snart dax !


Presentjakt, Huldas och spööökrunda !

I vanlig ordning handlade jag presenterna dagen innan födelsedagen. Jagade hit och dit i jakten på en dator till en 8-åring. Det gick inge vidare.. En surfplatta 7 tum kostade typ 1400 kr, en minilaptop 10 tum kostade 2290 kr. En normalstor laptop kostade 2990 kr. Herregud! Nä, det fick bli lite blandade presenter istället, å så hoppas vi att det kommer bra erbjudanden till jul sen.

Idga fick jag äntligen jobba på Huldas! Världens roligaste jobb :)
Johanna ringde och ville jobba med mamma, så vi har krängt goda ostar, marmelader, korvar och presenter hela eftermddan !
Många nya kunder idag, det är alltid kul ! Ett bra första intryck är viktigt, ju, och de lovordade butiken och sortimentet ! Ska hälsa Hulda det :)

När vi kom hem så stod barnen beredda och ville gå Bätteropps årliga spökrunda. Perfekt, då kunde jag slå in paket medan de var iväg. Hann precis sno papper om alla paketen innan de var hemma igen. Elias var så stolt att han inte tyckt att nåt var läskigt... sen kröp det fram att det var nåågra spöken som var liite läskiga !

Nu blir det nattning av små gos, så vi andra kan följa favvoserien Bonde söker fru <3

Imorrn ska jag steke körv hele dan, på Maxi i Åsskeshamn. Å på freda me ! Ses vi där ?

Spooky hälsningar
Eva

Avlusning del 2 !

Har man inget annat att pyssla med, så passar detta perfekt.. Luskammade dem först. Resultat : Sara 6-7 löss och mängder av ägg. Elias ingen lus, men en hel del ägg. Slängde i medlet igår, på de små liven. Masserade i 5 minuter och snodde upp Saras hår i en tofs. Kammade igenom mitt hår oxå i en hast. Inga löss där, inte den här gången.
(åkte sen till kören, å sen direkt till jobbet, sov jour där, jobbade morrontur till kl 9.15, direkt hem för fortsättning av utrotningen.)
2 nyvakna gos mötte mig i hallen. Duschade dem. Gojsade in inpackning i Saras hår, så det går lättare att kamma sen..
Luskamning. En död, kvävd (haha) lus i Saras hår. Äggen fastnar dock inte i kammen, så jag benade upp håret och drog bort ägg för ägg med naglarna. Sara, med överskottsenergi efter 3 lediga dagar och frukost i magen, hade vääldigt svårt att sitta still och frågade sin inte fullt lika energistinna mamma, ca 40 gånger om jag inte var klar snart... Pust, stånk, stök. Snaaart, Sara, snart ! Muttrade för mig själv om hur irriterad jag är på andra föräldrar, de som uppenbarligen INTE kollar sina barn, så detta vedervärdiga avlusande fortsätter. ALLA måste kolla sina barn OCH avlusa dem.
Dyrt är det. Som sjutton. 240 :- för EN flaska. Den räckte precis till Sara och Elias, å då har Elias kort hår. Köpte två flaskor, vem vet när nästa behövs.

Igår köpte jag en ny tröja till mig ! STORLEK MEDIUM !!!!!!
Fatta ! Herregud ! När hade jag det sist ? När jag var 17 år typ...
Jaa, å så en kort period när jag gått på Viktväktarna, ett år efter att jag fött Elin, innan jag blev gravid igen.
Provade den inte, bara höll upp den och tänkte att NÅN gång kanske den passar.
Ska nog ha den varje dag nu, i nån vecka eller så :)

Nu ska jag avlägsna lusägg från prinsens vackra hår.
Sen laga nån delikat lunch till alla höstlovslediga kids in tha house.

Ikväll blir det superduperkul körövning igen, inför körkampen !!

Tjolahopp
Eva

knipövning.se


Höstlov - dag 1

...väntade mig innanför dörren i morse. -Heej Mamma, vad ska vi göra idag, kan vi åka till Vattenpalatset, eller till Leos lekland....
-Snälla mamma vi kan väl åka till Oskarshamn och bada ? - Jag fyller ju år på torsdag, ska inte du köpa presenter till mig snart ? Idag kanske ? PUST !! Jag har jobbat i princip non stop sen i onsdags och är aaaningens sliten. Väcker Elin. Hon vill oxå åka till Kálmar ! Jaja, får väl ta en dusch och en halv mugg kaffe och bita ihop !
Vi får se hur dagen blir helt enkelt :)

Hupp hupp
Eva

Glömde..

Sover jour på jobbet inatt. I morse glömde jag påsen med : min kudde, tandborste, mediciner, ombyteskläder och lakan.... Så imorrn ska jag skrubba gaddarna ! Avskyr att somna utan att ha borstat tänderna :-(

Imorrn ska jag hitta på nåt kul med mina små godingar ! Senare i veckan hoppas jag att mina döttrar saknar ihjäl sig efter sin ömma moder och kommer hem till henne lite !! <3

Nu går snart mina ögon i kors, så gonatt med er alla fina !

Ride on
Eva

Komplimanger..

... har jag alltid uppskattat.... bara de inte har handlat om mitt utseende. Däremot om de handlat om min sång, humor eller om mina barn och deras uppfostran. Eller förstås nåt jag bakat, eller mat jag lagat !! Men när det handlar om mig, då blir jag obekväm.. fram tills nu ! Nu blir jag uppriktigt glad och nästan generad när någon kommenterar hur jag ser ut, hur fin jag är, hur smal jag blivit och hur pigg och glad jag ser ut !! Härligt! Underbart ! För de dagar jag verkligen märker att jag blivit mindre, de dagarna tror jag att jag strålar :-)
Vi ska kanske ha speciellt uppsydda scenkläder på körkampen. Och jag känner ingen ångest för det. Tvärtom. Det ska bli kul och vi kommer bli skitsnygga !!! Hade detta inträffat i våras så hade jag säkert hoppat av , om jag fått veta att vi skulle ha speciella kläder. Ni som levt med övervikt vet vad jag menar.

Snart sovdax, jobbar 8.00 - 21.00 imorgon + sovande jour efter det. Går av 07.00 på måndag. Pust !

Toodiloo
Eva

Glögg å peppisar :-)

Avnjöt nyss 3 pepparkakor och en hutt glögg ! Mumma så gott det var och jösses så sött glögg är alltså !! Man är ju inte riktigt van vid så söta grejer nu för tiden. Men gott var det Och vad gott det luktar med varm glögg ! Bättre än doftljus.... bara att värma upp lite glögg och ha i en skål på bordet ;-)

Men inget går upp mot dinkelpepparkakorna vi har på Huldas !! De är kryddiga och krispiga. De chokladdoppade peppisarna från Årechoklad är inte heller fy skam ! I år har vi även några nyheter på glöggavdelningen, men jag har inte hunnit testa dem.

Nu har de aningens ovanligt sminkade barnen både kommit hem och gått och lagt sig. De hade haft kul på discot. Jag frågade prinsen om han hade dansat mycket ? DANSAT ??? ELLER HUR ?!?!! Nee, skulle inte tro det mamma ! Men jag stod på händerna flera gånger och då tyckte några killar att jag var duktig på det... Sen sprang vi mycket och jag råkade krocka med en kille som jag inte känner.... men jag sa förlåt. Okej, verkar varit kul då... typ !
Sara redovisade mest alla inköp på discot .
Tjejigt/killigt - manligt/ kvinnligt. Inga hen på det discot ?!

Natti natti
Eva

Halloween disco !

Barnen är på disco. Utklädda. Sminkade. Det började kl 18. Jag jobbade till kl 18... = Deras pappa sminkade dem. Jösses ! Kan knappt bärga mig tills de kommer hem. Hoppas verkligen att sminket sitter kvar :-)

Det gick bra på Konsum idag. Men jag hade önskat lite mer folk. Tiden går mycket fortare då och det är kul med fullt upp hela tiden!

På lunchen åkte jag bort till Huldas en sväng och kollade in allt nytt som kommit in ! Åå gud vad jag längtar till jag får jobba där igen !!!!
Köpte brödchips och vitlöksost att mumsa på i helgen. Kul att träffa Hulda oxå !

Jobbhelg framför mig nu. Hoppas den går fort !



Kjamizar
Eva

Frost !

Härligt ! Äntligen riktig höst ! Hoppas ni fryser nu alla himla fästingar HEHE !!
Frukosten är i magen, så nu blir det Spotify i lurarna och en halvtimmes promenad i den kalla friska luften. Sen väntar en heldag inomhus.

Igår sökte jag ett nytt jobb... Spännande !
Frågor på det ? BRA, för jag svarar inte..... ännu .

Hävv ö najs frajdej folks
Eva

Dåålig uppdatering

Go kväll !
Det blir ett kort inlägg ikväll då jag är suuuupertrött efter 14,25 timmar på jobbet, med fullt ös. Somnade dessutom sent igår och har den "tråkiga veckan" just nu.

Imorrn ska jag jobba i butik ! Kul !! Inte i världens bästa gårdsbutik tyvärr, men på Konsum här i M-ås. Alla ska få provsmaka Wasas nya bröd :-)
Sen blir det fredagsmys de lux ELLER Johannas innebandymatch i Färjestaden..... får se vad jag orkar..

Kommer jag upp i tid imorrn så SKA jag iaf ta en morronpromenix innan jobbet.

Nästa vecka, på höstlovet, så ska vi ha en Singstar-kväll här hemma !! Då ska barnen få sig en omgång ;-) Dessvärre är de svårslagna!

Längre inlägg imörrn, lovar !!

Buss å kran
Eva

Ida <3

Min goa Ida älskling är hos mig ! Jag hämtade henne efter hennes innebandyträning i B-måla. Sen var hon barnvakt medan jag var på körövning ! Sara och Elias hade bakat nege....kokosb....winerbrots som de bjöd storasyster på !

Åå vad jag njuter av hennes närvaro och vad jag saknar henne varje dag hon inte är här. Fick pyssla lite med henne iaf, gjorde två inbakade flätor i hennes nytvättade hår. Älskade unge <3
Kom ihåg att tiden med barnen är så kort. Vi har dem bara till låns. Jag är galet stolt över mina fyra fina döttrar och den lille prinsen hjärtegull !

Okej, jag kunde inte hålla mig idag. Jag vägde mig när jag var hos mamma och pappa.
Så knäpp man är. Vågade knappt se på siffrorna, då jag fick för mig att jag skulle ha gått upp.... Som om det skulle vara möjligt..
Jaja, hade iaf gått neråt, snart under the magic line !!

Sitter här vid tv:n å skriver och inser att det är ett liite annorlunda program på trean ... 69 saker du vill veta om sex. Blev lite sådär EXTRA glad att ingen tonårsdotter är närvarande..

Imorrn ska jag vara politiker några timmar. Sitter med i Barn och utbildningsnämnden och det är intressant och givande! Det är första sammanträdet efter operationen, så det var ett tag sedan sist. Jag är ersättare, så jag behöver inte alltid gå, men imorrn är Madde borta, så då rycker jag in.
Nu ska jag fylla upp vattenflaskan, borsta av gaddarna och nana kudden!!

Natti natti
Eva

Dietisten sjuk.

Blev ingen vägning idag. Fick en ny tid nästa måndag. Det gjorde inget alls. En till vecka att jobba hårt på och förhoppningsvis en ännu lägre vikt nästa vecka ! Jag tänker inte väga mig innan dess, jag tror man kan bli beroende av vågen och jag skulle inte orka fixera mig vid dess siffror varje dag. Jag kör mitt race och ser/känner på kroppen när/hur den förändras.

Nu har jag värmt några bullar, lagt upp pepparkakor och blandat till god jordgubbssaft., Tror det blir populärt när de små gosen snart kommer från skolan :)

Sen ska Sara och jag städa hennes rum, så det är fint och förberett till födelsedagen !

Fikadax
Eva

Oj !

Tittade igenom almanackan precis och inser att det inte är speciellt många helt lediga dagar framöver...Jag funkar så att jag bara har max 3 dagar framåt i huvudet. I helgen har jag varit ledig = inte tittat i almanackan alls. Det blir mycket helgjobb framöver oxå. Har bytt och grejat för att lyckas klämma in allt kul som kommer ! Körkampen den 10/11 och så helgen efter i Stockholm, igen, när musikalen ska spelas upp ! Vidare har jag 3 inbokade dema-i-butik-jobb. Kul ! Först ut är Coop i M-ås där jag ska dema Wasa bröd. Det jobbiga med att stå i M-ås är att ALLA säger "står DU HÄR" ?! .....Funderar på att skriva en liten skylt där det står "JAA, jag står här idag", så slipper alla fråga om det uppenbara :)
Veckan efter är jag på Maxi i O-hamn. Mycket mer anonymt, å skönt ! Sen har jag fått lite kul extra´jobb med Huldas ! Vi ska medverka på skymningskväll, ha en julfest, julmarknad och stå på Harryssons en kväll ! Superkul, Huldas är bäst !!!
Höstlovet spenderar barnen till stor del på fritids, tyvärr... Sara fyller år då oxå, vi får se om sambon kan vara ledig den dagen.

MEN, den 4 december, DÅ ska jag iaf till shoppingmeckat ULLARED :) :) :) Yes, det ska bli såå kul ! Nån som vill hänga med ? Vi kan dra ihop ett gäng och antingen köra några bilar eller kanske boka en minibuss ?!
Vis av erfarenhet så vet jag att det är luugnt i varuhuset den tiden ! Det har varit första advent, alla har redan köpt både vinterkläder till barnen och julklappar ! Vi kan gå i lugn och ro och shoppa loss ;)
Hör av dig om Du vill hänga på !

Dagens YES : jag har druckit nästan en hel mugg kaffe precis.... och det var riktigt gott minsann ! Har ändrat mig från " tänker inte börja dricka kaffe igen, det är helt onödigt" , till " jag SKA börja dricka kaffe igen, hur ska jag annars orka jobba som en tok och vad ska jag annars unna mig efter maten" ?!
MEN, det ska vara pulverkaffe. Helst Gevalias. Har provat bryggkaffe på jobbet, men fick ont i magen av det.

Nu SKA jag ta entimmesrundan i skogen. Sen duscha och ta på mig lätta kläder (hehe) och bege mig till dietisten i O-hamn för vägning !

Have a nice måndag folks
Eva
Hur det gick får ni veta ikväll..... kanske ;)

Dubbel cheeseburgare ..

Nu har barnen övat klart. De är så himla duktiga och begåvade ;-)
Min lilla prins sjunger solo på ett ställe och har 2 korta repliker som han satte så bra idag ! Sara vet vad hon ska göra och hon kan hela musikalen, så hon sprallade runt med sin syssling Line .

Nu sitter vi på donken. Jag har så sakta tuggat i mig delar av en dubbel cheeseburgare. Så fånigt att köpa en sån. Hade verkligen räckt med en enkel cheese. Jag tog bort det ena brödet och halva ena köttbiten. Tuggade supernoga och åt sakta. Det gick bra men jag är smällmätt. Och törstig. Har druckit hela dan men är fortf lika törstig.

Barnen får åka rutschkanan en stund till, men sen måste vi hem. De ska duscha och vara i säng senast 19.30, för SEN blir det lite egentid, med tända ljus, en mugg te och Solsidan !! Hoppas kvällens avsnitt toppar de tidigare!

Sen ska jag leta fram Dirty dancing filmen å drömma mig bort lite...

SnabbmatshälsningaEva

Sista besöket på Ölands djurpark - ever !

I fortsättningen är det Liseberg som gäller !!!

När man vill ha lite spänning i vardagen !


Saknar dem redan !


Dax att röra på sig !

Vaknade med huvudvärk idag. Iiiinte vanligt alls. Jag har sällan huvudvärk. Måste bero på för lite dricka. Jag måste ha en vattenflaska vid sängen. OCH dricka så mycket jag bara kan, all vaken tid. Innan op var det en baggis. Då kunde jag svepa en halvliter åt gången och sammanlagt 2 liter om dan. Nu blir det ju bara 1,5 dl på 10 minuter, NÄR jag väl kommer ihåg att dricka. Skärpning Eva !!

Nu lyssnar vi på Åsas musikal "den gode herden" på cd och laddar inför övningen i eftermiddag. Det ska bli kul !

Imorrn ska jag till dietisten. Det ska bli intressant att kolla vikten OCH att se hur det har ändrats på den där hemska "fettmängdsmätaren" !
Nu ska jag se om traktorskrället startar så jag kan köra ut en ny bal till pållarna. Det enda tråkiga med denna årstid är definitivt geggan i hästhagen !! Inatt ska hästarna in. Allihop. Och Milton bus ska stå i en egen box. Utan mamma Minola ! Vi får se hur det går. Han blev 5 månader den 12/10 så nu är det dax att vara lite utan mamma :)
Slänger in en bild på Milton oxå, kanske många som inte sett honom. Vår första egenuppfödda lilla stolthet !

Have a nice söndag
Eva

Hej å hå !

Klockan ringde kl 05.30. På min lediga lördag. Va tacksam nu unge ;) när mamma spenderar sin lediga lördag med dig. Går upp i ottan. I dimma och mörker. Lirkar på transporten, lastar hästen och tuffar iväg 15 mil ner i skogen. Sitter i ett lite ruggigt ridhus och hejar på alla duktiga tjejer från vår ridklubb. Tycker det gått hyfsat för er fast ni fick 2 stopp i båda klasserna. Spenderar 6 timmar där + 4 timmars restid sammanlagt. Alltså 10 timmar egentid med din ömma moder ! Jag vet att du är tacksam, min bästa Elin <3

Jaja, vi hann ju hem till musikcafeet som började kl 17, där min kör Vox nova underhöll med både sång och musik. Det blev lyckat och det var jättekul !! Mina föräldrar kom dit oxå ! Jag älskar dem innerligt !!!

Det blev ingen tjejkväll ikväll, "på grund av anledning" , som min kära kollega Cissi brukar säga. Men vi laddar om och tar det en annan gång :) Å det var nog tur det, för jag är skit slut ! Ska bara skriva detta inlägg å sen krypa ner i mjuka goa sängen.

Imorrn tar jag mina små gos och åker över till syrran på Öland, där barnen ska öva till musikalen. Jag är innerligen tacksam över att mina föräldrar gav mig tre syskon !! Mina bästa brorsor och min bästa syster yster!

Den jag alltid förlorar över i WF... Annsofie i Kristdala... har tjatat om en uppdaterad bild på mig här på bloggen..... så idag bjuder jag väl på en då. Dagsfärsk, mitt i stressen efter hopptävlingen, innan kyrkan. I nya kjolen ;)

See ya
Eva


Kärlek

Paddington träffade sin gamla flamma Shirley mc lane på framridningen <3

Det går bra för Bätteropps Hästsällskap hittills !! Mikaela vann och Sofie kom tvåa i första klassen :-)

Nu är det snart Elin !

Kjam
Eva

Fredagsfräckis i bildform :)


Mina fina <3


Saknar !

Idag när jag skulle till jobbet tänkte jag svänga in på Netto och handla lite frukt och tuggummi. Hade som vanligt inga tidsmarginaler, knappt.. Men, jag plockade snabbt ihop det jag skulle ha och gick mot kassan... Där var det typ 8 pers i varje kö, å de hade myycket varor allihop... Jag hade ingen klocka och mobilen var i bilen.
När jag stod där i kön så hörde jag plötsligt en bekant stämma bakom mig. Där stod min allra äldsta och bästa vän Annicas mamma Ewa och syster Linda. Kul att se dem ! Hann bara hälsa och fråga vad klockan var och säga att det var kul att ses, lägga frukten i godishyllan och sicksacka mig ut genom kassan, utan frukt :(
Då slog det mig att jag VERKLIGEN saknar Annica. Min Annica. Min bästa vän som jag alltid kunnat prata med om allt. Som jag verkligen innerligt tycker såå mycket om.
Vi ses jättesällan. Hörs jättesällan. Ååååh. Varför blir det så ? MAn vill ju ha regelbunden kontakt med alla nära och kära, ju !
Visst, det är ju så att man är lite periodare. Det säger min mamma oxå ! Hon har många väninnor, har alltid haft, men de ses mer eller mindre i perioder. Precis som Annica och jag.
Det bästa av allt är att när vi väl ses, då är det som om vi sågs förra veckan oxå....
Jag ska ta mig i kragen och höra av mig till henne och bestämma tid och plats, inte bara " vi hörs". Kram till dig Annica <3

Imorrn ska vi åka till Tingsryd. 15 mil genom skogen, ner till landet långt långt borta, där kaffet kostar 1.50 :- och en hamburgertallrik med dricka kostar typ 40 :- . Där häst/hundfolk fyndar i ridsportsbutiken och där ridklubben har en suverän anläggning och trevlig personal. Där gubbarna utanför varuhuset pratar med uuunderbar dialekt som man knappt fattar ! Underbart :)
Elin och Paddington ska tävla i hoppning ! Det är så kul och vi njuter av de sista tävlingarna nu, oavsett väder å vind, då de tävlar sitt sista år ihop. Man får bara tävla ponny till och med året ut när man fyller 18.
Jag hoppas dock att de har bra tempo på tävlingen, för jag vill gärna hinna hem till musikcafeet kl 17 där vi i vår kör ska sjunga.

Sara sover hos kompis inatt. Elin är på innebandymatch i Sävsjö och kommer ej hem förrän seent .... Elias sover och sambon är ute med hundarna. Ovanligt fredagsmys minsann !
Det blir tidig sänggång ikväll, för vi ska ÅKA hemifrån kl 06.00 imörrn !
Jag har iaf förberett matsäck och laddat videokameran.

Trevlig kväll
Eva


Lite fredagskul :)


4 storlekar mindre !

Igår köpte jag en ny jeanskjol. Utan att prova. På rean. Fick ett sms från Kapp Ahl med ett erbjudande om förtur på "halva reapriset". Tog med min prins och äkte in till stan en runda. Han fick 2 nya luvtröjor och 3 t-shirts. Coola. Såna som han kommer använda! Han var såå glad, provade alla när vi kom hem och hängde upp dem noga i garderoben. Min prins !
Jag köpte en skön stickad tröja till mig, å så kjolen då. Den är 4 strl mindre än min förra. Innan jag gick och la mig igår så provade jag den. Herregud ! Den passade :) Tänkte innan att den nog skulle passa efter jul nån gång.... YES ! Tröjan var oxå kanon. 2 strl mindre än mina gamla !
Sambon fick nya byxor, en skjorta och en stickad tröja. Sara fick en snygg tunika och en till tröja. Summa 824 :- FYND ? JAAA !!
Tack KappAhl :)

Sen köpte Elias en innebandyklubba för sina egna pengar . Den sov han nog med inatt tror jag ;)

Nästa år fyller jag 40. Vet inte hur det kommer kännas. Men en sak vet jag. Det är inte BARA jag som fyller 40 nästa år !!
Det är vääldigt många födda 1973 från Mönsterås kommun. Och vi har precis bestämt att vi ska fira det. Tillsammans ! Vi har startat planeringen på facebook. Det kommer bli SKITKUL !!! Sist vi sågs var på återföreningen för ett par år sedan och då ville alla att vi skulle ses snart igen.
Det känns dessutom EXTRA bra när jag inte behöver tänka lika mycket på hur jag ser ut, hur jag mår, vad jag ska ha på mig, vad alla ska tänka...... Jag kan bara slappna av, köpa nåt snyggt att ha på mig och åka !!! Underbart !

Nu ska jag ut å köra traktor. I`m a countrygirl, aha !

Hörs ikväll
Eva





Glad :-)

"Ni som sitter här är handplockade. Sträck på er !"
Jag är fortfarande så himla glad att jag kom med i körkampen !!
Nu funderar jag på om jag ska klippa mig? Kort/kort lugg/ fräsa till mig lite.... Eller gå på min plan och låta det växa ut mer för att sen permanenta det ...
Men då har jag ju min nuvarande tråkiga frilla på körkampen..... Svårt ! Det kan bli så att jag klipper det. Mycket ! Å lite nya slingor.... å lite nya kläder.... Oj vad dyrt det börjar låta....

Idag var de små på miniorerna och barnkören. Sambon sa att Elias hade varit med och sjungit ikväll och då blev hans mamma jätteglad :-)
Han är nämligen jätteduktig på att sjunga, precis som sina systrar!
Det vore så kul om han var med och sjöng upp i kyrkan nån gång. Min prins <3

På söndag ska vi till Öland igen. De ska öva till musikalen som de ska spela upp i Stockholm i november :-)
Kom på att jag ska passa på att köpa lite presenter då oxå, då Sara fyller 8 år snart.... 1 nov blir hon 8, vår lilla stjärna !

Hon önskar sig en Ipad....

Imorrn ska jag städa både inne och i stallet. Våra hästar går fortf. ute på nätterna, men snart får de börja komma in...
Min filosofi är att hästarna ska leva så naturligt som möjligt, lite som förr i tiden och att de ska vara UTE i stora hagar med blandad terräng, så många timmar per dygn de bara kan !!!!! Det har funkat bra i 12 år nu iaf !
Peppar peppar så har vi haft friska hästar så gott som hela tiden.

Mitt mål till våren är att börja rida igen. Har jag möjlighet så vill jag köpa/låna en nordsvensk till MIG !!

Vi får se helt enkelt. Det är viktigt att ha mål i livet, både korta och långsiktiga ! Glöm aldrig det !!

Vilken fotbollsmatch igår ;-)
Sambon som jobbar dagvecka, låg och sov..... När vår småländska stolthet Rasmus Elm avgjorde med sitt supermål... då vaknade han. Inte av tv:n.... men av mitt jubelvrål med efterföljande segersång + nån olustig segerdans(som sambon slapp se) ! Det GÅR ju inte vara tyst när man får sån underhållning. Heja Sverige ! Tur att vi inte bor i lägenget...

Nu ska jag tugga i mig calciumtuggtabletten å borsta gaddarna. Sen blir det bingen.
Imorrn är en ny dag.
Avslutar med en text som en av de som bor på gruppbostaden där jag jobbar, har på sin vägg :
Strö rosor för varandra. Törnen strör så många andra.

Kjamar
Eva

Pringles :)

Den t-shirten är iiinte lika tight längre !

...

jag lyckas lixom inte att få in fler bilder i samma inlägg ...
Här demar jag ljuvlig Lindt choklad :)

Jobbilder


Hehehe :)


selma


Euforisk !

Det var såå himla kul på första övningen med vår Mönsteråskör !! Jag kände mig oerhört lyckligt lottad där jag satt bland alla fantastiska musiker och sångare/sångerskor !

Vi kommer bli svårslagna i Körkampen, men vi behöver stöd från alla kära Mönsteråsare ! SÅ : Kom till Sandra den 10 november och ni kommer få en underbar kväll !! Det är publiken som röstar !

Annars har dagen varit bra. Jag kan äta allt, men blir lika förvånad varje gång att jag blir mätt så fort... och av såå lite ! Maten är inga problem alls, däremot drickan. Trodde jag aldrig innan, att maten skulle vara det lätta.... Men både att komma ihåg att dricka och att göra det långsamt, det är svårast för mig.

Och så känner jag mig såå stor. Fortfarande. Även att jag ser att benen blivit smalare och att de ser längre ut för att magen har krympt. Och att överarmarna blivit tunnare... och att händerna blivit tunna och rynkiga, precis som fötterna. Kupstorleken på BH har oxå klivit ett steg ner (tyvärr). Men ändå känner jag mig lika stor som förut. Konstigt. Hoppas att självbilden ändras med tiden och att man kan acceptera den man är, den man blivit och kommer vara i fortsättningen.
Det är i alla fall såå mycket lättare att t.ex knyta skorna, plocka upp saker från golvet, kliva i och ur bilen, sitta skönt på olika stolar, gå och springa, leka med barnen, städa, jobba i stallet....... jaa, listan kan göras lång :) Ikväll märkte jag oxå att det är såå mycket lättare att sjunga ! Att hålla ut låånga toner och att självförtroendet med sången har stigit i raketfart !!! Jag kände verkligen lycka på körövningen, både igår och idag !!! Underbart !!

Men, en sak som jag verkligen har varit dålig på sista veckan är promenader ! Har knappt motionerat alls. Dels pga vädret och att jag jobbade heela helgen, men oxå av att jag varit för trött/lat. SÅ ! det får bli ändring på det nu ! Är vädret fel så SKA jag träna på crosstrainern eller åka ner och motionssimma ! Är vädret okej så SKA jag promenera !! Jag har laddat ner 3 bra listor på Spotify, som bara väntar på att bli lyssnade på, ju !

Min söta fina knäppa goa knaskatt Selma får pryda kvällens bild !Toodiloo
Eva


Got ya !!


Fjärde ronden Eva vs råttan = knocknout !! Hehe !

Idag, äntligen, efter måånga försök, så fick jag äntligen råttj**eln !! Hade ju gillrat 2 fällor i bilen igår och den (hon) hade lirkat av osten (igen) på den ena, men BANG ! inte lyckats på den andra ! Hehe !
 
Varnar känsliga läsare redan ku, då bildbevis kommer. Likt övriga jägare vill man ju gärna ha bildbevis på lyckad jakt !
 
Idag blir det jobb igen. Sen, direkt efter så ska jag på första repet med M-ås kören, nice !!
Så nu måste jag få i mig lite lunch och packa med lite kläder att byta till efter jobbet.
 
Jag pratade nyss med Hulda, min bästa chef ! Vi planerade lite aktiviteter framöver = mycket kul som kommer hända ! 
Det är såå kul att jag får vara med och planera och styra å ställa i och omkring butiken ! I love it !!
 
Nehe, får göra ett ryck nu då !
 
Trevlig tisdag folks
Eva

Vox nova - kanske världens bästa kör !!

Det blir bara roligare och trevligare för varje körövning ! Uppskattar verkligen alla goa olika personligheter i kören.
Idag fick vi mycket beröm av bästa Maggan oxå !
Jag hoppas verkligen att jag hinner hem till musikcafeet på lördag. Då ska vi köra många goa låtar. Välkomna till församlingshemmet då, vi börjar kl 17.

Råtta i bilen - rond 3 ..
Nu har den lilla j***ln ätit upp osten på 2 fällor... UTAN att själv gå i fällan !! Måste vara en tjejråtta, för smart är den... och en himla tur verkar den ju uppenbarligen ha oxå.
Nu har sambon riggat 2 nya fällor i bilen.... så imorrn får vi se om hon fastnat !
Jag har kört omkring med extra hög volym i bilen hela dagen , å hoppats att den fått en himla huvudvärk ! Men det ligger säkert nån tappad panodil mellan sätena som hon kommer åt då, den rackaren !!

Elin jobbar på ute i stallet. Kockan är 22.24 och hon är fortfarande där ute .... Jag tog faktiskt kort på henne nyss när jag var i stallet, så bild kommer, med svar på vad hon gör där uppe egentligen ;-)
Nu kallar sänfen mibsann
Eva



En till favorit !!


En favorit ;)


Tänkvärt..


Min vän Kaisa !

Fick ett sms där det stod "ska du med till Oskarshamn ?" Ehh... jag ska ju sitta hemma å tjura idag.... och tvätta..... Eller nee.. klart jag hänger med. Jag ÄR ingen tjurskalle. Inga långa stunder iaf. Kaisa kan muntra upp den mest inbitne tjuraren ;-)
Så nu har vi gjort stan. Kaisa bjöd på lunch på Asian house. Mums fillibabba ! Åt lite sushi och lite blandat från buffen. Mätt mätt i mätt mätt !! Nu är vi på väg hem, i ösregnet. Barnen slutar kl 13.15. Våra barn går i samma klass.
Nu måste jag se på vägen innan jag blir åksjuk !

Eva

Jag älskar er !


Saknar MINA döttrar <3

I 12 år har mina 3 äldsta döttrar alltid bott hos mig. De har varit hos sin pappa varannan helg, max.
I augusti flyttade två av dem till sin pappa. På heltid. De har bara varit hemma några få dagar sen dess, å det tär på mitt mammahjärta. Jag försöker tänka bort det. Dagarna rullar på och vi hörs via sms, ibland. Jag har haft fullt upp med mig i 2 månader. Operation, sjukskrivning, ett nytt liv. Men vissa dagar sköljer den lixom över mig. Den enorma saknaden. Idag är en sån dag..
Förstår verkligen hur det känns när barnen flyttar hemifrån. Man har levt så många år för/genom barnen, å så plötsligt så har man mer eget liv. Det blir säkert skönt, men jag är inte redo för det. Inte ännu,. Jag vill vara mamman som barnen inte klarar sig utan. Så känns det just nu ! Tänk att det får plats såå mycket kärlek till barnen inuti <3 .
 
Idag ska jag glo på tv och tvätta. Inget mer. Slappa. Deppa. En stund iaf. Äta nåt enkelt, tråkigt och slappa.
Fram till kl 17 ungefär . SEN ska jag dra ner till Vattenpalatset och sola en stund, innan jag åker till världens bästa "terapi för själen/mammahjärtat körövning" ! Jag åker alltid därifrån med ett leende på läpparna och en skön känsla i kroppen ! Underbart :)
 
Imorrn är en annan dag !
Eva

Bara en till !


Lite kvällshumor :)


Trötter trötter

Om uttagningen till "hur trött kan man bli" vore ikväll så skulle jag vinna ! Jag är helt slut alltså. Ibland önskar man att man kom hem till ett tomt hus. Hur illa det än låter. Men när man har jobbat med människor i 24 timmar på en helg, så vill man bara vara ifred och varva ner. Så är det för mif iaf.
Det är så mysigt när 2 nyduschade godingar kommer springande till hallen, så fort man öppnar ytterdörren och utropar att "du är min BÄSTA mamma" !!! Sen vill de berätta allt de gjort i helgen och helst gosa i sängen en stund...... Å det vill man ju, det oxå... Samtidigt vill man slänga av sig jobbkläderna, sno in sig i fleecemorgonrocken och gosa upp sig i soffan med en mugg te och vara ifred. Det fick bli både och ikväll. Men inte morgonrocken, då Elin behövde skjuts ner till Mormor & Morfar, direkt efter Solsidan... för hon ska på praktik i O-hamn imorrn bitti.. Så vi gav oss ut i regnet, igen, å körde ner i dimman.
Nåväl, NU sitter jag här med mitt te och myser. Gott !

I ett tidigare inlägg skrev jag om det (fd) tråkiga ämnet arbetskläder. Det har alltid varit såå jobbigt att genomlida det, samtidigt som många kollegor väljer och vrakar bland alla normalstorleksplagg och fritt står och provar, helt ohämmat.
Jag har kläder som jag inte kommit i tidigare. Som jag beställt på vinst och förlust och sen insett att jag ej kan ha. Trots att killen som säljer kläderna hävdat att jag kan ha dem, efter att ha granskat mig,....
Alla dom kläderna kan jag plötsligt ha !!!!!!!!
Till och med jeansen med låg midja, som jag bara fick upp på halva låren förut !
I våras, när jag fått besked att jag skulle få göra operationen, så beställde jag (i mina ögon) väldigt små storlekar på de nya arb.kläderna. Jag gick undan och skrev i min lapp, rädd att få kommentarer. Jag beställde strl M i en fleecejacka och en jobbtunika/rock. Har inte haft den strl sen jag var 16 år...typ.
Idag vågade jag prova dom. De var tighta, men JAG FICK PÅ MIG DOM !!!!!! Fatta känslan. Ändå förstår jag inte att jag blivit mindre. När jag ser mig i spegeln så ser jag bara stora Eva med ett bmi på 42. Hoppas det går att inse det så småningom.

Imorrn blir det en låångpromenad ! Har inte gått nåt i helgen.
Sen ska jag tvätta, tvätta å tvätta. På kvällen är detr körövning och på tisdag är första repetitionen med Mönsteråskören :) !!!!!

Idag har Elias och Sara varit på Öland, hos min syster m. fam.
Hon har skrivit en egen musikal !! och de har tidigare spelat upp den i Mörbylånga, å då var mina små med !
Idag var första övningen inför ATT DE SKA SPELA UPP DEN I STOCKHOLM I NOVEMBER !! Såå kul ! Så, det blir en weekend in tha hufvudstad soon again. Herrejösses, jag som bara varit där typ 2 ggr tidigare i mitt liv, å så smäller jag till med 2 ggr bara nu i höst !
So, you can call me a vagabond now ;)

Ikväll planerade vi även in en tjejfest hos Cissi på lördag ! Kanske dra in till Kalmar och bowla eller nåt.... Det ska bli skitkul !

En sockerbagare, hen bor i staden....
Eva

Solsidan :)


Råtta i bilen, rond 2

Såg spår av en råtta i bilen.... idag IGEN :(
Nu har vi riggat en ny fälla, så min bil blir lite som ett kinderägg imorrn bitti.. full av överraskningar.... fast utan choklad då....
Hoppas den går i fällan !

Kram
Eva

Jobbat !

Det känns verkligen att man har varit hemma en månad. Och att kroppen har förändrats. Och att det gäller att få i sig näring hela tiden för att orka. Orka jobba 12,5 timme. Pust ! Det har iaf varit himla kul att spendera dagen med mina goa kollegor, de är lite halvgalna, men ändå ! I love them <3
Vi har ätit gott idag. Kycklingwok till lunch. Banoffee pie till fikat och så falsk fläskfilé ikväll. Jag har provat minimalt av allt, med blurrig mage som resultat. Känns ganska okvinnligt att fisa som en karl.... lite som att rapa. Det är ofint och det gör man bara inte. Min sambo sa i morse att jag fiser mycket på nätterna...... Phö ! Inte mer än han iaf ! Å dessutom så snarkar inte jag ! Så de så !

Vi tittade en stund på körslaget på jobbet. Längtar :)

Nu ska det bli ovanligt skönt att lägga huvudet på kudden !

Tjingeling
Eva

Häxa, Barda och popcorn...

Sara är på kalas, nu igen ! Förra helgen avverkade hon 2 st. Lillebror börjar bli lite avis. -Jag går ju ALDRIG på kalas, gnällde han i bilen. Sara skulle klä ut sig. Det sa hon typ tjugo minuter innan vi skulle åka... Det fick bli häxa, då lillebrors omtänksamma förslag om att få låna hans heliga Spindelmannendräkt, avvisats.
Hon fick mörkgrå ögonskugga runt ögonen och söta små extrafräknar på näsan + ett hemskt läppstift. Vi hann t.o.m våffla håret och det blev....bra !
När vi kom ut från ICA (där vi i vanlig ordning panikhandlar presenter) så kom mina föräldrar och gick förbi.
De tyckte att Sara var den sötaste häxa de nånsin sett ;)
Vi lyssnade på Galenskaparnas skiva i bilen och försökte alla sjunga med i "bara sport". Den är ultrasuverän, precis som "grisen i säcken" och "vem i helvete e du" !!
 
Sen tyckte Elias att vi skulle köra hem i raketfart, då hans favvoprogram "Barda" snart skulle börja på tv.
Vi (jaja, jag) hann poppa lite popcorn och tända lite ljus innan B började. Så nu sitter vi här å mumsar poppisar och ser på tv/bloggar, som säkert många andra i Sverige gör ! Alla andra är dock inte fyllda av glädje över att ha kommit med i Körkampen, men det är jag :)
Spännande det ska bli att se vilka Mönsteråskören kommer bestå av !!
 
Jag kan äta popcorn, å det är jag glad för. Det ÄR ju så gott att plocka i sig nåt framför tv:n, speciellt på fredagskvällar, ju !
 
Nu har jag min jobbhelg framför mig. Hoppas att det går bra att jobba så långa pass utan att bli trött. Och hoppas jag kan ta mig tid att äta var tredje timme, som jag ska.... Utvärdering kommer.
Imorrn jobbar jag 8.30-21.00 och på söndag 8.00-19.00...... sen kommer jag stupa i säng. Kanske att jag tar en halvtimmes promenad imorrn bitti, innan jobbet.... får se...
 
Snart blir det X factor ! Kul !
 
Trevlig helg på er
Eva
 
 

Jag gråter av glädje !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hej Eva!
Dags för Körkampen - hoppas du är laddad för nu kör vi!
Välkommen till första repetition tisdag den 16/10 kl. 19.00-21.00
i Spegelsalen på fritidsgården Solhem i Mönsterås.
Följande reptisdagar blir 23/10, 30/10 och 6/11 och sedan smäller det 10/10
på Sandra!
Bekräfta gärna detta så jag vet att mailet kommit fram..
Ses på tisdag!
/Ingegerd.

The best friday ever !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tack snälla Ingegerd för förtroendet !!!

Jag kommer ge järnet, I promise !!

Lycklig lycklig
Eva

Trötter !

Då var första jobbkvällen avklarad å jag är trött. Helt slut. Har ätit dåligt/fel idag så magen har sagt ifrån lite.. Fyy Eva, fyy. Skärper mig genast ! Mina bästa föräldrar ställde upp och var barnvakt ikväll. Det är värdelöst att jobba i vården och ha en sambo som jobbar tvåskift. Så fort jag får nys om ett välbetalt säljjobb så...
Mycket trevligt att träffa mina kollegor igen iaf!

Nu myser Elin och jag upp oss i soffan med en mugg te och bloggar lite ;-)
Jag måste nana snart, då jag har en morgontur på jobbet imorrn...dvs 07.00-09.15.
Imorrn ska vi hämta en pall spån oxå, hos min goa vän Susanne <3

IMORRN KOMMER JAG OXÅ FÅ MAIL OM HURUVIDA JAG KOM MED I KÖRSLAGET ELLER EJ !!!!! Spännande :-) Hoppas hoppas hoppas !

Sweet dreams
Eva

- 24 kg !

Vägde mig hos mamma nyss. Helt okej resultat än så länge ;-)
Har gått ner 24 kg på 7 veckor... inte konstigt att vissa kläder blivit stoora, och att jag plötsligt kan ha kläder som tidigare varit vääldigt små ! I feel happy :-)

Nu har jag precis hämtat Elin i skolan och ska sen iväg och jobba ikväll... för första gången på lääänge !

Kjam kjam
Eva

glömsk.se

Jag har gjort det igen. Glömt att barnen ska till miniorerna OCH kören. Igen. Precis som förra veckan... Men idag satt vi iaf inte hemma och gjorde ingenting, utan jag var på Huldas och barnen lekte med Liam. Allt var frid å fröjd. Det kom en hel busslast med pensionärer som skulle shoppa loss på Huldas, så det var bara tur att jag var där (jag jobbade inte idag), så vi hjälptes åt att serva kunderna ! Sen kom jag på att Elin kom hem från praktiken runt 15-tiden, så då stannade vi en stund extra för att hämta upp henne med, när vi ändå var nere i M-ås. Gjorde så, å sen åkte vi å köpte pizza, faktiskt ! Jag provade en liiten slize och det gick bra, men var inte speciellt gott.. Konstigt att smaken ändras så efter op ! Däremot är jag sugen på blodpudding ;)
Sen såg vi på filmen Mästerkatten och myste en stund. När barnen lagt sig så tog det inte lång stund förrän Sara (som vanligt) kom upp igen och ville säga något.... VAD är det nu ? -Mamma (bekymrad röst)... DU glömde att vi skulle på miniorerna OCH kören ikväll. DU glömde båda sakerna ! OJ ! Jag men just det :( Förlåt ! Natti natti, sov nu !
Sen slår det mig - ska inte barnen komma ihåg det själva ??
Men , det är klart att de inte tänkte på det när de lekte med Liam å hade jättekul :)

Ojojoj, nu börjar Bonde söker fru, mitt favvoprogram, ju !
Ikväll kommer alla brudar till deras gårdar, kul !

Ha de
Eva
Det blev ingen vikt idag, glömde även det. Är det åldern månne ??

Stavgång och älgjakt

... är en dålig kombination ! Speciellt om det är en förstagångenmedstavarpromenerare och det är en grusväg..
Jag vet, för jag testade nyss. Det är helt underbart väder ute och vi har många härliga små skogsvägar i närheten. Mina nya stavar stod så fint ihopmekade i hallen och bara väntade på att få sprätta grus och småsten omkring sig ! Så, jag snodde in händerna i tillhörande handledsband, satte på Spotify i lurarna och gav mig ut. Hrmm.. vilket håll ska jag ta idag ?? Tror jag testar en ny runda, upp mot "hallonstället" som vi döpt det till. Efter bara ca 600 meter fick jag in nån slags teknik med stavarna samtidigt som jag insåg att gäddhänget fick sig en omgång...och att om jag hade haft skidor och snö under mig så hade jag antagligen varit uppe i 40 km i timmen..typ !!
DÅ slog det mig att, ja just det...det är ju älgjakt !
Sablar.. Å här går jag och låter som en hel flock älgar/vildsvin som kommer i galopp i gruset...
Vände hastigt och tänkte atg jag kan ju åka ner till M-ås å promenera bland husen och allt folk istället. Inte för att risken att bli skjuten kanske är så mycket mindre där, men man slipper arga jägare som man förstört jaktlyckan för i alla fall ;-)

Vi hörs ikväll
Eva


psalmbok, hopptävling, vårtbitare, vägglöss å så en råtta i bilen !

Åh vilken söndag !
Grundade i sängen med mina små gos. Sen var det snabba ryck. Dusch, frulle, packa ner böcker och noter till dagens uppdrag i kyrkan. jag har gått med i gudstjänstgruppen som hjälper till på högmässor m.m. så idag skulle jag fixa epistelläsningen. Hrmm hrmm, det gick bra, faktiskt ! Sången gick oxå bra idag.... jaa, allt gick såå bra.... fram tills att prästen sa det sista och vi skulle gå ut. Jag stod längst ut i kören (då jag skulle gå ifrån och läsa), alltså närmast Alf (som vår prälle heter). DÅ ! tappade jag min psalmbok... som, i en båge flög den i riktning mot Alf, å slog i golvet med en duns. Det dunsar rätt bra i en för övrigt tyst kyrka.... Bra Eva, bra.
Mina proffsiga kollegor i kören höll sig för skratt (de bara guppade lite tyst och såg glada ut). Alf fortsatte som om inget hänt. Jag försökte tänka på fågelskåderi, samtidigt som rouget jag pudrade på kinderna innan jag åkte, kändes väldigt onödigt... MEN! På tredje raden framifrån så satt det ett gäng konfirmander, som tidigare hade sett väldigt bleka och tonårssöndagsmorgontrötta och DE KUNDE INTE HÅLLA SIG FÖR SKRATT !!! :) Jaja, alltid kul att underhålla tycker ju jag, så jag bjuder på det !

Sen fick jag bråttom, då Elin skickat ett sms om att vi behövde åka hemifrån, till tävlingen, typ... nyss ! Full fart hemåt. In å byta finikyrkankläderna mot bekvämapåhopptävlingkläder och sen iväg.
Å det gick så bra idag. Riktigt kanon ! Paddington hoppade skitbra ! och Elin skötte sig bra ;) De slutade med en andraplats och så fick Elin ett specialpris, med motiveringen " för att Elin alltid är positiv på tävlingar, älskar sin ponny och glädjs åt framgångar oavsett resultat ! Stolt mamma å de då :)

Tyvärr kunde vi inte stanna kvar och se Bätteropps lag tävla i div 2, för Sara skulle på kalas kl 16, så vi begav oss hem.

När hästar och familj var utfodrade så tog jag en promenix. Inte entimmesrundan, men nästan upp till ridskolan och tillbaka iaf. Det var så skönt i kvällssolen ! Men alltså. Det är den 7 oktober idag. Inga mygg, inga knott eller flugor. En och annan fästing på katterna fortfarande.... men vårtbitare ! Herregud ! Varför finns dom ännu ? Som tur var, så var de 2 ! superduperäckliga vårtbitare jag såg, redan döda... men ändå. Jag hade bara tur som inte fick en sån där äcklig grön sak upphoppande på mig .. Usch vad avskyvärda dom är. Jag erkänner. Jag ÄR rädd för dom.

Anyway. Duschade trötta barn. Slängde in en tvätt, å sen slängde jag mig i soffan för den efterlängtade premiären av Solsidan ! I love it ! Underbara Mickan med sin kommentar om lapparna i skolan om löss :)
- Bor vi i Zambia eller Saltsjöbaden liksom !!

När lugnet hade infunnit sig och soffan blivit lagom uppvärmd... Då kommer Elin in och skriker att "det var en råtta i din bil Mamma" !!!!
Eller hur !? Svarade jag , men såg sen på henne att det stämde... Men herregud, hur kunde den komma in i bilen ??? I min bil. Skit oxå !
På med skorna och upp till stallet. Mörkt. Kiss kiss kiss, Seeeessan. Kooom Sessan ! Tänder upp i stallet och en råttjägare av hög rang blinkar mot mig, bländad av lysrören.. Kooomsi komsi, din söndagsstek väntar på dig i bilen ;)
..... när sen Sessan hade suttit i framsätet i 10 minuter och tittat ut på mig med en blick som sa "varför, varför ska jag vara här, typ" så gick vi in å gosade lite, å så fick sambon rigga en råttfälla istället.
Såå, imorrn får jag väl ta en titt om det lilla kräket är i fällan.

Inser att det varit en hel del djur idag. Mest otrevliga.

Helgen har iaf varit kanon ! Jag har mått bra. Maten har gått bra. Motionerat bra. Kläder har blivit stora och jag har träffat mina barn !

Gött mos
Eva

Positiv energi de lux !!

Hej på er !
Idag har samlat på mig massor av positiv energi, minsann :)
Började morgonen med mys i sängen med mina små troll <3
Efter frukosten så snofsade jag till mig lite och begav mig till Centralskolan där Ingegerd hade audition till Mönsteråskören i Körslaget ! Jag var knappt nervös alls, faktiskt. Tänkte bara att det får bära eller brista, jag gör så gott jag kan. Då jag inte kom på nån annan bra låt att köra så blev det min gamla favorit "You´re the inspiration" med Chicago. I love it ! Ingegerd kompade lite på pianot till, å då kändes det inte alls jobbigt ! Föreställde mig innan att jag skulle stå rakt upp och ner framför henne och sjunga i ett helt tyst rum... Det svajade kanske lite i början, men artade sig på slutet ! Sen fick jag sjunga delar av två andra låtar som kanske kommer vara med på körslaget. Skulle sjunga altstämman efter noter och det gick rätt bra. Jag är ju en gehörsmänninska in i märgen, så vi sjöng stämman ihop en gång, sen tog jag den själv. Gick bra, tror jag ! Svårt att veta hur mycket man ska ta i oxå... jag kan minsann kruta på om jag vill, men gick ut rätt försiktigt... får se hur det går.... Det var mååånga som hade sökt, sa Ingegerd, å hon behöver 6 st altar..... bara 6 st... Jaja, jag hoppas VERKLIGEN att jag kommer med ! Vilken boost för självförtroendet det vore :)

Sen, direkt efter audition så begav jag mig till Kalmar för att träffa ett härligt gäng som oxå har gjort en Gastric bypass. Vi ses på Kullzenska en gång i månaden och det var jättetrevligt och intressant !

Efter det så blev det inte stan som jag först tänkt, utan jag åkte till Blomstermåla och såg på Johannas seriepremiärmatch i innebandyn. Min stjärna som ju är målvakt, verkligen storspelade! Släppte bara in 3 mål, räddade många och blev "matchens lirare" !! Klart det, hon är ju bäst <3 Jag fick en stoor kram och sen drog jag vidare hemåt.
När jag ändå var ute och for så svängde jag in i köpingen och gick en runda på höstmarknaden. Underbart väder och mycket folk !
Jag träffade rätt många som direkt påpekade att det verkligen syns att jag gått ner i vikt ! Det är såå kul ! Tack min bästa Tina <3
Å så fick jag träffa mitt lilla hjärtegull Ida ! Tänk va, så stora å självständiga barnen blir... bara sådär.... de var ju små nyss..... Ida var 4 år typ nyss.... nu är hon 13 år och går omkring med kompisar på marknaden och handlar kläder, själv..... Min fina Ida. Jag älskar henne så !
Elin mitt stora hjärta är i Växjö och spelar match idag. Hoppas det går bra ! Hon är nykär och livet leker :) Kommer ihåg känslan !

Nu när jag landade hemma, så var ingen hemma.... hur ofta händer det lixom... Sara är på kalas i O-hamn och sambon å Elias är ute på vift ! Så, jag fick lite tid att blogga och dricka ett glas mjölk, men sen blir det gympadojjor på och en powerwalk in the wood ! SEN får det bli kväller och vänta in la familia för lite lördagsmys !

Det var länge sen jag mådde så här bra !

Love life
Eva

Höst !

Å regnet det bara öser ner. And I love it !
Vid 18-tiden gick Sara och jag ut, i regnet. Vi skulle hämta en ny storbal till hästarna. Jag körde bort och hämtade en med traktorn och Sara väntade tappert vid grinden till hästhagen. I regnet. Blött.
Det tråkiga med hösten är leran. Geggan. Leriga hästar, stövlar och ungar. Hästarna busade omkring och uppträdde som om de inte fått mat på några månader. Så fort vi fick av plasten på balen så högg de in. De äter som hästar våra hästar ;)
Sen, när vi kom in igen så kom en fördel med hösten. MYS ! Vi tvättade av oss och bytte till myskläder. Tände lite smålampor och några ljus och myste ner oss i soffan ! Härligt !
Tyvärr så kommer man ju inte ihåg att glädjas åt det man hatade i somras ( å tänkte att det ska jag minsann njuta av att slippa i höst), så som mygg, knott, flugor, fästingar, mördar-vårtbitare och ormar. Speciellt när det regnar så glömmer jag lätt bort att njuta av bortfallet av alla dessa hatade djur. Men skönt är det !
Idag åkte jag till Oskarshamn en stund medan barnen var i skolan. Köpte ett par snygga öronhängen med ugglor och en snygg tunika på normalstorleksavdelningen, å var mycket tillfreds med det :) + några nya "sporttoppar" på Kapp Ahl. De är så sköna. Saknar dock "uppochihop" effekten ;) som riktiga BH:ar har, men till vardags så älskar jag dem ! Har gått ner 2 storlekar på kläder, redan ! I love it !
Sen svängde jag runt Maxi och köpte sallad. De har en sån där salladsbar, där man plockar ihop sin egen sallad. Perfekt ! Jag åt halva och sparar andra halvan till lunch imorrn. Gott.
Jag är förresten inte alls sugen på pizza längre ! Det var jag varje dag på pulverdieten innan operationen. Jag är egentligen inte sugen på något, fortfarande. Lite tråkigt, men skönt, ju !

Nu ropar kudden... Eva, kom och dregla på mig.

Natti natti
Eva

Bonde söker fru <3

Jag älskar det programmet ! Årets upplaga består av goa vanliga (ja, förutom kameler) hederliga bönder. Det ska bli kul att följa dem i höst . Idag har jag varit seg. Ingen frisk luft knappt och ingen promenad.... Skärpning Eva ! Imorrn är en ny dag. Vi åt tacos ikväll och jag åt lite köttfärs, sallad, gurka, toma, guacamole, vitlökssås och några nachochips... man måste ju prova sig fram och det gick jättebra. Yes ! Det gäller bara att HELA tiden komma ihåg att äta SAKTA och tugga LÄNGE. Å sen sluta äta så fort man känner sig mätt.... även om det ligger jättegoda grejer kvar på tallriken. Inte lätt att ställa om från tidigare matmissbruk !
Jag HAR slutat dricka kaffe. Slutat äta godis. Slutat fika. Slutat överäta. Det är många missbruk att sluta med över en natt, typ. Inte konstigt att man är trött och gnällig emellanåt. Men men , sen, oftast, så är jag ju faktiskt betydligt piggare och gladare än nånsin !! Har gått ner 2 kg till och de jag träffar som inte sett mig på ett tag påpekar direkt att det verkligen syns :-)
Men jag gillar inte uppmärksamhet. Inte alltid. Inte som handlar om mitt utseende. Min kropp. Jag älskar uppmärksamhet när det gäller sång, humor och när jag demonstrerar saker. Och när det handlar om barnen.
Hoppas det ändrar sig med tiden..

Det börjar bli lite långtråkigt att vara hemma. Tror jag ska åka ner till Huldas imorrn och bara gå och plocka lite i hyllorna. Träffa lite kunder och min goa bästa chef Magdalena <3
Terapiarbete helt enkelt. Socialisera mig lite inför jobbstart nästa vecka.
Imorgon ska jag även komma på vilken låt jag ska välja att sjunga på audition på lördag.... Ingen för lätt och ingen för svår...ingen för hög och ingen för låg.... inte för ny å inte för gammal...eller... Asch, jag tar väl helt enkelt nån från min topplista ;-)

Audition börjar kl 10, vilket passar mig perfekt, för då hinner jag in till Kalmar och träffa de andra i vår grupp på FB för GBP opererade. Det ska bli kul att träffa dem på riktigt !

" Är det Zambia eller Saltsjöbaden vi bor i liksom"
Ååå vad kul det ska bli att se Solsidan på söndag ;-)

Nehe, nu ska jag försöka göra lite nytta innan kudden kallar !

Kjam
Eva

Lax, ljuva lax !

I Timmernabben finns ett rökeri. Nabbens rökeri. De har ljuuuvliga varor. Köpte rökt lax igår... men inte på rökeriet, utan på ICA som är återförsäljare åt dom ! Avnjöt laxen med romsås, potatis och sallad. Heaven, så gutt ! Börjar få ett hum om hur mycket jag kan/orkar äta nu. Vi köpte nytt porslin på ikea i våras. Det är gigantus size på både tallrikarna och assietterna, så mina portioner ser små ut även på assiett.... därför tänker jag köpa mindre(å snyggare) assietter till bara mig ;-)

Hoppas de ringer snart så jag får hämta min juvel. Min volvo. Min träningsstudio inför A på lördag !!

En tjej tog kontakt med mig på FB angående min Gastric bypass. Hon funderar på att göra en själv och ville ha lite mer info, av mig ! Alltid kul om när man kan hjälpa andra....sen om hon blir klokare efter att ha träffat mig.... de e en annan femma :-)

Nu tar jag sambons bil ner till mamna och den fruktade vågen..

På återseende
Eva

Gasspjäll och hundfis

God morgon !
Idag ska min bil ÄNTLIGEN lagas ! Den har varit helknäpp i 4 veckor, minst. Gasspjället (ni vet...) är paj, så den går vääldigt sakta (och maxhastigheten är 80 km/h) och när den är i friläge så pendlar den mellan 500-1500 varv, så när man står i en korsning så tror de man står bakom att man försöker stressa på dem.... kan bli liite pinsamt !
Hoppas det går snabbt att fixa den, för sen ska jag ha auditionträning i den ! Köpte 2 nya skivor igår som jag ska sjunga med i för full hals ;)

Vi har 2 hundar. En finsk stövare som heter Tulo och så vår otroliga vakthund (not) Ludde som är en Golden. Ludde älskar mig ! Fullt ut älskar han mig <3 När jag kommer hem så beter han sig som om vi inte setts på 2 månader ! Jag älskar honom oxå ! Alltid... eller,, nja... nästan alltid..... Han låg här bredvid mig nyss och det var då som kärleken avtog något.... Han släppte den värsta rökaren sen M-ås bruk släppte väder sist ! Herrejösses, vad har du ätit hund ??
Ludde är alltid lös ute. Eller, jaa, nästan alltid. När grannens tik löper så får vi ha honom bunden och då är han den jycken på jorden som det är absolut allra mest synd om :(
I och med det så drar han hem en hel del spännande kadaverdelar till gården... Kan tänka mig att han hittat en riktig fyndhörna inatt, med tanke på fisen...

Idag blir det vägning. Lite nyfiken är jag allt !

Ber om ursäkt för många felstavningar här på bloggen, ibland vill fingrarna mer än hjärnan hinner med. Jag som är en sån språkpolis... Ingegerd Wessel stavar ju såklart inte med ett Ä t.ex !


Tjingeling
Eva

AUDITION !

Ett nervöst ord ! Audution. Har sett för mycket på TV tror jag !
På lördag smäller det . Jag ska gå på audition å sjunga. Själv. Inför en superduktig rutinerad sångerska som bor här i Mönsterås. Ingegärd Wessel !! Hon är bara såå bra. Har precis släppt en skiva med Bästa bandet. Den är suverän ! Vi säljer den på Huldas ´:) Perfekt julklappstips !
Hur som helst så ska hon vara med i körslaget på Sandra i Kalmar, med en kör. En Mönsteråskör ! Blir man taggad eller ?! JAA ! Jag vill, vill, vill komma med ! Jag vill det så mycket att jag tänker ta mod till mig och stå där på lördag, på audition, inför Ingegerd och rocka loss som om det vore en av alla tusen gånger man sitter själv i bilen och sjunger för full hals till nån redig goolåt ! Rocka fett !
Det får bära eller brista, jag ska försöka !
Jag ska försöka boosta upp nåt slags självförtroende hela veckan. Kanske fejkauditionera lite inför familjen... Sjunga mycket singstar och bara välja gamla 80-tals låtar som jag vet att jag alltid vinner med :) Ladda.
Jag börjar redan ikväll, när jag ska iväg på min "terapi för själen" . Körövningen ! Med vår bästa kör Vox Nova.
Blandad kör där deltagarna är mellan 30-80 år ;) Jättekul ! Vi har ju lärt känna varann lite mer nu i helgen och det ska bli så kul att träffa allihop ikväll, igen !

Idag har vi ätit "riktig" middag. Revben, potatis, sås, kokta grönsaker å så lite inlagd göörka ! Gottgottigottgott !
Å mättmättimättmätt ! Sitter här med mitt glas mjölk och bara väntar på att få börja dricka. Det måste ju gå minst 20 minuter efter maten. Har börjat vänja mig nu. Att vänta med att dricka. Det tar tid att vänja sig.
Det jag saknar mest är iaf att få klunka.. jaa, bälja i mig vatten när jag är törstig. Men men... vad gör väl det !

Om 3 veckor ska jag på återbesök till dietisten. Det ska bli intressant. Imorrn blir det vägning hos mamma.
Jag kan verkligen säga att jag inte är speciellt intresserad av siffror på en våg just nu. Faktiskt. Däremor gillar jag att se/känna på kroppen att den blir mindre + att märka att jag kommer i kläder / växer UR kläder ! (wow, när har man nånsin växt ur kläder tidigare... nånsin) !!

Toodiloo
Eva

Hemma !

Vilken helg ! Såå kul :)
Vi åkte i lördags morse kl 8. Ett stopp för mat på vägen. De hade HALVA PORTIONER !! Wow ! Jag åt köttbullar och potatis. När vi kom fram till det jättefina hotellet så slappade vi på rummet en stund ! Sen tog jag en låång dusch och avslutade med att bada ! Det är så skönt, måste passa på, då vi bara har dusch hemma. Sen hämtade bussen upp oss och vi åkte till restaurangen. Där avnjöt vi 2 rätter ! Sen vidare till kvällens stora grej : Dirty dancing på Chinateatern <3 <3 <3
Jag kan varmt rekommendera den musikalen !!! Passa på medan den fortfarande går.
Otroligt duktiga dansare och killen som spelade Johnny..... han får MVG i betyg ;)
Underbar musik och underbara scener från filmen !
Gillar man filmen så älskar man musikalen !

Sen sov jag gott i den stora sköna sängen på hotellet.
Hotellfrukost...... har väl alltid varit det bästa som finns !?!
Ojojoj, jag plockade på mig lite av varje och åt riktigt långsamt. Det gick bra, ända tills jag kom på den dåliga idén att lyxa till det med en mugg oboy innan vi drog till stan..... Sen mådde jag dåligt... men efter en promenad med frisk luft och tuggummituggande, så gick det över ! Ingen mer oboy för min del ! Dum idé, mycket dum !

Sen gjorde vi stan i några timmar innan bussen lämnade hufvudstaden kl 14. Vi gick i Gamla stan och besökte NK (jösses), Gudrun Sjöden och så lunchade vi på Coffee house... Men där var de otroligt trångsynta tycker jag ...... Jag sa att jag var GBP opererad och bara ville ha en halv portion av i princip vad som helst på menyn..(de hade ju en m,assa mackor oxå, men jag äter inte så mkt bröd... inte ännu iaf).. Men det gick INTE ! Fick köpa en bakpotatis med skagenröra och en massa sallad på tallriken. 92 :- inkl ett glas vatten.. Det var jättegott, ,men det känns ju inte bra att lämna halva portionen och så mycket sallad. Onödigt. Men men... Man får väl vänja sig.. Hoppas fler restauranger inser att tiderna förändras och att man KAN/BÖR tillgodose alla kunders behov ! Inte bara vegetarianer, veganer, gluten och laktos, utan även vi GBP opererade ! Minskar avfall och främjar miljön, JU !

När vi till sist äntligen kom hem till lilla kära Mönsterås igen så ville jag bara köra hem. Men inte då. Sambon ringde och sa att mjölken var slut... sen ringde Elin och ville bli hämtad hos sin pappa.... med allt hon handlat i Ullared... Jaja, till sist landade vi hemma i soffan !
Borta bra, men hemma bäst ! Sån är jag.

Idag ska jag återställa min vanliga måltidsordning ! Det är såå mycket lättare när man är hemma, minsann !

Ett tips till mat som är perfekt att ha med sig :
Wasa sandwich & Keso med lite frukt/nötter i locket. Och såklart en vattenflaska !!

Har ni något bra tips på vad man har med sig när man är ute ??
Eller kanske tips på bra ställen som har anpassade menyer ?
Skriv gärna till mig i kommentarer på bloggen :)

Idag ska jag bara ta det lugnt ! En promenad såklart, ,men för övrigt blir det inte många knop. Tänk att man kan bli så trött av att vara på resande fot !

Vi hörs !
Eva

RSS 2.0