Ännu mer..

Grodor i rätten Fråga: Vad hände sedan? Svar: Han sa att han måste döda mig för att jag kunde identifiera honom. Fråga: Och dödade han er? Fråga: Var det ni eller er bror som dog i kriget? Fråga: Var det bara ni eller var ni ensam? Fråga: Var det samma näsa som ni bröt som barn? Fråga: Säg mig doktorn, om en person dör i sömnen, är det inte så att denne person sakta somnar in, och vet inget om det förrän nästa morgon? Fråga: Er yngsta son, tjugoåringen, hur gammal är han? Fråga: Jag visar er bevis nummer tre, och frågar om ni känner igen detta foto. Svar: Ja, det är jag. Fråga: Var ni närvarande då detta foto togs? ...

Haha !!

Dumma bovar



prick 45-åriga Amy Brasher arresterades i San Antonio, Texas, efter det att en mekaniker tipsat polisen om att det fanns 18 paket marijuana under motorhuven på Amys bil som hon lämnat till mekanikerna för att han skulle byta olja. Enligt polisen hade Brasher inte en aning om att mekanikerna måste öppna motorhuven för att byta oljan.



prick Polisen i Portsmouth anklagade Gregory Rosa, 25 år, för att plundra

varuautomater. Då han anhölls av polisen gjorde han sig skyldig till ytterligare två brott. Det första mot lagen, då han försökte fly från polisen då de skulle anhålla honom, och det andra mot klipskhetlagen då han försökte betala sin borgen på 400 dollar med småmynt.



prick Karen Lee Joachimmi, 20 år, arresterades i Lake City, Florida då hon försökte råna Howard Johnson's Motell med en elektrisk motorsåg - som inte var ipluggad i väggen.



prick Tio i åtta på morgonen gick en man in på Burger King i Ypsilanti, Michigan,

vevade med en pistol och ville ha pengar. Kassasbiträdet meddelade att han inte

kunde öppna kassalådan utan en matbeställning. Då mannen beställde lökringar sa

biträdet att de inte gick att få som frukost. Frustrerad gick mannen därifrån.



prick Nyligen arresterades David Posman i Providence där han slagit ner chaufföreren i

en armerad lastbil och stulit de närmsta fyra påsarna med pengar. Påsarna visade

sig innehålla drygt 800 dollar i småmynt som sackade ner Davis så mycket att

polisen kunde springa ikapp honom och få fatt på honom.



prick I Belgien rapporteras det att en man, misstänkt på för att rånat en juvelerare, sa att han inte kunde gjort det eftersom han bröt sig in i en skola vid samma tidpunkt. Polisen anhöll mannen för inbrottet i skolan.



prick Christopher Johns anklagades för droginnehav i Pontiac, Michigan. Johns sa att han blivit visiterad utan fullmakt, och domaren meddelade att det behövdes inte av polisen eftersom polisen upptäckt en bula på jackan, som kunde varit en pistol. Nonsens, sa Johns, som av en slump bar samma jacka i domstolen samma dag. Johns gav den till domaren så att han kunde titta på den. I fickan hittade domaren en liten påse med kokain och skrattade så mycket att han behövde fem minuters paus för att hämta sig.



prick Dave Det-o-det sårades svårt efter att ha ersatt en tubliknande säkring i sin bil med en 22kalibers gevärskula (för att den passade så perfekt). I alla fall, då elektriciteten värmde upp kulan gick den av och sköt honom i knäskålen.



prick Två killar i New York använde sin gamla bil som flyktbil vid ett bankrån. Enda

misstaget de gjorde var att de tidigare hade spraymålat "TILL SALU 555-5555 (med

deras telefonnummer) på sidan av bilen för att få den såld.



prick I Long Beach, Kalifornien, bestämde sig flera anställda vid ett stort aerospace-

företag att råna en bank på deras lunchrast. (De menade att polisen inte skulle leta efter dem på företaget). Naturligtvis glömde de att ta av sig sina ID-kort från skjortorna, varpå polisen kunde komma och hämta dem samma dag.



prick I Kentucky försökte två män dra av framsidan av en bankomat genom att dra en

kedja från bankomaten till kofångaren på deras bil. Men istället för att bankomatens framsida skulle åka loss, lossnade kofångaren. Skrämda körde männen ifrån brotts-

platsen och körde hem. De lämnade kedjan som fortfarande satt fast i bankomaten. Och som i andra änden satt fast i kofångaren. Och på kofångaren satt fortfarande deras nummerplåt kvar.



prick I Indiana, USA gick en man fram till ett affärsbiträde och bad om att få alla pengar som fanns i kassan. Biträdet gav honom pengarna, och mannen sprang därifrån - men råkade lämna sin egen plånbok på disken.



prick En tysk "turist", förmodligen på golfsemester, knallade fram till engelska tullen med sin golfbag där han tjattrade gladeligt om golf och allt runtomkring sporten golf. Tullen upptäcker efter en stund i tjattret att turisten inte vet vad ett "handikapp" är, varpå de ber honom visa sin swing, vilket han gör - fast åt fel håll! En stor mängd narkotika hittades i golfbagen.



prick Ett företag som hette "Vapen att Hyra" iscensätter revolverstrider till westernfilmer m.m.En dag fick de ett samtal från en 47-årig kvinna som ville att de skulle skjuta ihjäl hennes äkta man. Kvinnan fick fyra och ett halvt år i finkan.



prick I Texas fick en fälld brottsling till ett avtal som gick ut på att han skulle betala 9600 dollar till rätten istället för att sitta i fängelse. Som betalning skrev han ut en check - en förfalskad check. Han fick 10 år i finkan.



prick I Virginia bestämde sig två killar att åka till ett område med alldeles nybyggda

bostäder och där stjäla ett kylskåp. Efter att ha slagit sönder väggar, golv, etc., fick de tag i kylskåpet som de lastade på deras pick-up. Pick-upen körde fast i leran utanför huset, så dessa två smarthjärnor kom fram till att kylskåpet var för tungt, varpå de slog sönder fler väggar för att ställa tillbaka det. Då de återvände till pickupen upptäckte de att de låst in sina bilnycklar, varpå de övergav bilen.



prick Någonstans i USA knallade en man in på Circle-K (en mataffär som liknar 7-11), la en 20dollarsedel på disken och bad om att få växla den. Då biträdet öppnade kassa-

lådan tog mannen fram en pistol och sa att han ville ha alla pengar som fanns i lådan. Biträdet lydde honom, och tömde lådan. Mannen tog pengarna och försvann från brottsplatsen, och lämnade sin 20dollarsedel på disken. Hur mycket pengar fanns då i kassalådan som tjuven fick? 15 dollar!

Eva

Skogen

Finns inte mycket som slår en runda i skogen.
Speciellt inte en med glada barn och söta hästar <3 <3
Vad härligt det är när man tar sig tid !!

Nu är det dags för bokläsning...
Eva

[ein yetteh-snewgg meursa]

 
 
Vi fnittrar åt Hipp Hipp :)

Är i behov av..

Kan nån skicka hit en bunt ?

Tack på förhand
Eva

Allt annat blir oviktigt..

..när det kommer till strävan efter att barnen ska ha det bra, alltid !
Mitt hjärta blöder när jag läser/får reda på/märker att de mår dåligt.
Man vill finnas till. Hjälpa, trösta,, krama, älska dem. Alltid.
Hoppas de känner det även på avstånd. Att mamma finns här och bryr sig. Sådär som bara mammor kan. Villkorslös kärlek liksom <3

I vårt stora hus har vi 4 rum som står oanvända. Känns tråkigt. Vill inte ens titta in i dom. De är stökiga och röriga. Vill ha hit en container å slänga en massa gammalt skit. Borde ha en loppis !!
Ska försöka få ordning på rummen iaf, så tjejerna har vars ett rum att komma hem och sova i, som känns som deras !! Saknar dem som tusan, men idag kommer iaf Ida hit !!!!!
Ska berätta för henne att jag hittat ett piano som jag ska köpa :)
Sara ska oxå börja spela piano tll hösten, så de behöver verkligen ha ett piano hemma att öva på . Lite liv och rörelse - yes !


Igår sjöng vi upp Gloria igen, i Döderhults kyrka. Vilken vacker kyrka !! Jag tror vi ska ta en roadtrip i sommar och bara kolla kyrkor längs vägen :) Får väl se vad övriga familjen tycker om det..)

Jaja, hursomhelst så kommer jag verkligen sakna detta stora långa verk av Vivaldi ! Det är en sån känsla när man äntligen kan den, så man inte behöver läsa i noterna hela tiden !! Som vi har gnetat och övat på Gloria ! Och jag har fått upp ögonen (eller mer öronen..väl) för klassisk musik minsann ! Vuxenpoäng ?

Idag ska jag åka ut till Torp för en fika med lilla bästa Cissi <3
Sen hämta Ida i B-måla å sen hem å stääääda :(

Ser fram emot fredag då jag ska jobba på Huldas :) Det var läänge sen !


http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=lAZgLcK5LzI

Stopp och galopp
Eva

Hit och dit !

Idag sjöng barnen fint i kyrkan, med sin kör Stjärnan !
Efterföljande fika i församlingshemmet med en massa gott...mådde lite tjuvtjockt en stund, men det fick det va värt ;)

Hem å äta lite, å sen vila middag/gosa med söt 17-årig dotter <3

Nu har jag svidat om inför kvällens körsång, då vi framför Gloria i Döderhults kyrka kl 18. VÄLKOMNA !! Ni vill inte missa detta, lovar !



Hopp och galopp
Eva

Glömde ju..

 
Vår lilla goding Teddie kom ju hem idag!  Vi har haft honom utlånad i typ ett år, men inte så långt bort... bara upp till grannbyn hos Milla m. fam. Han har varit sällskap till deras Elsa.
Men nu har de fler hästar där, så nu fick han komma hem igen den lille godingen <3
När vi lastade av honom ville han springa ner till hagen direkt ;)
Det var inga problem att släppa ihop dem, det var som om han knappt varit borta alls.... bara Milton som undrade lite vad det var för en liten maskot som kom ?!
 
 
 Gammal bild,, inte riktigt såå mycket gräs ännu :)
 
Love
Eva
 

Underbar körsång å så lite harvning på det !

Det var nästan magiskt ikväll i kyrkan !
Över 200 körsångare framförde Gloria av Vivaldi. Mäktigt !
Sambo de små barnen och Johanna kom och tittade.
När vi börjat sjunga tittade jag ner på dem i bänken... Elias satt och SOV !! Min lilla prins somnade till klassisk musik....
Verkligen synd att man inte visste det när han var yngre ;)

När vi kom hem skulle Johanna rida på Detroit, så jag passade på att harva ridbanan efter regnet. Det var läääänge sen jag harvade den, tror det var i början av december, precis innan första snön kom...



Nu dricker vi te och ser på "pensionsjävlar USA" - så himla kul :)

Ha de
Eva

Sökes !

Lägger ut bilden här oxå, i hopp om att hitta detta spel som vi sökt efter länge !
Har du eller nån du känner detta spel, så hör av dig :)
Vi ÄÄÄLSKAR Singstar i vår familj och kör på med vårt gamla hederliga Playstation 2 så länge det går ;)

Just nå agerar det dock som CD-spelare och skivan Gloria går för fullt !
Det kommer bli en magisk kväll i Mönsterås kyrka. Jag rekommenderar ALLA att ta sig dit. Var i god tid, kl 18 börjar det.

Hävv ö najs sätördei
Eva

Ett minne blott !

Tänk va, så vackert det var ! Vitt kallt och fint...



..meeen, jag saknar det inte, inte alls !!
Snart går vi in i den mest underbara månaden på året - MAJ !!

En stor lördagskram till er
Eva

Myspys

Sitter och dricker te och äter lite mackor o dyl med vääldigt trevliga gäster, såhär i skogen, på kvällskvisten ;)
Sambons dotter Jennie var här när jag kom hem från jobbet, å sen trillade Johanna och Marcus in ;)
Så himla mysigt ! Jag som brukar sitta själv här om kvällarna.

Imorrn jobbar jag delad tur.. däremellan tänkte jag åka till Kalmar och hämta Elias Nintendo spel som varit på lagning och nu är klart ! Tack och lov att jag tog extra försäkring på det spelet !!!


Tjingeling
Eva

Jag verkligen älskar att sjunga !!

Det gick så himla bra idag. Pappa och jag sjöng 2 sånger tillsammans, till fikat, efter begravningen. Jag var inte ens nervös !
Det var en jättefin begravning. Lilla Märta, sov gott <3

Jag var uppe i ottan idag. T.o.m plattade håret, å såg då hur knäppt det såg ut där bak, så när jag kom till mamma och pappa så fick mamma klippa av ett par cm., Mycket bättre ! Jag kanske ansar lite på luggen sen oxå, så kan jag skjuta upp frisören några veckor till (smålänning)..

Nu ska jag fylla i räkningar :( innan jobbkvällen tar vid.

Hade min nya kjol kjol idag i STORLEK 42 :)
LYCKA !!



Kramiz
Eva

Fullspäckad onsdag !

Jobbade 7-12.45. Lämnade min bil till min bästa pappa. Gick till Centralskolan för ett extrainsatt möte i BUN kl 13.
Vidare till Allégården för utprovning av arbetskläder. Kikade in på nyöppnade Frasses å tog en korv + ett halvt bröd.
Blev upphämtad av min söta mamma som körde hem mig till dom. Där väntade min kära bil Majzan, nystädad och fin med nya sommardäck ! WOW !! TACK snälla älskade Pappa <3 <3 <3
NU kan jag ju köra med bilen utan att ha ångest :)
Svängde förbi VP och solade 15 minuter (fräknig ? JAA) innan jag hämtade kidsen på Församlingshemmet.
Tog vägen förbi Huldas och blarrade några ord med min söta chef <3
Hem å steka pannkakor, sen intog vi soffan och såg på Ice age 1 !! Så himla kul de filmerna är :)
Sid är bara bäst !!
Nattade de små och sitter nu å lyssnar på Spotify. Ska sjunga på en begravning imorrn ihop med pappa, så jag övar lite på "jag har hört om en stad ovan molnen".
Den är så himla fin, men den väcker många minnen till liv. Minnen av mina goa farbröder och min mormor och morfars begravningar. Saknar dem oerhört.
Imorrn sjunger jag lite från mina morföräldrar oxå, då det är min och även deras gamla granne Märta som begravs.
TIPS :Sök på Spotify låten ovan, med Carola - vackert !
 
Idag fyller Johannas pojkvän Marcus 20 år !!! Grattis grattis - kom hit så vi får fira dig snart :)
 
 
 
Ni är så fina tillsammans <3
 
Ha en go kväll
Eva
 

Förra året...

OJ ! Hittad en bild på mig från förra året.
En deppig Eva med 50 kilos övervikt. Stackar´n.
 


Tänk vad man undvek att vara med på kort. Har verkligen letat efter bilder på mig själv.

Kram
Eva

Dietisten, gullungar och kören !

Var ju då hos dietisten idag. Hade lämnat in en matdagbok innan, som hon hade analyserat. Väldigt intressant minsann !!
Jag dolde inget, utan skrev i ALLT jag ätit i tre dagar,, inkl Polly och havreflarn...
Det är okej att mumsa på sånt ibland, men jag ska begränsa det till en dag i veckan. (ja, utom den där veckan ni vet...) Utmaning !
Annars såg det bra ut tyckte hon. Jag ska tänka på att äta gröna grönsaker, mer fet fisk, mer mellanmål och dricka mer vatten.
Det är verkligen jättebra att Landstinget satsar på mycket information både innan och efter en GBP, det är nyttigt och intressant.
Vikten stämde faktiskt överens med den jag själv tog förra veckan.
43 kilo mindre :) Wonderful !

Hämtade upp Ida och barnen på fritids.
Nu sitter vi och ser på Shrek 2. Hihihi så hiiimla kul den är :)

Snart körövning med bästa Vox nova. Sista övningen innan GLORIA på lördag.
Förgyll er lördagskväll med ett besök i Mönsterås kyka. Det börjar kl 18. Det blir sång och musik av folkhögskolans elever och Capella Oscaria (orkestern) och sen framför den stoora kören Gloria av Vivaldi. Missa inte detta !

Kvällens bild blir på gårdagens gooda grötbullar !
Manic monday
Eva

Färdigjobbad minsann !

Idag har jag jobbat. På min lediga söndag. Varför ?
Joo, för att jag ska få vara ledig den 12/5..
Varför då ?
För att jag lär vara dödens trött då,, för att jag varit i Folkan den11/5 :)
Såå, världens coolaste vikarie Michaela var så snäll å bytte pass med mig. Så idag jobbade jag för henne. Skönt att ha bytet gjort !!
Tack snälla Du för hjälpen !
Det har varit en rektigt bra dag på jobbet oxå ! Goa jobbarkompisar och bra flyt !
Bara känslan av att veta att man får gå hem kl 14 - alldeles underbart. Är ju van vid 12-timmarspass på mitt ord jobb..

Barnen har varit hos mina föräldrar hela dan, för sambon jobbar oxå. När jag skulle hämta dem var de inte där.... ringde upp pappa, å då sa han att de var i Arontorp på Öland och åt mat. De hade även besökt pappas älskade "nunnedalen" å kollat blommor... "det roligaste jag visste när jag var liten" (IRONI)
Mina barn tycktes iaf uppskatta det ;)
Tack snälla goa bästa föräldrar för hjälpen och utflykten !!

Så nu har jag slängt arbetskläderna i tvätten, satt fötterna i högläge och intagit soffläge en stund, innan familjen kommer hemrykandes.
Tror det får bli pizza ikväll. Har inte alls planerat nån mat och orkar inte re i det nu.
Jobbade ju faktiskt delad tur igår, å mellan passen fördrev jag tiden på Huldas å plockade upp en massa nya grejer !!

Imorgon ska jag till dietisten i O-hamn. Sju månader har gått sen operationen. Det ska bli intressant å se alla värden och mått av olika slag. Jag mäter mig aldrig och väger mig väldigt sällan. Dessutom så stämmer det aldrig med en våg hemma mot dietistens/ sjukhusets vågar. Hoppas det blir ett givande besök iaf. Uppdatering kommer.

Soliga söndagshälsningar från skogen
Eva





Utflykt - precis vad jag behövde !

Spontantrippen till Kälmä blev precis som jag ville ! Gick i alla (ja nästan) affärer jag ville, i luuugn å ro ! Provade kläder och LOG samtidigt ! Den kombinationen kan jag inte minnas när jag kände sist.... Kanske nån gång i början av 90-talet. Kanske.
Visste precis hurdan jacka jag ville ha. Hade tålamod och hittade den till sist. I´VE HAD THE TIME OF MY LIFE !!!!
Jag köpte en figursydd jacka i storlek 40-42 ! HURRA HURRA HURRA !!!!
Tror jag har mågna läsare som fattar känslan ! Aldrig i mitt liv trodde jag att jag någonsin skulle kunna komma i den storleken, ever in my life . Den är ju "jätteliten" ;)
Anyway, provade andra kläder oxå, å fick ibland byta ner mig i storlek, då jag slet med mig lite för stora kläder till provrummen. Kom in på "stora storlekar" avdelningar och insåg att även den minsta storleken där var FÖR STOR för mig .Helt otroligt OCH kul !

Åt lunch på fyra kök. Det blev en barnportion av dagens,, å jag orkade väl halva den ungefär.. Innan jag åkte hem tog jag en chicken salsa jr burger på Mc donalds. Det gick bra att äta en sån,, tog bara bort "underbrödet" och nästan halva "överbrödet".
Tog bussen hem kl 17, så fatta vilken heldag, jag var ju inne i Kalmar vid 10 :) Lyssnade på Gloria som jag hittade på Spotify. Bäst att öva som tusan !

Nu blir det Lets dance å en mjölkdrink innehållandes Galliano å så mjölk då. Gottis ;)

Ha´re
Eva

Vilse i pannkakan !

Asch, så virrig jag är !
Begravningen är ju för sjutton nästa vecka, på torsdag.

Idag blir det helt enkelt en ledig dag, utan en massa måsten (ja förutom de vanliga husmorssysslorna).. Ska ner å handla lite gutt till helgen + jäst till grötbullarna. Kanske tar bussen till Kalmar å strosar runt lite. Jaa, DET ska jag göra.
*loggar genast in på KLT å rekar busstider*
Det är så himla nostalgiskt att åka buss till stan !
Back to the 80`s !!

Lyssnar på Gloria på cd. Den är så underbart fin ! Det ska bli superkul att få sjunga upp den i kyrkan nästa helg !!
Jag ska be någon att filma det. Underbart vackert - ni kommer väl ?

Detaljer 09:05 09:55 00:50 0 Landsbygdsbuss Realtid Resegaranti

Linje Från -> Till Läge Tid Trafikinfo Anm
Landsbygdsbuss 160 Mönsterås Resecentrum
-> Kalmar central B
C Avg: 09:05
Ank: 09:55 Realtidsinfo I tid
R anpassad
Antal zoner:5
Japp ! Älskar att vara impulsiv, så nu sticker jag !

Ciao
Eva

Gröt, elände å så lite kul !

Hej hej och godkväll bloggen !
 
Jösses vad tiden bara rinner iväg ! Såg att det var 2 dagar sen jag bloggade, ändå känns det som alldeles nyss..
Det är så mycket på gång nu. Mycket som snurrar i mitt huvud. Mycket att bestämma, styra upp och planera. Mest tråkiga saker tyvärr :(
MEN, jag lever, har hälsan, har gått ner 43 kilo och DET är jag jätteglad för !!!
Ska fira med en tripp till Kalmar nån dag, å shoppa lite kläder till MIG !! "Måste" ju ha nåt att ta på mig när vi ska gå ut, den 11/5, då Blomstermåla Folkets hus firar 50-års jubileum :) !!!!!!!!!!!!!!!!
Då är det (håll i er nu) 80-TALS KVÄLL :) Gilla gilla gilla !!!!
Och inte nog med det - på dagen ska vi stå där uppe och sälja Huldas grejer och visa upp oss lite, för det finns ju faktiskt MÅNGA kommuninvånare som INTE har varit på Huldas... ännu ;)
 
Imorrn är jag ledig. Skulle jobbat 7-16, men hade många väl inarbetade komptimmar som jag valde att ta ut imorrn, då jag har mycket att stå i, plus att jag tänkte gå på begravning. Min lilla söta granne har gått bort. Hon blev 98 !! år minsann. Vila i frid lilla Märta <3
 
Det verkar som att sambon och barnen ska åka till hans mamma och sova över där, så jag blir väl alldeles själv hemma imorrnkväll.. Spooky !
 
På lördag jobbar jag delad tur, för att på söndag vara LEEDIG igen ! Diggar verkligen mitt schema i hemtjänsten ! Flexibelt och bra :)
 
Kokade gröt ikväll, å det blev rätt mycket över... Kom då på nåt himla gutt som jag ska baka imorrn fm, nämligen :
 
Grötbullar
5 dl vatten
2 dl havregryn (eller motsvarande mängd överbliven havregrynsgröt från frukosten ;))
100 g smör
5 dl mjölk
2 pkt jäst
1 tsk salt
1 dl ljus sirap
ca 15 dl vetemjöl
Gör såhär: Koka havregrynen tillsammans med vattnet till en gröt. Ställ gröten åt sidan. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken och värm till 37 grader.
Smula sönder jästen i en stor bunke och lös upp den med degspadet. Häll i salt och sirap och rör tills allt löst sig. Blanda ner gröten i degvätskan och ha till sist i mjölet (spara lite till utbakningen).
Arbeta degen ca 5 min. Låt degen jäsa ca 30 min övertäckt. Sätt ugnen på 225 grader.
Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och forma till runda bullar .
Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Nu behöver bullarna inte jäsa. Pensla med mjölk och strö över sesamfrön eller havregryn.
Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
Låt bullarna svalna på galler under bakduk.
 
Kan varmt rekommendera dessa, de är så himla mjuka å goooda.
 
 
Tänk vad mycket skit man ser folk lägger upp på facebook. MEN, ibland är det himla tänkvärda grejer oxå.
Som detta :

Under ett seminarium frågade en kvinna, ”Hur vet jag om jag är med rätt person?”.

Mannen som ledde seminariet la då märke till att det satt en stor man bredvid henne så han sa, ”Det beror på. Är det där din partner?”. Kvinnan svarade med uppriktighet i rösten ”Hur vet du det?”. ”Eftersom din fundering förmodligen tynger dig ska jag besvara din fråga”, svarade mannen.
Så här lyder svaret.
Alla förhållanden följer samma mönster… I början är du förälskad. Du längtar efter telefonsamtalen, beröringen och du gillar din partners små egenheter. Att falla för din partner var inte svårt, nej, det var tvärtom en helt naturlig och spontan upplevelse. Du behövde inte GÖRA någonting. Det är därför man säger att man ”faller” för någon.
Människor som är förälskade säger ”jag föll som en fura” eller ”det sa bara klick”. Fundera på uttrycken. Det antyder att du bara stod där, utan att göra något, och så plötsligt hände något dig.
Att bli förälskad är en passiv och spontan upplevelse. Men efter ett par månader eller år tillsammans, falnar glöden. Det är ett naturligt mönster i ALLA förhållanden.
Sakta men säkert blir telefonsamtalen (om dom alls kommer) en källa till irritation, beröring är (när den väl sker) inte alltid välkommen och din partners egenheter är inte längre charmiga, dom driver dig till vansinne. Symptomen för det här stadiet varierar för varje förhållande, men du kommer att lägga märke till en dramatisk skillnad mellan det inledande stadiet när du var förälskad och det efterföljande stadiet som är betydligt tråkigare och stormigare.
Det är nu som du och/eller din partner kan börja fråga er ”’Är jag med rätt person?”. Och när du tänker tillbaks på den glödande kärlek ni en gång hade kanske du börjar längta efter att få uppleva det med någon annan. Det är nu förhållanden rasar samman.
Hemligheten med att lyckas i ett förhållande är inte att finna rätt person, det är att lära sig att älska den person man har hittat.
Människor skyller ofta sin olycka på sin partner och börjar söka efter bekräftelse och tillfredsställelse utanför förhållandet. Resultatet av sökandet kan se ut på många sätt.
Otrohet är det vanligaste. Men ibland gräver människor istället ner sig i arbete, en hobby, vänskap, överdrivet tevetittande eller missbruk av olika slag. Men lösningen ligger inte utanför förhållandet. Det ligger inom det.
Jag säger inte att du inte kan förälska dig i någon annan. Självklart kan du det och tillfälligt skulle det kännas bättre. Men några år senare skulle du vara tillbaks i samma situation.
Skälet till det är, och lyssna nu noga:
Hemligheten för att lyckas i ett förhållande är inte att hitta rätt person, det är att lära sig älska den person du har hittat.
Att bibehålla kärleken är inte en passiv eller spontan upplevelse. Du måste jobba på det, dagligen. Det kräver tid, ansträngning och energi. Viktigast av allt, det kräver vishet och förnuft. Du måste veta vad du ska göra för att få det att fungera, det finns inga genvägar.

Kärleken är INTE ett oförutsägbart mysterium som varken du eller din partner kan påverka utgången av. Precis som att fysikens lagar styr universum, finns det på samma sätt lagar för förhållanden. Om du vet hur du ska tillämpa dessa lagar är resultatet förutsägbart.
Kärlek är alltså ett ”beslut”, inte bara en känsla.
Kom ihåg: Du avgör inte själv vilka människor som kommer in i ditt liv. Däremot är det upp till dig att bestämma vem som får gå, vem som får stanna och vem du vägrar att släppa taget om! ♥
 
Tål att tänkas på..
 
Nån som vill ha med mig till Kalmar imorrn - hör av er så åker vi !
(jag har lite väl skitdåliga däck på min bil, så jg kan inte köra dit)
 
Kramiz
Eva

Ingen mer som ska med ??

 
 

Somliga dagar..

En himla tur att jag har körövningen ikväll.
Annars hade jag helst raderat HELA den här dagen, för gott.
Bläää !!!

Så, nu har jag klagat klart.
Imorrn är det nya tag, å gofika med två godingar !!

Har man ställt till det, så får man oxå sopa rent.

Eva

Måndag igen då va !

 
Hihihi :)
 
Ha en bra måndag hörrönini !
 
Jag ska på två utvecklingssamtal i eftermiddag, annars är jag LEEEDIG, idag oxå !
Och ikväll är det äntligen körsång på schemat !!
 
Har precis suttit och fyllt i en "matdagbok" till dietisten, inför nästa besök om 2 veckor.
Undra om jag får godkänt ?? Det trillar ju ner en å annan chokladbit i matklykan....
Jaja, man måste leva fast man opererat sig, eller hur ;)
 
Jag fick en utmaning av min kollega Anette, som oxå har opererat sig :
 
Eva jag utmanar dig, att gå ner minst hälften till vår målvikt senast 15 juni, är du på? :D

Fler bilder

Lilla Teddie som kommer hem nästa söndag ♥
     Puss på dig kompis !           
Ida & Tore boy ♥
 
 
 
 
 

Saknar

Paddington gullet <3
Saknar att åka ut på tävlingar.
Saknar allt.
If I could turn back time..
 
Eva

Att räcka till..

Ibland kommer känslan över mig. Känslan av otillräcklighet. Vill så mycket. Allt (nästan iaf) grundar i min vilja att barnen ska ha det bra. Hur man definierar "bra" är intressant. Ibland är det tid, ibland pengar, ibland prylar eller kläder, ofta kärlek och omtanke. Känslan av att vara älskad och sedd. Varje dag är en dag i barnens uppväxt. Den de ska se tillbaka på när de blir äldre. Skapa minnen ! Vad vill man de ska komma ihåg ? Dyra presenter ?
Selektivt minne är bra ! Jag har förträngt en del dåliga och fokuserar på de bra. Och vad minns jag då ? Jo, tiden med familjen. När vi gjorde allt och ingenting. Att mamma var hemma varje dag när jag kom hem från skolan. När klockan blev 16.00 och jag gick längs Mölstadsvägen och mötte pappa, varje dag när han kom från jobbet. De första åren fick jag dock inte korsa vägen utan stod nere vid korsningen och väntade troget ! Min älskade
pappa <3
När jag i sjätte klass skötte en ponny som hette Pompe, som jag älskade över allt annat, sådär som bara hästtjejer kan ! Hur de andra tyckte han var lat och slö, men när jag red honom så var han pigg och glad. Hur jag grät floder den dagen hyran gick ut och ridskolan skulle lämna tillbaka honom till sitt hem i Vimmerby, å hur jag tjatade, tjatade, bönade och bad att jag skulle få hyra honom själv efter sommaren. Hur vi letade efter stallplats och när vi väl gjorde det och jag ringde till Borgs i Vimmerby,.,..... Å DE HADE SÅLT HONOM. Sålt Pompe. Sålt allt som betydde något i mitt liv. Sålt min lycka :(
Minns ALLA låtar som var på kassettbandet, som vi lyssnade på i bilen till och från Vimmerby den dagen, då jag såg Pompe för sista gången. Kommer ihåg känslan när jag satt och stirrade ut genom bilrutan hela vägen hem och grät,, grät å grät.
Tänk vad full av kärlek man kan vara !

Förstår mina barn såå väl, när de skiljts från några ponnyer genom åren. Känner med dom, gråter med dom. Saknar.
Tore, som vi var fodervärd på i 3 år, lämnade vi tillbaka förra året.
Efter det blev lixom inget som förut. Luften gick ur både Ida och mig. Han satte djupa spår i oss, den lilla underbara älskade "köttfärslimpan" till ponny. Han var min Pompe. De var t.o.m lika. Jättelika. Lika söta och gosiga.
Ida vill inte ha nån annan häst efter honom. Hon har slutat helt.


Idag har vi kalasat för Ida !
Mamma och pappa var här och åt pasta och ljuvlig sås med kyckling och spenat m.m. Gjorde 2 olika sallader på färsk vitkål oxå. Sen fikade vi på de mumsiga negerbollsmuffinsen + 2 sorters kakor jag bakade i morse. Å så bullar förstås, så Elias blev nöjd !

Nu är jag alldeles SJÄLV hemma !!
Elias är på kalas, Sara cyklade upp till grannen å sambon jobbar extra. Elin jobbar oxå och Ida kalasar hemma hos pappa.
Så nu njuter jag av lugnet, bloggar, sörplar kaffe och gooosar med mina söta kissemissar som jag hämtat i stallet. Måste klippa Selma, för hon har stoora klumpar i pälsen, stackarn. Hon lär se hemsk ut sen, men det växer förhoppningsvis ut snabbt.

Imorrn ska jag hämta hem min cykel som stått hos mina föräldrar över vintern... då nån dotter lånat den och så har den som vanligt inte kommit hem igen..
Lite service på den, å så är vi redo ! Älskar att cykla !!

Tore får stå för dagens bild i dag oxå ! Har nog 300 bilder på honom i datorn ;)

Kramiz
Eva


Skönsjungande söta barn,, risgrynsgröt å negerbollsmuffins !

Å vilka underbara ungar det finns ! Ca 70 st var de som kom in till oss i församlingshemmet och åt köttbullar å potatismos, å sen sjöng jättebra i kyrkan ! Sång ÄR glädje :)

Hämtade upp dagens födelsedagsbarn på hemvägen, så nu spelas det Sims igen. Alla tre ligger i en hög i soffan och äter godis å Ida spelar. Älskade ungar. Så rik man är egentligen <3

På spisen kokar en stor gryta risgrynsgröt och jag tog nyss ut en plåt med uuuuunderbart doftande negerbollsmuffins !!! Mmmmm !
Recept fås mot fjäsk ;)

Imorrn kommer mamma och pappa hit. Vi ska fira Ida och jag tänkte bjuda dem på lunch.... Så nu återstår att fundera ut vad det ska bli ??? Nåt med kycklingfilé blir det iaf.
Ikväll kl 21.30 ska jag hämta min förstfödda älsklingsunge som jobbar kväll på Allégården. MYS ! Bara lilla Johanna som fattas, så är vi fulltaliga !
Kvällens bild blir på dagens andra födelsedagsba...hrmm dam - Kaisa !! Grattis grattis, present och sång kommer till veckan !!!

Pöss
Eva



Ida 14 år !

Idag fyller min sångfågel, min duktiga pianist och gitarrist och älskade godingunge Ida 14 år !! 14 år sen hon kom till världen !
Hon kom hem till mig igår och sov över inatt, så JAG fick ha henne hemma på födelsedagsmorgonen,, å det är jag JÄTTEGLAD för !!!!!
Har lixom alltid haft mina barn hemma på deras födelsedagar, alltid !
Hoppas det fortsätter så, även nu när de bor mest hos sin pappa..
Såå, i morse gick vi in till henne med den obligatoriska brickan med oboy, bullar, ljus och flagga + ljuvlig skönsång ? HEHE !!
Å så lite presenter förstås ;)

Nu sitter hon och spelar Sims Cast away på vårt gamla hederliga PS 2 och småsyskonen ser nöjda på och njuter av hennes närvaro, precis som hennes mor !
Vad vore livet utan barnen ? Hua.
Fattas bara de stora brudarna, men de kommer nog imorrn, när vi ska fira Ida med familjen.
Idag ska vi nämligen till Kyrkan, där det är "barnkördag" med en massa barn från hela "stiftet".
Jag ska hjälpa till i köket och utfodra alla barn.
Vid klockan 16 börjar det sen - välkomna !!

Igår var vi på min styvfars begravning i Vissefjärda. Väldigt fint och vilken vacker kyrka de har, som ligger nere vid sjön !
En tjej sjöng en omgjord version av Ugglas "jag och min far" och "fields of gold" som ju är alldeles underbart fin !

Livet är skört, lev varje dag som om den vore den sista, eller varför inte som om den vore den första... (citat av prästen igår)

You'll remember me when the west wind moves upon the fields of barley.
You'll forget the sun in his jealous sky as we walk in fields of gold.
So she took her love for to gaze awhile upon the fields of barley.
In his arms she fell as her hair came down among the fields of gold.

Will you stay with me, will you be my love among the fields of barley?
We'll forget the sun in his jealous sky as we lie in fields of gold.
See the west wind move like a lover so upon the fields of barley.
Feel her body rise when you kiss her mouth among the fields of gold.

I never made promises lightly and there have been some that I've broken,
But I swear in the days still left we'll walk in fields of gold.
We'll walk in fields of gold.

Many years have passed since those summer days among the fields of barley.
See the children run as the sun goes down among the fields of gold.
You'll remember me when the west wind moves upon the fields of barley.
You can tell the sun in his jealous sky when we walked in fields of gold,
When we walked in fields of gold, when we walked in fields of gold.

Dagens bild blir en suddig, men ändå fin, på Ida och världens absolut bästa bästa ponny Tore !!

Ha en härlig lördag
Eva

Bytt designen ..

Vad tycker ni ?
Är lite trött på det gröna (som annars är min favvofärg).
Ska be Elin snygga till bloggen ytterligare när hon kommer nästa gång :)

Eva

Skit oxå..

Hade skrivt färdigt mitt inlägg och skulle bara välja kvällens bild.....
DÅ ! stängdes datorn ner för uppdatering.... å när den kom igång så fanns ju inget kvar. MORR :(
 
Jaja, har haft en lugn skön kväll med barnen. Vi har myst, läst sagor och haft sångstund !!
Nu sover juvelerna och jag ser på det sorgliga/fina programmet Sofias änglar på femman.
Livet förändras dagligen för så himla många....
 
Imorgon till exempel. Då ska jag och sambon på hans styvpappas begravning i Vissefjärda.
Var runt mamma och hämtade en bukett ljuvliga rosor från dem, att ta med imorrn.
 
Passade på att väga mig hos mamma - YES ! Hade gått ner mer, precis som jag trodde. -43 kg nu då va ;)
 
Ha de gott
Eva
 

Hemtjänst-Huldas-Tacos-Final

Japp, de va lixom min onsdag.

Ha de
Eva

...hehe, skojar bara :)

Snodde ihop lite tacos när vi kom hem, till barnens stoora förtjusning !
Alltså, det går ju inte äta tacos när man är GBP opererad. Eller, det går ju, men man blir ju mätt så himla fort och får lämna en massa... Det går inte ta lite. Det är för många ingredienser. Å så tar man som man alltid har gjort. Jaja, tids nog så !

Imorrn tänker jag väga mig. Det var läänge sen, å nu är jag så himla nyfiken !!! Tycker jag har gått ner mer, men det kanske bara har omfördelat sig... Har fått kommentarer som tyder på att jag gått ner iaf. KUL !! Men jag tycker det räcker på vissa ställen - rumpan behöver väl inte försvinna helt ? Snälla viktnedgången, kan du va snäll ta lite hull från magen, tack !!

Imorrn har vi personalmöte. Ska bli kul att träffa ALLA mina kollegor, känns som om vissa av oss går mot varann hela tiden i schemat. Ååå vad jag trivs i hemtjänsten !! Känslan av att kunna tillföra något i någons liv, att få hjälpa till och få tacksamhet tillbaka - det fyller på i mitt energiförråd minsann !!
Å jag som var så anti mot äldreomsorgen innan = okunskap föder fördomar och osäkerhet !
Man vet inte vad man går miste om, om man inte provar.

Jobbade några timmar på Huldas i em. Plockade upp en massa goda grillsåser och marinader, så nu folket, plocka fram grillarna, besök Huldas å GRILLA i helgen !

Jag ska beställa en köttlåda från Dövestads utegrisar. Perfekt att ladda frysen nu inför grillsäsongen OCH trevligt att veta VAD det är för kött och VART det kommer ifrån !!
45 :- /kg, på Huldas, såklart ;)

Nu ska jag se färdigt på finalen i Sveriges mästerkock
Kvällens bild är min sööta kissemisse Selma (mattes kisse)
Goo lillördag på er
Eva




Några kilon sen...

Saknar dom inte ett smack !

Kilona alltså ;)

Eva

Hihi !


Blåsippor och vattenslang !

För att komma hem till oss behöver man köra 3 kilometer ner på en grusväg ! 3 km som när man åker dom första gången känns som en mil. 3 kilometer med skog, åkrar och en hel del djur, både vilda och tama. När man närmar sig Långsrum, som vår by heter, så finns det en "blåsippekulle" Ja, flera egentligen, men en speciell. Där ligger solen på nästan hela dagarna och blåsipporna kommer tidigt ! De har kommit upp nu :)
På vissa ställen är det alldeles lila och ljuvligt !!
Snacka om vårtecken !
Sen, i samma sekund som de blå sipporna börjar blomma över, så följs de av ett hav av vitsippor. Underbart !!

När vi kom hem idag skulle jag fylla på vatten till hästarna. Hela vintern har jag kånkat vatten i dunk. Idag testade jag om vår slang (som går i ett rör under vägen, å har varit frusen sen i början av december, typ) hade tinat upp..... Det hade den ! Äntligen !!
Snacka om vårtecken, igen !

Sen att det är snö på nästan hela vår ridbana fortfarande, det är en annan femma. En vacker dag är snön ett minne blott, å det dröjer förhoppningsvis typ 9 månader innan den återkommer.

Sara och Johanna är ute och rider. Elias ser på "Jonsson & Pipen" och jag... jag sitter här med kaffemuggen å gör nada. Gutt !

På lördag är det barnkördag i Mönsterås Kyrka. Jag ska hjälpa till i köket - kul !

Ikväll ska crosstrainern få sig en omgång :)

Eva




Städ, tvätt å sång

..hela dagen lång. Japp, så har min måndag sett ut. Har dock slöat lite emellanåt oxå ;)
Ganska skönt att slänga i en tvätt, sen belöna sig med en timmes surfande/kaffepimplande !
Sen ett varv med snabeldraken - mellis å nån halvdplig serie på teven.
Torka golven - lunch å kaffe igen ;) 
Hann med en morgonpromenix med Ludde oxå. Skönt, men liite kallt i skuggan kände jag, då jag bara slängde på mig en fleece. Men snart så !
Tänk när man föredrar att promenera på morgonen INNAN det blir för VARMT !!! (å så alla mygg, flugor, mördarvårtbitare å ormar...) Njuter av våren innan alla eländen kommer fram !
 
Johanna kom efter skolan oxå, och var hemma med småsyskonen när jag var på körövningen. TACK gumman <3
Ikväll repeterade vi mest på Gloria av Vivaldi !!! De e lite å bite i om en sär... Men ska bli så himla kul när vi kan den ! Uppsjungning i Mönsterås kyrka den 27 april + i Döderhults kyrka den 28 april. Hoppas ni kommer,, ni lär inte bli besvikna ! Ca 200 körsångare blir vi !!!!! (jaa, jag gillar utropstecken, ju)
Jag fick med mig "Gloria" på cd hem ikväll, så nu sitter jag för FÖRSTA gången, ever, å lyssnar på klassisk musik hemma, å jag njuuuuter ! Jösses, det kommer bli enormt att sjunga detta i kyrkan :)
 
Bild: Hemläxa !
 
Imorrn är det jobb igen, så nu hägrar bingen minsann.
På onsdag e.m jobbar jag på Huldas mellan 14-18. Välkomna ;)
 
Najty najti
Eva
 
 
 

HAHAHAHAHA !!


Gääääsp !

I helgen har jag jobbat häcken (?) av mig... (nee, den e kvar). Det blev dessutom övertid igårkväll.
Jobbade 7-13 + 15.45-22.15. Å det gick ju bra då va !
Idag hade jag hästpasset, dvs 7-16. Å de va jobbigt. Trött var bara förnamnet. Å det är helt å hållet Johannas fel !!! När jag klev innanför dörren igårkväll vid 22.30 så var det kolsvart i heela huset,, bara teven var på.
Johanna & Marcus satt i soffan och väntade på mig, redo att se filmen "fredagen den 13:e". HUA !!
De var väldigt envisa och ville se den med mig, så jag offrade mig å såg HELA filmen minsann.
Den är alldeles fruktansvärd, ju ! När jag sen skulle borsta tänderna, själv... så fick det bli med öppen dörr och ALLA lampor tända, samt en ständig koll vad som fanns bakom mig. Löjligt vad man kan skrämma upp sig ;) Summan av kardemumman blev iaf att jag sov för lite inatt å var seeeeeg idag.
Tur jag jobbade med bästa Emelie som höll igång mig ! Det är så himla kul att jobba i hemtjänsten !
Hoppas jag får stanna forever, ja, eller tills min heltidstjänst på Huldas dyker upp :) *blink blink*.
 
Nu har barnen lagt sig och jag ska hoppa i nattlinnet å krypa upp i soffan med en mugg te !
Hoppas ni har haft en härlig helg i vårens tecken !!
 
Tjolahopp
Eva

Så sant så ;)

 
....eller ?

Berg & dalbana !

 
Jag ääälskar att åka Berg & dalbana ! Älskar det ;)
Men med åren så blir man ju mer och mer förståndig (???) eller kanske försiktig ? eller klok ? Inte klok ?
Man stannar ibland upp och tänker efter, sådär som man aldrig gjorde i tonåren, typ.
VAD kan hända ? Hur länge blir man sjukskriven om det eller det händer ? Hur kommer barnen klara sig utan sin mamma ? VARFÖR måste/borde jag utsätta mig för det här ? Skräckblandad förtjusning har fått en ny innebörd !
Ändå ställer man sig i kö, kaske en låång kö,, för att få max 2 minuters hisnande spänning. Njutning. Pirr i magen. En liten dos av åksjuka.... Å det är alldeles UNDERBART !!!
 
När min bror Jan för första gången åkte Loopen på Liseberg, så kom han ner och utbrast - det var det värsta jag varit med om.... jag måste åka en gång till !! Å så sprang han iväg till kön igen ;) Mamma brukar berätta med full inlevelse !
 Hon, som inte ens åker "farfars bilar", inte efter att pappa vid samma Lisebergsbesök lurade upp mamma med syrran och mig i den gamla klassikern "bergbanan". Han lurade mamma hela den åkturen och sa " nu Bitte, nu kommer det" så hon lixom helgarderadesig  med ett gällt gallskrik HELA åket !!!
Sen fick Torsten smisk och hon har inte åkt nåt liknande sen dess, ever.
 
Vi har pratat om att åka till Göteborg på semestern. Dels för att staden är fantastisk och såklart för Liseberg :) Nu är ju barnen lite större och kan åka fler attraktioner. Men det blir nog i Augusti nån gång, för det är så jobbigt att köa i timmar får varje åk.
Jag ska iaf åka Lisebergsbanan, Balder och Uppskjutet. De är bäst !
Höjdskräcken tänker jag inte ens gå i närheten av. Jag grät av skräck när jag av nån konstig anledning åkte den för många år sen. Satt då med ryggen mot Liseberg och såg ända till Piteå däruppifrån, typ. HUUUUUA :(
 
Dax att ladda upp inför en helhelg på jobbet. En sväng förbi Huldas å inhandla lite överlevnadskit får det bli minsann ;)

Har ni inte varit där på nån vecka eller två ? Gör ett besök och kolla in alla fina heminredningsgrejer vi fått in !!
 
Holabaloa
Eva
 
 
 

Trazan & Banarne

Hej hej hallå !
Idag har vi varit raska och alerta minsann !
Vid 08.00 var vi ute i stallet. Tog in hästarna och borstade igenom dom. Sara och Elin sadlade Valle och Minola och så gav vi oss iväg. Milton gnäggade sitt allra sööötaste bäbisgnägg efter sin mamma, men tod sen snällt kvar i stallet ihop med Detroit.
Vi gick upp till Hasse i Alebo och vände. Elin red bara några hundra meter, sen gick hon med Minola. Hon är ju så himla otränad i ryggen nu efter sin graviditet och mammaledighet ;) Elias hängde med på cykeln.
Kl 9.40 var vi hemma igen.
Dagens första mugg kaffe var ovanligt god efter den promenixen :)
 
Nu ser vi på Trazan och Banarne !  Nostalgi på hög nivå !!
"Tjena alla monsterdiggare" HEHE !!
 
Toodiloo
Eva
 

Sara, Valle, Sessan & Hulda ;)

L
ite

3 april !

Vilken härlig dag !
Solen lyser från en klarblå himmel. Det är vindstilla och snön smälter. Grusvägen är snart helt blottad från vinterns långa hala snötäcke.
På förmiddagen tog vi en rejäl runda till fots/cykel/ponny. Sara red på Valle, som var pigg och glad att få komma ut. Elias trampade på sin cykel, som hade blivit aningens mindre än förra året när han fick den i 6-års present... Eller var det möjligen så att min lilla prins hade växt typ en decimeter ?? Hur eller hur så ska vi höja sadeln och styret på den ;)
Själv promenerade jag. Alldeles underbart !!!
Mina söta döttrar åkte tillbaka till sin pappa igårkväll,, men som plåster på såren så kommer min älskade Elin hit ikväll. De lixom avlöser varann ! Elias och Sara blir så himla glada när syrrorna kommer. De gosar med dem och sitter i timmar och killar dem på ryggen och bara myyyser <3 Mina ljuvliga ungar <3 <3 <3 <3 <3

Jag hittade 2 pkt jäst i kylskåpsdörren. Bäst före 4/4....
Går ju inte slänga 4 kr (?) så det fick bli ett bullbak minsann .
Gubbens mungipor steg när han klev innanför dörren ;)

Nu vart jag själv en stund. Sara är på påskfest hos en klasskompis och Elias drog med pappa på friidrott i O-hamn. Själv ska jag dra  ner till Huldas en runda (abstinens, ju) och sen hämta Elin vid bussen.

Ha de
Eva

Kroatien - längtar tillbaka !!

Huset vi hyrde, värmen, folket, badet, gemenskapen.... Saknar allt !
Zadar - hoppas vi ses igen <3

Eva

Vår, underbara vår !!

 


Johanna på Detroit

Vilken härlig bild ! Fylld av energi, glädje och vår :)

Eva

..bilden



Trött å de va..

Johanna fick tydligen en bild på sin supertrötta mamma mitt i natten,, på akuten, i måndags.... Loggade sen in på stelsomfaninacken.aj Sköna stolar åt anhöriga på akuten punkt genast ! Eva

Påsklov och huset fullt av ungar !!!

Tittade tillbaka i almanackan och genast ökade förståelsen för tröttheten som lixom sköljt över mig sista dagarna.
Har jobbat 56 timmar sedan i måndags. Suttit en halv natt på akuten. Gjort en heldag i Ullared..
Nu är jag iaf leeeedig. Idag, imorrn och ända till kl 16.30 på onsdag. UNDERBART !!
Extra härligt är det, då mina juveler Johanna & Ida kom igår.
4 av 5 barn hemma. LYX ! Har varit dåligt med den sortens lyx alldeles för länge.
Vi har redan bakat bullar med äpple/kanelsyltfyllning. Mums :)
Nu är tjejerna ute hos hästarna och jag byter gardiner i vardagsrummet. Köpte sånadäringa hissauppgardiner på GeKås. Men jösses vad svårt att rulla upp dem OCH knyta rosetter.... som ska bli hyfsat jämna och likadana.... på 4 st i samma rum !!! MAMMA, Hjälp !! Lite snett är inte lätt.. Mycket snett är svårare. Perfektion ryms inte i detta hus :)

Nu ska snabeldraken fram. Golv ska torkas och kålpudding ska tillagas !

I kyrkan i söndags hade jag min jeanskjol, som jag köpte efter operationen, i strl 44. Den är numera alldeles för stor. Alldeles extra angenämt bekymmer, om ni frågar mig :) :) :)

Solen skiner, snön smälter, fåglarna kvittrar och barnen är här (utom Elin då, men hon kommer nog imorrn).
Vad mer kan man begära ?!

Kram kram på er
Eva

RSS 2.0