
Sen var det dax för körövning ! Det är ju egentligen på måndagar... men i måndags hade vi nog inte blivit så många, så vi körade ikväll istället, ju ! Alltid så himla kul att träffa alla goa körkompisar !!!

JAMENJUSTDET !
Jag vägde mig igår på jobbet. Har gått ner 33 kg sen flytstart, AND I FEEL SOO GOOD !!!!!!!!!!!!!!! Jaa, jag gillar utropstecken ;)

Hulda ringde mig idag oxå, å frågade om jag kan jobba där när de är i Thailand.... Kanske bättre jag hänger med till Thailand så kan Hulda hålla ställningarna i butiken.... ifall nåt blir fel.... kanske kassarullen tar slut.... eller nån kund frågar nåt jag inte kan...ska föreslå det till henne :)
Nejdå, men jag ska ju själv lägga mitt nya schema på mitt nya jobb, så jag hoppas jag kan pussla ihop det med Huldas öppettider.... det är ju bara i 2 veckor (som de ska ligga på playan å sippa paraplydrinkar å steka i hettan) så det ska nog gå !
Nää, jag e inte bitter..

Nån som vill spela wordfeud förresten ?
Jag heter EvaHulda

Jösses vad man blir mör i kroppen efter några timmar i badet.
Jag känner mig som en heffaklump ungefär. Det var iaf kul när jag provade baddräkten idag och insåg att jag snart behöver en ny. Den är ganska stor nu !

Johanna min goa ringde förut och ville åka till Kalmar imorrn å shoppa lite på rean... ska fundera på det lite...

Nu ska jag heffaklumpa upp mig i soffhörnet med en mugg te.

God fortsättning alla fina !
Eva

Julbord

....glömde ju skriva att sambon å jag blev bjudna på julbord med övernattning på Stufvenäs gästgiveri, av Hulda och hennes man !
Det var jättetrevligt och gott, å jaa, jag blev i vanlig ordning mätt alldeles för tidigt ;)
Satt och päste efter maten och tog mig sen till gottebordet och tog några små munsbitar av det guttigaste !

Här kommer en bild från "förfesten" på fefens rum ;)

Tack snälla Magdalena och Fredric för en trevlig helg !!!!

Nu e de sovdax
Eva

I´m back !

Ojojoj vad jag har saknat att blogga ! Jag har tyvärr inte kunnat logga in på blogg.se på mobilen, å har inte orkat dra fram laptopen på kvällarna. Jag har nämligen jobbat som en.... jaa, som en arbetshäst kanske.. (inte som mina feta ponnyer i hagen iaf.. ;) )
Det har varit helt sjukt kul att jobba 10-13 timmars pass på Huldas. Tiden har bara runnit iväg och det är bara så himla kul att vara där. Massor med härliga kunder att serva och typ 60 kg ost att bita upp och plasta in. Massor med presentkorgar med egenhändigt ihopplockat innehåll, som man blir extra glad när kunderna väljer :)
Det var många anställda på olika företag & dagis/skolfröknar som blev uppvaktade med klappar och presentkort från Huldas - KUL !!

Julafton igår. Myysigt. hemma hos Mamma och Pappa. Som vanligt. Tradition ju. Mina bröder och jag kan inte klippa julaftonsnavelsträngen. Men syrran har gjort det för många år sedan. Imponerande ! Strongt ! Saknar henne och hennes familj dock ... Får bjuda hem dem nån dag. Men trött var jag. Jättetrött. Har ju jobbat väääldigt mycket och det kändes i kroppen. Vet med mig att jag slarvat en hel del med maten oxå. Har mest ätit knäckebröd och druckit shakes. Å så en del godis... å kaffe. Vad göra när man måste vara pigg på jobbet å när jobbet dessutom är överfullt med godsaker... Skärpning Eva !
Barnen verkade nöjda med sina julklappar iaf ! De stora fick pengar och bara nåt litet paket. De små fick många billiga paket å varsen kälke, typ Snow racer. De har teståkt dem idag, men föret var ej så bra då det var 5 plusgrader och blött.
Jag har jobbat heele dan. 8-19. Bara 5 pass kvar på mitt ord jobb. Sen 5 dagar ledigt, å sen börjar allvaret ! Nytt jobb - nya utmaningar. Spännande. Hoppas det blir bra :)

Har precis sett Så mycket bättre - återträffen ! Så himla bra !!!
Magnus Uggla - I will always loove you <3

Saknar mina stora tjejer så det gör ont. Ibland vill jag bara vrida tillbaks klockan och njuta av dem <3



Jaja, imorrn e en ny dag. Å då ska jag jobba med min Cissi iaf !
Var rädda om varann
Eva

Tjänstledigt och korgtillverknimg !

Jag har varit länge på gruppbostaden jag jobbar på. Jättelänge. Började praktisera där 2001 och sen har det rullat på.. Förutom två mammaledigheter och att jag var borta i ett år, då jag var med och startade upp ett trapphusboende, så gar jag varit där. Det har varit ENORMT utvecklande och utmanande, men nu känner jag att jag vill prova nåt annat. Nu när jag inte har några barn hemma på dagarna så vill jag själv jobba lite mer dagtid och slippa skaffa barnvakt de veckor som min sambo oxå jobbar kväll. På mitt jobb har vi bara EN dagtur i veckan...

Jag ska byta från omsorgen till äldreomsorgen och jobba fram till augusti i hemtjänsten !!

Det är ett heeeelt nytt område för mig och jag ser verkligen fram emot nya utmaningar !!

Sen kommer jag såklart sakna mina underbara jobbarkompisar <3
Men jag tror det är nyttigt att röra på sig lite. Se nåt nytt. Utvecklas ännu mer. Våga !

Jag kommer aldrig få veta hur det är om jag inte provar...
Sen måste jag ju ha nåt att göra fram tills att jag jobbar deltid på min fasta tjänst på Huldas och resten av tiden åker land och rike runt som stå upp komiker och har ett eget radioprogram *in my dreams*...

Only the sky is the limit, typ !

Igår lussade barnen med bravur. Först på SPF:s julfest och sen i kyrkan på kvällen.
Det var jättefint och min lilla prins-stalledräng var.... söt. Å så hade han bekymmer. Med byxorna. De var lite stora och snöret i midjan på dom hade gått upp... Så han tog lixom tag utanpå "lusselinnet" och drog i byxorna.... typ tre gånger i minuten. . Fast hans mamma satt längst fram i kyrkan och skakade på huvudet varje gång han slet.
Han och Isak, den andra stalledrängen gick fram och sjöng Staffanvisan jättebra, med lite extra stöd av sina systrar. Sen, när de ställde sig på sina platser igen.... då tänkte min prins att han skulle fixa byxorna en gång för alla..... Så han kavlade helt enkelt upp lusselinnet till brösthöjd, samtidigt som den redan aningens tillknycklade guldstjärnan på pinne snurrade in sig i linnet och den flera gånger tejpade struten på huvudet åkte på sne'. Sen, när han kom till byxlinningen så skulle han försöka knyta en rosett.....
Då tyckte hans ömma moder att den lite annorlunda underhållningen sonen bjöd på kunde ta slut, fort... så hon vinkade ner honom och knöt byxorna. Hårt. Sen viskade hon ömt i lillprinsens öra att han var jättefin, att han skulle stå heeelt still, hålla stjärnan still i lagom höjd, inte för ansiktet och att mamma och pappa tyckte han var jätteduktig on han iiinte drog i byxorna nån mer gång...
Han gick upp igen. Sjöng vidare. Tänkte ta tag i byxlinningen, men kom på sig och log mot sin mor och lät bli. En stund iaf. BRA !!

När de sen tågade ut och jag vände mig om, så log alla föräldrar mot mig och tyckte min Staffanprins var så söt och underhållande !
Han brås på mamma, helt klart... Förutom att jag aaaldrig kan minnas nån gång jag behövt dra i byxorna för att de hållit på att åka av. .

Sara var jätteduktig oxå <3 Hon lixom hörs, oavsett hur stor kören är. Lilla hjärtat, som sover över hos kompis inatt.

Idag fick jag ett sms från Ida . Min goa fina. Hon skrev att hon hade fått ett A i betyg i musik !!!!! STOLT ? Jag ?? You bet !!
När hon sjöng på skolavslutningen i 6:an så började nästan folk gråta. För det var så fint!
Snart jullov, då får hon lov att infinna sig hos sin mamma, helst HELA lovet !

Det har varit en superkul dag på Huldas idag.
Fullt ös, massor med kunder och korgbeställningar !
Kramar
Eva

Lucia !

Ååååå vad dagarna lixom springer iväg...
Redan lucia idag. 11 dagar kvar till förväntningarnas dag . Underbara julafton <3
Allt ska vara som det alltid varit. Man känner sig som när man var barn. Mammas goda julmat. Pappa som tramsar när klapparna delas ut. Trängseln i soffan till Kalle Anka m.fl. Mammas fasa när Långben kör/inte kör husvagnen. Julgodis och clementiner. I love it !!!

Men, nu är det iaf 11 dagar kvar. 11dagar fullspäckade med julfester, jobb, handla de sista klapparna, insamling till fröknar, jobb, tvätt, handling, julfest igen, lucia, städning, phuuuuu.... Mitt i allt så gillar jag det !

På måndag är det ett sånt där happy moment igen :-) :-) :-) :-)
Då ska vi äntligen träffas, vi som var med i körkampen !! Vi ska träffas i folkets hus och se hela filmen från den superduperfantastisktroliga kvällen på Sandra !! Längtar !!

Ser på nyheterna att bocken i Gävle har brunnit upp nu... Bra jobbat säger jag.... till övervakningsföretaget som hade ansvar.

Idag blir det kallt och soligt- underbart :-)

Oj, vår Mönsteråsstolthet Elin Sigvardsson är på morgon tv och sjunger från sin nya skiva. Duktig !

Nu blir det en mugg kaffe och lite WF innan möte med jobbet.

Kör försiktigt
Eva

Bonde söker fru <3

Phö.. jag visste väl det :-(
Johan valde fel tjej. Inget ont om Jonna, men han skulle gått på känslorna han fick tidigt för Elin, ju !!

Nu sitter Elin ( min Elin alltså) å jag och ser på "c/o Segemyr" !! Kul när barnen ärver mammas (dåliga) humor :-)
Det är repriser som går nu och ikväll är det avsnittet där Fredrik är med i Jepardy !!!

På lördag ska sambon å jag på julbord med övernattning på Stuvenäs. Det är med Huldas och det ska bli sååå himla kul att komma iväg lite. Barnen ska sova hos mina föräldrar. Men på söndag ska jag öppna på Huldas vid 9.30, så ..... sambon får väl köra hem på morgonen helt enkelt.... ;-)

Toodiloo
Eva

Jobbat jobbat å jobbat !

Sorry för usel uppdatering. Har jobbat som en tok och kommit hem sent. Jag har haft ett intensivt schema av en anledning. En kul anledning !!! Jag ska jobba på Huldas alla dagar fram till julafton !!!! YIPPIE ;-)
Ja, inte riktigt alla dagar .. ska vara ledig den 19/12 för sista julklappsfixet .

Imorrn ska jag på sista BUN för i år. Vi ska börja med att äta jultallrik på Munken. Grattis till mig... blir ju för sjutton mätt på en skiva julskinka och en prinskorv.. typ.
Får väl be om doggybag ;-)

Vilken känsla det är att verkligen LÄNGTA till sitt jobb !!
Jag fullkomligt älskar att jobba i den underbara gårdsbutiken. Å ju mer vi har att göra, desto roligare är det.
Sen att jag nu har 30 kg mindre att släpa omkring på, gör ju att jag känner mig mycket piggare och har inte alls ont i kroppen eller problem med hälsporren. Underbart härligt :-)

Till våren ska jag på kryssning för första gången i livet ...
Och inte med vilka som helst !
Vi har bildat en grupp på facebook, alla vi som är födda 1973och gick på Parkskolan på högstadiet !!!
Vi fyller ju 39+1 nästa år och ska ha gemensam fest då .
Å jag ser fram emot det. Jättemycket !!
Supermycket :-):-)
FÖR den här gången slipper jag ha ångest övwr t.ec vad jag ska ha på mig, vad alla ska tänka om hur fet jag är, hur jag sitter, står, dansar och om jag ser extra stor ut i vissa vinklar..... Sånt som tog upp i stort sett alla tankar tidigare :-(
Jag ska kämpa fram tills dess, börja träna och äta extra bra. Och köpa nåt riktigt snyggt, i en vanlig affär, gå till frissan innan och va dösnygg på den där kryssningen. Min revanch *stavning* efter 20 år som tjockis .
Sen ska det såklart bli suuuperkul att träffa (nästan) alla !

På tal om träning...
Jag har aldrig varit på gymmet. Alla andra har varit där tusentals gånger(tror jag..) och kan allt där å vet hur allt funkar, å har rätt sorts kläder... Hur gör man?När ? Var ?
Jag jobbar ju så mycket, så jag vet inte när jag ska klämma in träning. Men nu är det så halt å kallt så det är svårt att ta mina entimmes snabba promenader...
Känner mig som en soffpotatis som lever på pepparkakor... Fyy Eva, fyy...så gott !

Vilken överraskning det dök in här nyss <3
Min goa ljuva söta bästa Ida kom hem till sin mamma minsann !!!!!!!!!!!"
Bara Johanna som fattas, så hade hönsmamman haft alla kycklingarna hemma...
Snart jullov, då hoppas jag de kommer vara myyycket här <3

På torsdag kväll får jag äntligen se de små juvelerna gå lucia. De har redan lussat två gånger, å Elias har sjungit staffan stalledräng å jag har inte sett eller hört... Mamma sa att de var duktiga iaf, för de lussade på PRO häromdan, å där var både mamma å pappa. Mamma sa att Sara hörs mest i kören.... uuundra vem hon fått det ifrån.....

Nehe, nu blir det soffmys en stund med söta döttrar

Eva

Delad tur, låång jobbhelg å frustration över skattepengar som inte kommit... ännu.

Jaa, så är dagsformen. Ligger i sängen å bloggar. Gutt. Imorrn och på söndag ska jag jobba förlängda turer... 08.30-21.30. Pust, it's gonna be a looong weekend.. men välavlönad ;-)
Idag fick sambon tebaks på skatten. Säkert miljontals andra svenskar oxå. Alla UTOM jag, typ. Typiskt.
Den som väntar på nån som har gått väntar alltid för länge . By the way !

Imorrn tänkte jag väga mig. Kom på att det var rätt länge sen sist. Spännande.

Hittade ett kort i mobilen från i somras. Guud vilken skillnad då och nu !! Riktigt kul att se :-)

Trevlig helg alla fina ni
Eva

Ullared, Huldas å fullt upp

Igår var Johanna och jag på Gekås !! I love that place <3 Speciellt i december . Det var jääättelite folk, som alltid i dec. Handlade precis det jag hade tänkt.. plus nåågra saker till. Men jösses vilket väglag å köra i ! Det gick iaf bra, men vi körde förbi flera bilar som låg i diket, å på hemvägen, mellan Växjö och Högsby (alltså tråkigaste delen på hela resan) så såg jag en älg i vägkanten.... Tack och lov att den precis hunnit över den hala snöglåpiga vägen !!! Vi var hemma redan 17.45, rekord tror jag ;-) Idag har jag jobbat på mitt absoluta favvoställe- Huldas ! Så himla kul. Fixade iordning två korgbeställningar direkt när jag började. Två fröknar på en förskola i Mönsterås blev nog extra glada ikväll ! En timme innan stängning ringde en kund och beställde 28 st presentkort a' 300 :-...... Bara sätta sig att börja skriva :-) Två kunder idag har kommit fram och kommenterat min viktnedgång . Så himla kul det är :-) Imorrn blir det heldag på Huldas, hoppas vi ses där !! Tjingeling Eva

Kallt..... å gutt !!!

Äntligen december !! Härliga förväntansfulla månad. Nu ska man bara härdas. Det tar ett par veckor. Sen är det helt okej med kyla och vinterväglag. Jag måste köpa nya vinterdäck.
Passar plånboken perfekt i december... eller?
Ikväll är det körövning igen :-)
Bästa på hela veckan, ju !
Nu måste jag planera inför Ullared imörrn ;-)

Eva

Körsång, ljuvlig lax & musikal

Vilken härlig första advent !!
Steg upp tidigt och fixade iordning mig och kidsen. Samling i kyrkan kl 8.45. Det var mycket folk idag och sångerna var härliga. Sista sången "advent" är superpampig !!Fick gåshud när vi började sjunga den :-)
Barnen sjöng så fint så ! Sen fikade vi i församlingshemmet, ihop med mamma å pappa, å Kaisa å barnen. Mysigt !
Hem å laga middag + baka nåt.... det blev lax, pressad potatis och citronsås. Sen jordgubb/björnbärspaj med vaniljsås och saffransmuffins med mandelmassa. Gott !!
Gästerna, alltså mina föräldrar tyckte det var gott och det var ju viktigast :-)
Efter några partier Yatzy var det dax för mig att åka ner till parkskolan för att se musikalen " little shop of horrors" .... den var kanonbra och man är åter igen stolt Mönsteråsare !! Träffade många från körkampen och det blev många goa kramar och snack om det superroliga vi var med om för några veckor sen !!!!!
Den 18/12 ska vi ju träffas i Blomstermåla folkets hus och se filmen från körkampen tillsammans - längtar dit !
Huldas dotter Melina hade en av huvudrollerna och gjorde den med bravur ! Oskar Berlevik var suverän i sin huvudroll, ja alla var såå duktiga !

Nu efter Solsidan så är det nog dax att sova snart.... har morgontur imorrn... Ååååh suck !

Jaja, snart stundar andra tider... helt andra.

Snö snö !
Eva

Äntligen hemma <3

Har landat in i hemmets lugna vrå, efter en heldag med glögg, pepparkakor och julmust ! Trevligt minsann.
HA! Jag skulle ha på mig tomteluva, vit långarmad tröja och rött förkläde. Tröjan var i strl L och den var STOR !! Lycka !! En M hade passat bättre. Jösses, kan inte fatta det. Sist jag hade strl M var för 20 år sen.... minst. Lovely :-)

I morse när jag skulle åka till O-hamn så hade jag ingen mat att ta med, så sambon tipsade mig om att ta en sån där färdigrätt i frysen. Okej, en sån fick det bli, med följden att jag åt ca en tredjedel och slängde resten.
Satt där på lunchen och funderade på att starta ett företag som gör färdigrätter för oss GBP opererade !! Små söta portionsformar till micro/ugn med typ 2 dl mat i. God mat. Proteinrik. ... Tål att tänkas på !!

Nu ska jag försöka sära på Elias ocv Sara som i sann syskonanda ligger i en hög på golvet och slåss :-\

Trevlig lördag på er
Eva


RSS 2.0