Myyser med mina äldsta döttrar <3

vi har myst ner oss i soffan med en massa tända ljus, ostbricka å Så ska det låta på teven ! Bättre kan det knappast bli :)

Imorrn e de måndag ! Ny dag, ny vecka, nya möjligheter !!
Tänk på det !

Tack å hej, leverpastej .... eller.. hrmm.. ost va de ju ;)
Eva

Knutsdans och min goa Johanna kommer hit !

Idag läste jag förbönen i kyrkan. Det var nervöst innan, men när jag gick fram så intalade jag mig själv att jag gjort det tusentals gånger tidigare.... det var en bra taktik, för det gick faktiskt bra !
Sen efter kyrkkaffet tänkte jag hämta upp lilla Sarasnuttan hos kompisen, men de hade så kul, så hon är kvar där tills ikväll när vi ska till Knutsdansen bakom församlingshemmet. Det är min kära far som leder den, å han brukar ALLTID sjunga fel melodi på "mormors lilla kråka".... Pappa väljer istället melodin till "nu är det jul igen", å fast jag säger till honom precis innan, så tar han ändå fel. Tror han gör det med mening ;)

Beställde nyss nya dammsugarpåsar på nätet ! Så HIMLA smidigt ! Slippa stå å våndas i affären. Mycket billigare oxå ! Kommer hem i postlådan på typ tisdag.
Dagens tips : "dammsugarpåsar.nu"

Johanna sms:ade förut och ville komma hit ikväll - YES ! Hämtar henne efter dansen ! Mys, hoppas Ida oxå hänger med.

Det är så mycket jag vill göra iordning i vårt hus.
Vad tråkigt det är när allt kostar pengar. Ska fundera lite och skriva en lista på saker vi kan fixa här inne, som INTE kostar något. För det borde väl vara en del... ?
En container utanför dörren skulle definitivt underlätta ! Då kan man bara hiva ut allt, slippa sortera och slippa överväga om man ska ha kvar skiten eller inte. Helt rationellt kasta ut typ 60 % av allt i huset. Ska fundera på det oxå !

Pöss
Eva



Ostar å snöstorm !

Det var några dagar sen ;) OJ ! Har ju inte bloggat på 6 dagar...Abstinens !
Jag har iaf börjat på mitt nya jobb och det är kul ! Har gått bredvid 3 pass och även hunnit med att jobba torsdag-lördag på mitt älskade Huldas !! Hulda och hennes familj åker till Thailand imorrn, å jag önskar dem en underbar resa med sol, lagom värme och framförallt att de verkligen får känna sig LEDIGA !!!! Vi har haft utförsäljning på ostarna, då det kommer vara stängt i 4 veckor framåt...
Å så har det kommit snö. I drivor. Jösses. Jag vill ha snö. LAGOM mycket. I s må doser, bara sådär så det blir vitt och fint. Det är vinter nu. 12 januari. Varför blir folk förvånade ? Irriterade ? jag anser att det ska vara snö nu och hellre att det kommer nu än att det är barmark i flera veckor å sen kommer snö i början av mars, typ...
Om jag får bestämma så ligger den här snön kvar tills efter sportlovet ! Sen får den gärna töa bort över en natt, å sen välkomnar vi våren. Våren med torra asfaltsvägar och underbara vårtecken !! MEN, det är i vecka 9 det. NU är nu, acceptera !
Nog om vädret. I förrgår, innan snön kom så harvade jag faktiskt ridbanan :) Det gick riktigt bra faktiskt, förutom när en av "tyngderna" som jag placerat ovanpå, för att pinnarna ska gå ner lite djupare, höll på att åka av, å jag skulle flytta fram den lite..... å fick den på min lilla yttepyttelillfingernagel... AJ AJ AJ !! Den är blå/lila/röd nu och öm. Men det är inget mot smärtan som uppstod vid själva klämningen... Jösses, det gjorde ont, såå ont (fattades bara ett mickstativ i bilen, så hade jag bräckat Lena PH i inlevelse i den refrängen). Det tog en halvtimme innan smärtan avtog. Och jaa, jag är smärtkänslig, men tuff ändå.. Om jag får säga det själv ;)
Sen att det snöade över allt harvarbete dan efter... det är en värdslig sak, som Karlsson hade sagt ! FÖR, när det blir barmark igen så är ju ridbanan lixom nyharvad å fiin !. Men lillfingret är nog fortfarande lila...

Adventsljusstakarna lyser så himla fint i mina fönster ! Och på alla spröjs ligger det små fluffiga rader av nysnö ! Bestämde mig precis för att de får vara kvar minst ett par veckor till ! Har ju inga grannar som kan störa sig iaf..... varför nu nån mot förmodan kan störa sig på nåt sånt... men det finns ju folk å så finns det folk. En del har lite liv, en del har ett, en del har aaaaalldeles för mycket liv... Mmmm.

Jag behöver köpa nya glasögon. Men jag gillar verkligen mina bågar... men de börjar bli stora, å styrkan behöver justeras...
Funderar på vart jag ska köpa dem bara. Sist köpte jag 2, betala för ett par. Men jag har bara använt ett par av dem.
Fast det är ju bra att ha ett par i reserv, å så vill jag ha ett par röda, så jag funderar på att köpa dem på den nya butiken i M-ås som har "tag 3 betala för 1". Får se hur det blir !

I vanlig ordning saknar jag mina döttrar som är här alldeles för sällan. Tänker egoistiska tankar som att jag vill tjata på dem att flytta hem till mamma igen, men bromsar mig själv och inser hur taskigt det är mot dem, å att de bara mår dåligt av det. Så istället skickar jag sms och skriver på chatten att jag älskar dem och saknar dem och hoppas att de tänker på sin mamma och saknar henne lite oxå. Helst så mycket så att de åker hem till henne och förgyller hennes tillvaro, då och då, ofta !!
Jag påminner mig om att jag trots allt fått ha dem "för mig själv" i 12 år. Men, saknar dem gör jag varje dag. De är MINA älsklingar <3

Ikväll är bara Elias hemma. Sara sover hos kompis och Elin jobbar.
Elias myser med mamma och pappa i soffan och vi ser på "natt på museum 2". Den är så himla kul ! "det är ingen klänning, det är en tunika". Hihi !

Idag på Huldas så kom det in en kund som inte kände igen mig först. Eller hur, tänkte jag. Men visst, jag har gått ner 33 kg i vikt, å så har jag klippt mig. Men det konstiga är att jag tycker att jag ser likadan ut. Det kommer ta lång tid innan jag inser hur jag verkligen ser ut. Hur andra ser på mig. Jag vill inte förändras på fel sätt. Jag är fortfarande jag. Eva Pålsson.

I torsdags träffade jag mina goa ex-kollegor på fiket ! Både Plättis å Cissi . Det var så kul, kändes redan som det var länge sen vi sågs, fast jag slutade nyss. Där ser man så van man är att ses flera gånger i veckan. Kollegor är viktigare än man tror. Jag saknar dem som 17. Vem vet ? Till hösten kanske vi jobbar ihop igen. Vet inte alls hur det blir, å det är rätt skönt ändå. Gillar inte att ha mitt liv utstakat för mycket,. Lever i nuet !

Nu ska jag plugga på lite, för imorrn ska jag vara kyrklig igen och agera kyrkvärd. Jag hart fått i uppdrag att läsa bönen.... Känns som jag behöver läsa den högt några gånger hemma ! Spännande.

På måndag börjar äntligen körövningen igen ! Behöver min egentid !

Toodiloo
Eva


Hihi !


Vänner, partaj, försov oss, å så lite julfest !!

Jag är så glad att jag har så många fina vänner :)
Träffade många av dem igår, både på förfesten och i Folkan ! Vilket nätverk man bygger upp genom åren. De man känner i hjärtat att man verkligen tycker om, de som man gick i skolan ihop med, en del av dom i 9-10 år. De är alltid lika härliga att krama om och slänga några ord med :) Igår skojade vi om mammografin som vi snart ska på/redan fått kallelse till ;) Tror nog alla mer eller mindre har liiite 40-års kris.... inbillar mig det iaf, så känns det inte lika jobbigt var gång jag får lite kristankar själv !!
Vi var 12 pers på festen hemma hos Annica ! KUL :) Vid tiotiden kom vi upp till folkan. Då var det inte så mycket folk, men det fyllde på sen allteftersom. Vi dansade mycket (mina fötter påminner mig om det idag) och det var himla kul ! Många kom fram till mig och pratade om min viktminskning, oxå KUL !
Malin som körde igår kämpade tappert hela kvällen, trots frestelser och lågt energiintag ! Hon ska opereras den 16/1 så hon går på diet nu och dricker bara shakes. Det ska bli så kul att följa hennes resa !!
Vid 01.40 kände vi att det vore skönt att åka hemöver, å det gjorde vi :)

Innan jag åkte hemifrån bad jag sambon att INTE låsa ytterdörren, så slapp jag ta med mig nycklar....
Ni förstår kanske hur det gick med det komihåget...
Kl 02.10 står jag utanför ett kolsvart hus med låst ytterdörr. Vad göra ? Ringde sambons mobil.... typ 45 signaler. Ååååhh. Ringde igen..."numret du ringer kan inte nås för tillfället". Ahmeeeen vad f*n.. Knackar några ggr på dörren. Väntar å väntar...Helt dött.
Vad göra ? Ringer Idas mobil ! " numret du ringer kan inte nås för till.." MORR !!!
Tar mobilen till ficklampa å stapplar runt till baksidan. Knackar först på altandörren. Ingen respons alls..
Går till Idas fönster å knackar på det med hörnet på mobilen (precis att jag räcker upp). Hör nåt mumlande där inne ! Yes !
Stapplar runt till framsidan igen å väntar ivrigt på räddaren som ska släppa in mig...... Väntar å väntar.... Men för sjutton Ida ! Jag hörde dig ju...
Stapplar runt huset igen. Knackar (läs smäller hårt) med mobilen igen (med min kära mobils liv som insats) på Idas fönster, samtidigt som jag med ljuv (läs uppgiven/arg) stämma ropar att "det är bara mamma, ÖPPNA ytterdörren... NU"
Brakar sen barskt tillbaka till ytterdörren och planerar hämnden på sambon, när tillfälle ges...
Tack snälla gullet ! Ida mumlar nåt tillbaka och lommar in till sängen igen.

Ställde inget alarm, då barnen ( läs Elias) ALLTID vaknar SENAST kl 08.00...
Med undantag tydligen... När jag vaknade kände jag direkt att klockan var mycket. Jösses ! Klockan på mobilen var 08.48.... Vid 09.15 skulle barnen samlas i kyrkan för att öva med kören.
Väckte dom (jättepopulärt...not) och gjorde allt i rasande fart. Tur att jag var så pigg (jaa, det var jag ) . Behövdes, då Elias valde att just denna morgon tjafsa om vilka kläder han skulle ha/ INTE skulle ha....
Vid 09.25 släppte jag av dem vid kyrkan, åkte ner till Algots å köpte en sån där skitgod Latte från Starbucks, å sen till kyrkan igen !
Mamma och pappa kom oxå - jag älskar dem och är såå glad att de finns och är pigga och glada <3
Barnen sjöng fint och personalen i församlingen spelade upp ett bra och roligt julspel !! Synd att inte fler kom och såg det .
Sen var det julfest i församlingshemmet och det var mysigt. Vi dansade runt granen och jag kände inte som tidigare typ 15 jular att jag inte ville/orkade dansa, utan hängde med på alla danser och hoppade för fullt ! Frihetskänsla de lux !
Tomten kom inte, däremot de tre vise männen i snygga outfits och med goda godispåsar.

När vi kom hem sa sambon att han skulle åka till sin mamma i Vissefjärda och då följde barnen med. Elin och Ida skulle till Jönköping, för Elin skulle spela match där ikväll, så de åkte med sambon ner till M-ås.
Å vips blev jag själv hemma, vilket jag verkligen inte är bortskämd med !!
Så nu har jag kurat upp mig i soffan, sett en film och druckit te.

Läste på facebook att många har städat ut julen i helgen. Men inte jag inte ! Det får vara kvar minst till nästa helg.

Imorrn ska jag börja på mitt nya jobb. Jag ska ha "bredvidgång" hela veckan. Börjar med två dagturer, så ikväll ska jag lägga mig tidigt !

Nu ska jag klura på nån bra hämnd på sambon.... hehehe !!!

Hej hopp i galopp
Eva




Äntligen nån som klippt till mig ;)

Hade en plan för idag. Städa & tvätta. Hjälpa barnen med deras rum. Åka till frissan. Handla å fixa fredagsmys.
Såhär blev det :
* Städade Saras rum
* Magdalena ringde å hörde om jag kunde jobba idag..
* Sa att jag skulle klippa mig först iaf..
* frissan hade ingen tid förrän kl 14..
* jobbade en timme..
* klippte mig..
* åkte tillbaka till Huldas å jobbade ett par timmar..
* handlade
* hämtade upp barnen på Vattenpalatset..
* svängde runt mamma och pappa (på begäran) å visade upp nya frillan !
* landade in hemma igen vid 18.30..

Tänk vad lediga dagar snabbt kan fyllas med en massa kul :)
Hur som helst så är jag nöjd med min frisyr !!
Idag fegade jag inte som jag brukar, utan sa - Klipp MYCKET !!
Det låg ett berg med hår runt stolen när jag var klar. Frissan sa (som vanligt) att jag har jättemycket hår, det finns folk som skulle döda för sånt hår... Ajaj, då får jag väl akta mig när jag är ute bland folk då...
Jag gjorde ju slingor hemma för ett tag sedan, å de kom verkligen fram nu - snyggt ! Letar å letar efter grå hårstrån....men hittar inga ännu... tycker det är snyggt :)

Anyway. Det blev en stunds fredagsmys med kidsen, sen tog jag tag i Elias rum. Herregud vad skit de samlar på sig. Å så mycket damm det kan smita in i de små legobitarna. Nu är det fint iaf, å Elias var duktig å hjälpte till och var mycket nöjd med resultatet !
Han ville lägga sig direkt, så det skulle bli morgon snabbt, så han kunde leka med alla saker han nästan glömt där de låg gömda under utåinstrumpor ( som det naturligtvis bara fanns en av, den andra strumpan av samma sort försvinner spårlöst inom en vecka efter inköp), vattenfärgsbeprydda teckningar å diverse soldater !

Sara fick lov att slänga hälften av sina gosedjur idag. Det var tufft för en inbiten gosdjurssamlare. Men då mamman flera ggr hotat med att kasta dem om de alltid ligger på golvet, så gjorde vi slag i saken idag. Mamman var dock snäll å lät henne välja vilka som skulle vandra vidare till gosdjursängarna :)

Igår köpte jag en ny outfit till kommande balunser å partajer !! En snygg topp och coola brallor som ser lite ut som skinn. Hoppas jag känner igen mig själv om jag råkar gå förbi nån spegel eller så ;)

Igår rensade jag även ur min garderob. Det blev 22 tröjor/blusar, 2 kjolar och 2 par byxor.
Ett par jeans (de största jag äger) sparar jag till målvikten är uppnådd, å tar ett sånt där hemskt kort där jag förhoppningsvis kan ha båda benen i ett byxben !!
Det kändes skitbra att få iväg alla plaggen i tält-size ! Å gud så mycket plats det blev för NYA kläder framöver !! Gutt :)

Nu ska jag hänga upp sista tvätten för ikväll, å sen gå å slå igen de gröna. För imorrn måste jag vara piggpiggelin å utvilad, när the party of the year går av stapeln !!!!!

Najty najti
Eva




Walk the fish :)


Johanna äger Gothia cup !!

Idag åker Johanna till Gothia cup med sitt lag (Sandbäckshult).
Hon är ensam målvakt som åker med, men hon kommer klara det galant. Hon är jätteduktig målis, min lilla böna <3

LYCKA TILL NU !! Heja gula :)

Kram mamma

Torsdag !

Låg i sängen till 8.45. Skönt ! Barnen sov länge. Njuter av lediga dagar lite extra mycket, då jag snart ska börja jobba mer dagtid, ju, å då börjar man alltid kl 07.00.... Det är jag inte van vid minsann. Personligen trivs jag med att jobba kvällar. Då hinner man styra av lite hemma, tvätta, handla å slippa stress. Men, för att slippa fixa barnvakt de veckor sambon jobbar kväll så hart jag nu hittat ett jobb med mer, ja mycket dagtid !
Igår träffade jag mina nya jobbarkompisar. Det kändes bra. Synd bara att de inte fått info om att jag skulle komma, men det löste sig. Vi hade schemamöte, å det skiljde sig en hel del mot våra möten på mitt ord. jobb ! Jag bokade 4 bredvidgångstider till nästa vecka, å jag ser verkligen fram emot att få börja !!!!

Ikväll ska jag skjutsa Elin till innebandyträningen i O-hamn. Medan hon tränar ska jag till stan å se om jag hittar nån snygg topp att ha på lördag :)

Igår träffade jag äntligen min allra bästa vän Annica. Vad skönt det är med vänner man känner utan å innan. Även om man bara setts kanske 4-5 gånger på ett par år, så kan man prata om allt och det känns precis som vanligt. Jag är så oerhört glad att jag har henne. Hon känner mig så väl och jag kan anförtro mig till henne.
Annica berättade att vi blir ett stort gäng som ska förpartaja på lördag, innan vi åker till Kick off !! Ååå vad kul det ska bli :)

Elias & Sara spelar Shrek på ps2. Tror jag ska förflytta mig till sovrummet eller nåt, då de är vääldigt högljudda + att det är så himla jobbigt bakgrundsljud på det spelet. MEN, de har kul å det är ju viktigast ! Elias har ont i halsen och hade feber igår, å Sara är fortf. rosslig i halsen, så vi kan ju inte gå ut heller...
Men när Elin kommer hem så ska jag ta en timmes promenad iaf ! Det var läänge sen jag rörde på mig (fyy Eva)..

Pratade med min ömma moder i telefon nyss. Hon tyckte jag skulle klippa mig. Kort ! Hrmmm.... Får se om jag hinner med det idag.

Nu ska jag fylla på vatten till hästarna. Det är väl en av fördelarna med mildvädret , man kan fylla på med slangen och slippa gå å hinka ut vattnet, som annars direkt fryser...
Jag hoppas dock att det snart kommer snö igen, så det blir vitt och fint ute. Och ljust ! Nu är det så mörkt å murrigt så man blir helt nedstämd ju.

Häv ö najs dej
Eva

Saknar mest av allt

... mina fina döttrar <3

snabbis ;)

Hej hej hallå bloggen !!
Nu är jag alldeles färdigjobbad. Den intensiva perioden är över och jag har 5 lediga dagar framför mig !
Ett nytt jobb väntar mig oxå, å jag har knappt haft tid att fundera på hur det kommer vara.. Vet ju knappt inget om det ännu, då de flesta varit lediga över jul & nyår.. Men imorrn ska jag dit på schemamöte. Vet inte ens var de träffas, så jag får ringa på morgonen och höra mig för lite !
Det kändes lite olustigt att lämna in mina jobbnycklar ikväll. Tog bort namnlappen över min handduk på toan oxå, å tömde min mapp på kontoret... MEN, jag ska ju inte sluta, bara vara ledig ett tag. Tröstar mig med det. Sen gjorde ju inte min lilla Cissi saken bättre när hon ställde sig mitt i rummet och plutade med underläppen så jag kände mig som världens svikare :(
Men jag vet att hon stöttar mig ändå <3

Sara är sjuk. Lilla snuttan. Hon har feber å ont i halsen. Det får bli en lugn dag hemma imorrn. Ska bara gosa med mina älskade små godingar, som verkligen har klagat på att mamma har jobbat myyycket senaste veckorna !

4 dagar kvar till årets fest ! Jag läängtar verkligen :)
Så nu har jag alltså 4 dagar på mig att komma på vad jag ska ha på mig....
Tänkte masa mig iväg till frisören oxå. Innan lördag..Vore skönt att klippa ur det lite, det är så himla tjockt och ofrisyrigt just nu.

Nu ska jag köra några partier WF innan sängen kallar.

Tjolahopp
Eva

RSS 2.0