Chinateatern ;-)

Laddad till tusen inför Dirty dancing musikalen !! Vi har precis ätit underbart god mat! Jag åt en halv ljuvlig laxfile, en potatis och jättegod sås ! Mätt som en tok...men inga problem med magen !!! Skönt !!
Om en kvart börjar det :-)
Jag är sååå glad !!!!

Kram
Eva

På bussen

Härligt! Nu är vi på väg . Vi har ett allsångshäfte som vi har börjat på! Eftersom jag älskar att underhålla så drog jag nyss några roliga historier i micken ;-)
Det är förresten min högsta dröm att bli ståuppkomiker !!!!!
Kanske sen när jag fyllt 50 eller nåt....

Nu ska vi sjunga höstvisa !

Kram på er
Eva

Kul med alla svar !

Vilken respons, både på facebook och här på bloggen :)
Hoppas på fler svar med bloggadresser, det är så kul och inspirerande att läsa om andras operationer, erfarenheter och upplevelser !

Innebandymatchen var väldigt underhållande !!! Jag missade första perioden, men i andra perioden så gjorde mammas stolthet Elin 2 mål !!!!! Så duktig hon är, måste brås på sin superidrottande mamma..... lr nee... ;)

Johanna min goa rara underbara var oxå och tittade på matchen, så jag fick en pratstund med henne oxå <3

Nu måste jag packa lite. Eller, förresten... jag går å lägger mig istället, så packar jag imörrn bitti. Ja, det blir bra ;)

Jag tror inte att jag kommer kunna uppdatera bloggen när jag är i Stockholm, det får vi se. Annars blir det en utvärdering av resan, maten, måendet, musikalen och sällskapet på måndag !

Trevlig helg !
Eva

Vilka är alla ni som läser min blogg ?

Jag blev förvånad när jag såg på min "besöksstatistik" här på bloggen !!
Det är i snitt 100 personer som läser den varje dag ;)
OJ ! Det trodde jag aldrig.... jag skriver mest av mig, det finns ju inte så mycket utrymmer på facebook.....
Hoppas jag kan glädja någon med mina funderingar och att de med samma tråkiga problem som mig (övervikt) kan relatera till nåt och känna att de inte är ensamma att känna så.
 
Såå ! Om ni har lust att kommentera namn och var ni bor (om ni vill) och om ni vill att jag skriver om något speciellt, så blir jag glad :)
 
OCH HAR NI OXÅ EN BLOGG, SÅ LÄNKA GÄRNA TILL DEN !!
 
Trevlig helg alla ni där ute !!
Eva

Fredagsmys !

Å så var det fredag, igen !
Veckorna går så snabbt, känns som det var häromdan som Elias och jag var nere och köpte lite fredagsmys.
För det är viktigt. Heligt ! Det ska vara mys på fredagskvällar. Punkt. Och inte vilket mys som helst. Popcorn, ostbollar (helst), morotsstavar, gurkstavar och vitlöksdipp ! Sen läsk såklart. Enda dagen i veckan det får förtäras, om det inte är kalas eller så. Sen ska det vara tända ljus, trängsel i soffan och tjafs om var popcornskålen ska stå.
Det rådde jag dock bot på förra fredan, då de helt sonika fick vars en mindre skål med just popcorn. Löst, lugnt å skönt. Ikväll tänkte jag smita ifrån myset och åka till Oskarshamn, där Elin spelar sin första match i div 2 i innebandyn. Det är så spännande och kul att se innebandymatcher tycker jag ! Det går fort och händer nåt hela tiden. Mina 3 äldsta döttrar spelar innebandy alla 3, å Johanna är målvakt ;) Alla 3 är dessutom bäst, såklart, om man frågar deras mamma !!
Nyss skrev jag en lista på vad jag ska packa ner inför resan till Hufvudstaden imorrn. Det är ju inte så ofta precis som jag åker iväg på äventyr med övernattning å allt !
 
Idag provade jag ett par av alla snygga leggings som legat orörda och för små i byrån. De passade bra, var t.o.m liite stora i midjan. Jösses !! Sen tog jag på mig min enda kjol, som jag haft senaste året. Den satt plötsligt vääldigt löst, nästan så den skulle glida ner om jag skulle hoppa och skutta omkring här som en tok...... Nu kommer det ju inte hända då, men jag njöt lite av känslan :)
 
Så det får nog bli kjol och leggings som reskläder imorrn. Inget som sitter åt på "5 timmar i buss resan". Skönt !
 
Nu ska jag gå ut å köra lite traktor, så bonne jag är ;)
Hästarna äter som.... jaa, som hästar, så det är dax att ställa ut en ny bal med hösilage.
 
Mys mys
Eva
 
 

Den här är underbar !

http://www.youtube.com/watch?v=HhZqT_GLKwE&feature=relmfu

Tiffany Persson - min favorit !!!

http://www.youtube.com/watch?v=TixjibVu-gE

Trött !

Jag är inte pigg hela dagarna, det kanske låter som det...
Jag är hyfsat morgonpigg och förmiddagarna är jag rätt aktiv...ibland. På eftermiddagarna är jag oftast lite seg och softar mest. Sen kan jag köra en drive igen på kvällen, med mat, disk, tvätt å plock, samt lägga barnen. Sen blir det några timmar framför tv:n om det är nåt att ha, eller spelar jag lite wordfued och ruzzle (jag heter evahulda) och bloggar om jag har nåt att skriva om ;)
Det gäller att komma ihåg att dricka, det kan vara avgörande för hur pigg man är på dagarna, det är iaf min erfarenhet !

På gruppbostaden där jag jobbar såå har vi bara dagtidsjobb en dag i veckan. Synd tycker jag, då det blir mycket kvällar och ett och annat morgonpass (7-9.15) . Nu har jag ju inga barn hemma på dagarna, då min minsta goding börjat förskoleklass, så nu skulle jag gärna jobba mer dagtid. Senjobbar vi varannan helg och då är det 11-13 timmars pass som gäller. MEN, jag jobbar iaf "bara" 80%, så jag kan ibland fylla mina lediga dagar med lite annat kul :)
Har tidigare nämnt att jag jobbar extra på gårdsbutiken Huldas i Harrstorp (som bara ligger ca 5 km hemifrån mig). Jag har varit där i drygt ett år nu och jag bara älskar att jobba där !! Trevlig butik, underbart sortiment och en diger ostdisk. Jag har lärt mig såå mycket om ostar från hela världen och det är så kul med alla härliga kunder !! Till jul kommer jag jobba så mycket jag kan där. Förra året var det fullt ös 2 veckor innan jul, med massor av korgbeställningar, presentkort och julklappar. Fullt med folk hela tiden och såå kul :-)

SEN så har jag 2 extraknäck till ...
Jag jobbar för 3 olika demoföretag med att demonstrera olika produkter i butiker. T.ex Wasabröd, Lindt choklad (mercy, vad gott) , Ugglarps korvar och mycket mer. Det är oxå kul, jag bara älskar att jobba med försäljning och demonstrera saker.

Det sista och nyaste jobbet är att hjälpa till med servering på t.ex begravningar, för Nelsons Café här i Mönsterås.
Det har jag bara gjort en gång än så länge, men det blir nog mer framöver. Hoppas jag får stå i cafeet oxå nån gång.
Och allra helst i köket ;) Vore kul att förnya lite på lunchbuffen... !

Passar bra att skriva lite om arbetskläder känner jag.

När jag jobbar i butik så har jag deras typ kockrock. Den har varit sådär att jag preciiis har fått på mig den. Man knäpper dem med dubbla knappar fram....om det går...
När jag jobbat med Lindt chokladen så har jag fått fuska med knapparna och bara knäppa i en enkelrad, trots att jag haft den största storleken.
När jag skulle jobba på Nelsons så skickade de med mig en figursydd fin liten serveringsblus + ett par snygga svarta byxor med låg midja hem för utprovning.... Jag kände hur det lixom knöt sig i magen där jag stod med de minimala plaggen, som säkert var 4 strl för små, men sa att visst, jag provar dem hemma.....
Bara de med övervikt förstår hur det verkligen känns i såna situationer. Fy sjutton.
Men men, jag hade lite andra lösningar på kläder hemma och lämnade in de fina pyttekläderna innan jobbet och mumlade lite tyst till chefen att "jag kommer nog i dem sen efter att jag gjort operationen"..

OM jag får fler uppdrag för Lindt så är såklart mitt mål att kunna knäppa de fina guldknapparna på rätt sätt och slippa stå och försöka dölja att det kanske glipar lite här och var.

Och kanske nån gång nästa år.... så passar de snygga, minimala serveringskläderna även på mig ! Fast de var de största de hade och övrig personal säkert har strl 38/40 i sina....

Idag fick jag iaf på mig en svart snygg tunika från min "jag kommernogidennångångförjagskajubantasåjagköperdenfastdenärförliten" kollektion- Gutt !!
Ett steg i taget, tåålamod !

Gokväll
Eva

Jag hade verkligen tur med vädret !

I morse vaknade jag vid 7. Prick. Typiskt när man är barnledig å allt...
Men men, kom i säng i bra tid igår, så jag kände mig utvilad !
Efter frukosten tog jag en promenad på en timme. Skönt ! Det var lite mulet och sådär men inget regn.... men en halvtimme efter att jag kom in så började det vräka ner och har sen regnat hela dagen. Idag tog promenaden runt ridskolan 1 timme... = 10 minuter längre än häromdan, då jag hade med Elin som draghjälp ;)
Den rundan är så härlig ! Mycket skog, på en sträcka är det en väldigt liten skogsväg, en sån där med en hög gräsrad i mitten. En och annan kohage och så lite hästar förstås ! Gick och funderade på vad jag skulle göra om jag mötte en älg eller en flock vildsvin... ?? Klättra i träd var ju några år sedan och löpning är inte min starkaste gren direkt.... HA ! Jag får helt enkelt skrämma iväg dem... eller spela död. Har jag tur möter jag inga vilddjur, dit även vårtbitare tillhör, usch !!
Min bil är knas. Helknas. Det är nån gasgrej som är paj och som kommer kosta ca 4500 :- att byta. Skit. Så det blev inget Leos lekland idag. Tur att jag inte hade sagt nåt till kidsen. Tror jag ska sno ihop en trolldeg till dem istället, å så invaderar vi köksbordet några timmar.
Idag testade jag att äta grillad kyckling ! MUMS fillibabba ;) Å mycket proteiner, ju ! Tuggade nooga och det gick jättebra. Ett lår, sen var jag mätt ! Tänk en konstig diet jag gick på för 100 år sedan... då skulle man äta EN HEL grillad kyckling på typ 4:e dagen. Till lunch ! Sen var det en massa kaffe och grapefrukt oxå.. Undrar vem som hittar på alla olika dieter ?

2 veckor kvar på sjukskrivningen nu. Och 2 dagar kvar tills vi sitter på Chinateatern i Stockholm och ser på Dirty Dancing !!!!!!!
Nobody put´s baby in the corner <3

Patric Swayze - I will always love you ;)

Ha de
Eva

100 spänn för 3 minuter !

Jag kom på en ny affärside idag ! Man borde öppna en liten avagrafferings drop-in !! Skaffa en liten lokal, det räcker med ett rum, en avagrafferingstång och en bekväm stol till patienterna. Fatta vilken timpenning :) Jaja, nu är de borta iaf och det känns så skönt. Jag passade på att svänga runt mamma och pappa när jag ändå var ute och for. Vägde mig och hade gått ner ytterligare 2 kg ;) Yes ! En mjölpåse till att slippa släpa runt på ! Ikväll är det tjejkväll i Mönsterås. Extraöppet i butikerna och på fiket ! Jag har fixat barnvakt och ska ner dit med mina goa kollegor. Ska bli kul, man blir ju så rastlös av att gå hemma hela dagarna (fast det är skööönt oxå) . Imorrn har barnen studiedag:) Jag funderar på att överraska dem med ett besök på Leos lekland... vi får se hur det blir.. Nu blir det lite soffmys innan nästa utfodring ! Tjolahopp Eva

Idag har jag varit duktig !!

När mina änglar kom hem från skolan så hade jag fixat gott mellis till dom. De fick grillade kycklingklubbor och paprikastavar ;) Det var uppskattat ! Sen bakade vi bullar. Sara ville ha vaniljbullar och Elias kanelbullar, så vi gjorde hälften av varje. De var jätteduktiga ;)
Sen hade vi bullfika (hihi), jaa, inte jag då, jag var inte ens sugen, faktiskt ! Men det luktade så gott i hela huset !
När jag senare skulle frysa ner bullarna så insåg jag att frysen full med både is och en massa gammalt som behövde slängas..... så då hjälptes vi åt att frosta av den ! Det tog rätt lång tid kan jag säga !
(Efter det kunde jag ha ringt till OKG och sagt att de kunde stänga av reservkärnkraftverket OCH till E.ON och förberett dem på en drastisk sänkning av kommande elräkningar !!)
 
Idag ringde min chef (på mitt jobb i omsorgen) och undrade hur det hade gått och hur jag mår . Det uppskattades !
Min andra chef "Hulda" ringde kvällen innan jag skulle läggas in OCH har sen hört av sig flera gånger efteråt !! Man blir såå glad när människor i ens närhet bryr sig :)
Det är så kul med facebook, för där kan man verkligen få stöd och uppmuntran i olika situationer.
Och lika kul är det ju att kunna GE stöd och uppmuntran till de man själv tycker om och uppskattar !!!
Jag har hittat en GBP grupp i Kalmar län, på facebook och vi ska faktiskt träffas i Kalmar nästa helg :)
Den gruppen är till för de som vill/tänker/ska/har gjort en gastric bypass. Det ska bli såå kul och intressant att träffa dem och kunna dela erfarenheter med varann och kanske uppmuntra de som har op framför sig !
 
Jag är så glad och tacksam varje dag för att jag fått möjligheten att göra detta och jag kommer kämpa, kämpa och kämpa för att nå dit jag vill ! Jag är redan jättenöjd över att jag mår så bra och för de kilon jag gått ner hittills :)
 
Idag åt jag lax och rotmos ... kul kombo, men jag var faktiskt sugen på rotmos idag oxå ! Det gick iaf bra. Jag åt lite mer än en halv sån där portionsbit lax.
Igår förresten... när jag åt köttkorv, så var det inte gott alls :( Åt bara upp rotmoset. Vet ej om det berodde på korvsorten eller om jag bara ändrat smak ? Jaja, ingen större förlust egentligen.
 
Imorrn ska jag testa ett recept med "isterbandsås" och potatis. Utvärdering kommer.
Övriga måltider består oftast av yoggi, välling, lättkräm + lite mjölk, nån shake ibland osv..
Det blir lätt att man fastnar i vissa hjulspår och äter lite samma varje dag, men det måste man ju, då det går åt så lite varje gång. Det är absolut lättast när man är hemma, men jag försöker träna på vad jag kan ha med mig när jag åker iväg nånstans, alt köpa när jag är ute. För det ÄR onekligen efterhängset att äta i princip varannan timme !!
 
Imorgon har jag ÄNTLIGEN fått tid att ta bort agrafferna på op-såren. Underbart !! De kliar och kroppen försöker verkligen stöta bort de där obehagliga klämmorna . Tror jag ska ta före/efterbilder på mina små op-ärr ;)
 
Idag har jag verkligen saknat mina goa underbara älskade döttrar, Johanna och Ida, som flyttade till sin pappa i augusti (efter 12 år hos mig). De kommer hem på helgerna och så, men när man är van att alltid ha dem så blir det en enorm omställning !! Men jag får inte vara självisk utan se det som en härlig tid för deras pappa att få rå om dem. Men mammahjärtat blöder emellanåt. De är 16 och 13 år och jag älskar dem så otroligt, precis som de övriga tre  juvelerna ;)
 
Jaja, alla är friska och jag blir gladare och piggare varje dag så allt kan bara bli bättre !!!!
 
Love life
Eva
 
 
 

Japp, här är den nu ;)


Å regnet det bara öser ner..

Härliga höst ! Regnet ingår lixom. Inte lika fullt härlig morgon i morse... Jag vill inte ha päron, jag vill ha morötter, i den däär burken... Den bananen tänker inte jag ta med mig, den är ju helt rutten (syftar på en ytterst liten brun prick på skalet). Vaaaaarför måste jag ha gummistövlar gnäller 6-åringen ! Men titta ut då lille vän - vill du ha shorts, t-shirt och foppatofflor idag eller ? Jaa, för det kanske slutar regna sen... Bredvid står Sara 8 år och hävdar att hon inte har en aaaaning om var hennes regnjacka är (den som jag försökte få på henne förra veckan och som nu är spårlöst försvunnen ??)... Får ta fram impregneringssprayet och dra på några lager på en vanlig jacka. Tror du jag vill ha den här jackan nu ??? Den stinker ju ! Har du några regnbyxor på fritids ? Jaaa! Tar det som ett nej och skickar med ett par som hon sliter åt sig så hon nästan far över räcket på trappen..
Åååååh pust stånk stön (räkna till 10 upprepade gånger) . GÅÅÅ ut nu, taxin kommer (tack och lov). Heej då, ha en bra dag ;)
Njuter av en kopp te framför nyhetsmorgon i det underbara luuuugnet !!!!
Idag ska jag träffa mina kollegor ;) Äntligen ! Vi ska ses på lilla bageriet på torget. Myys <3 Saknar dem minsann !

När mina små morgonänglar kommer hem så ska vi baka bullar !
Jag ska försöka lägga in lite bilder på bloggen... ska höra med min datatekniska dotter ikväll ;)

Enjoy life
Eva

Skön promenix men dålig planering !

Vilken alldeles underbar höstdag det är idag !!! Träden börjar skifta färg, solen skiner från en blå himmel och luften är hög och frisk !
Som gjort för en promenad runt Bätteropp (vår ridklubb som ligger lite längre upp i skogen). Det tar ca 45 minuter att gå runt där, om man går i rask takt.
Kl 8 åt jag frukost. Kl 9 drack jag som man ska... Sen gick Elin (som är ledig från skolan idag) och jag ut och fyllde på vatten till hästarna och matade katterna. Kl 10 trampade vi iväg. Efter halva vägen började jag bli riktigt törstig.... sådär så man vill bälja i sig ett stort glas vatten, snabbt, som jag aldrig mer kommer kunna göra ... Kom då på att jag glömde äta innan vi gick OCH glömde ta med vattenflaska ! Ajjabajja, får inte hända igen ! Kände mig helt uttorkad när vi kom hem. Jag skäljde munnen med vatten och drack sen småå klunkar. Idag ska jag till fotvården. Det var jättelänge sen jag var där och det ska bli så skönt !
Jag måste beställa tid till dietisten oxå. Återbesök ca 6 veckor efter operationen stod det visst i pappret... Det känns bra att få lite uppföljníng där ! Nu ska jag snart värma på min lyxlunch ;) Som jag har längtat efter rotmos och köttkorv !!!! Hoppas jag tycker lika mycket om det nu. Imorrn blir det lax och potatis/palsternacksmos. Spännande :)

Ha det gott
Eva

Ursäkta min dåliga uppdatering !

Gokväll !
Skriver nu på mitt femte inlägg sen i fredags och hoppas att det hinner publiceras innan internetet laggar :(
De tidigare har bara försvunnit i mobilen och surfplattan, så nu försöker jag på den hederliga datorn !
 
Helgen har iaf varit toppen, jag har haft så mycket energi och har hunnit med en hel del !
Igår var Elin, Paddington och jag på hopptävling. Det regnade hela dagen, men vad gör väl det när man går omkring och är lycklig över att för första gången kunna dra upp dragkedjan på regnjackan OCH dessutom då ha både en långarmad tröja, en fleeceträja OCH en fleeceväst UNDER den !!!!! Det är sådana resultat jag uppskattar !
Siffror på en våg är en sak, men när man märker det på kläder och i praktiken, då glädjer det iaf mig mest :)
 
Ikväll vågade jag prova att äta lite ravioli. Tänkte att det är ju typ som Minestronesoppa, som min rumskompis Carola dricker (har jag läst).
Å henne vill jag träffa snart förresten ! Vi opererades ju samma dag och hon är en jättego tjej <3
Jag värmde 6 st raviolisar och lite sås (Felix ravioli såklart) och åt sen sakta, i små tuggor som jag tuggade vääldigt noga ! Kan tillägga att det var väldigt gott ;)
Resultat : min nya lilla magsäck verkar tycka att det var helt okej med vältuggad mat likaväl som med mixad !
Hittills har jag alltså inte reagerat på varken laktos eller pasta och det glädjer mig enormt !!
Vet ej om man kan reagera på det längre fram, men nu går det bra iaf !
I veckan som kommer tänker jag prova en hel del nu mat. Dels för att jag är förjordat trött på alla soppor/yoggi/välling (eller nee, inte välling), fil, och diverse drickor, men oxå för att jag ska känna mig lite mer säker på vad jag kan äta i helgen när vi är i Stockholm !
Imorrn ska jag iaf äta rotmos och köttkorv ;) Det har jag sett fram emot i 4 veckor nu !!
 
Myspysiga hälsningar
Eva
 

- 20 kg sedan infobesöket i maj !!

Yippie :-)
Idag var jag hos min ömma moder en stund. Passade på att väga mig där, då jag ej äger någon våg. Jag vägde om mig tre gånger, för jag trodde inte det stämde..... men minsann... 20 kilo lättare och jag blir sååå glad !!!!! 10 påsar Kungsörnens vetemjöl. Bär det i en kasse. Herregud ! Inte undra på att jag känner mig så pigg ;-)
Skulle ha fikat med mina kollegor idag, men tyvärr blev det inställt. Så jag spenderade ett par timmar på Huldas ! Vi har planerat jul och nyårsinköpen och det kommer bli så kul att jobba där i december :-)
Ni har väl inte missat www.huldasiharrstorp.se ?!? Bor ni i Kalmar län så tycker jag absolut ni ska ta en utflykt dit ! Väl värt ett besök ;-)

Jag klurade ju på ett viktmål till min födelsedag i februari..... kanske får sänka det något....
Ikväll blir det fredagsmys minsann!
Sambon kom precis och frågade om jag ville ha kaffe ? Idag har jag verkligen varit sugen på kaffe, så jag ska nog prova bara liite iaf ...

Buss och kran
Eva

"Att föda barn är som att skita ut en soffgrupp"

.... sa Babben Larsson en gång, i tv ! Det var nån man som sa att det är väl ingen match att föda barn....typ..
Jag nämnde i morse att jag  drack katrinplommondryck, å då behövs lixom inga fler ord, ju !  Jag kan  säga att jag försökte å försökte få ut soffgruppen, men fick ge upp och bege mig till apoteket för att "lösa"problemet, Tänkte fråga damen om soffgruppslösare,  men valde sen att uppträda normalt, då det ju är ett oangenämt diskussionsforum att  gå in djupare på... och det var (som vanligt) mycket folk där inne. 
Uttryck som t.ex " det skulle jag inte ens önska min värsta fiende" dök upp där jag satt och försökte klämma åt/ut åtminstone en fotpall av möblemanget och jag kom oxå på ett litet tillägg i alla recept framöver ! 
Nu får vi bara hoppas att katrinplommon passar både på  en capricciosa och i kanelbullarna...
 
Soffiga kramar
Eva

snabbshopping !

Gokväll !
Tänkte vara så gullig och skjutsa min äldsta förstfödda fantastiska Elin till innebandyträningen i O-hamn ikväl, så hon slapp åka buss .... å så kundd jag gå en timme på stan, själv :-)
Gjorde så och nu har jag gjort stan i O-hamn.....det går ju ganske fort som di sär här !
Jaja, det roliga var att jag vågade prova en stickad tröja på NORMALSTORAVDELNINGEN !!! I strl 44/46 och den satt som en smäck ;-) Ja den hade ju även kunnat sitta som en fastnitad smäck om den hade trasslat in sig i de hemska klämmorna/clipsen vad de nu heter se som sitter på op/såren ... Jag har ju då tagit av kompresserna (se tidigare inlägg) då jag tror det läker bra med lite frisk stads och lantluft på magen !
Jag kanske rentav tar en bild på härligheten när jag kommer hem, så kan ni få se den goa tröjan ....

Naturdiet choco banana i bilen hälsningar
Eva

Bästa stunden på dagen!

Mina dagar börjar oftastmed att min lila prins kommer och lägger sig hos mig å så goosar vi <3
I morse lyfte han på täcket och tittade på mina operationsärr. Jag har tagit bort kompresserna och dt ser ju lite olustigt ut med staples på magen. Elias smekte försiktigt över magen samtidigt som han med bedjande blick sa att han tycker såå synd om mej, det måste ha gjort jätteont när de satte dit dom och att jag var jätteduktig hosdoktorn! ! Åh min prins <3, jag ska försöka komma ihåg dom orden nästa gång han gör något mindre angenämt...
Sen följer en halvtimmes tjat, tjafs och mys om vartannat, tills frukosten är uppäten, hår och tänder är borstade, väskor är packade och alla viktiga lappar, böcker och gympapåsar förhoppningsvis är med. Taxin kommer och hämtar dom och så......

LUGNET INFALLER! !

Jag plockar in och kör igång disk och kanske nån tvätt.Sen hade jag, omdet varit innan op, gjort en stor kopp kaffe med mjölk och landat i soffan med facebook och nyhetsmorgon.....
Men inte idag. Jag dricker inte kaffe ännu, kanske aldrig mer, det är så beskt och hemskt just nu så jag avstår gärna.
Idag dricker jag katrinplommondryck istället...på grund av anledning....

En skogspromenad med Ludde står på schemat idag, efter att det löst sig.... ;-)

Ha en härlig höstdag
Eva

Avocadosoppa och träningsvärk!

God kväll ;-)
Idag gjorde jag en snabb, god och superenkel soppa. Hittade receptet i boken av Marie Odin. Följde ungefär det receptet... Jag hade i : 2 avocado, 6 dl grönsaksbuljong (alpnaerings) och citronpeppar. Mixade allt med stavmixern - klart på fem minuter ;-) Det lär räcka till 4-5 måltider.
Å så var det träningsvärken då... Jag cyklade ju hem till min chef/vän igår och det är 5km dit, på grusväg,! Dit gick jättebra, men hem några timmar senare var ganska trögt sista kilometern. Klev faktiskt av cykeln och gick upp för den sista uppförsbacken. Hade det varit för ett halvår sedan så hade jag behövt ta bricanyl när jag cyklade.... Men igår kände jag inte av någon astma alls! !! Underbart ;-)

Summan av kardemumman blev dock träningsvärk i sidorna.. Men whatever!
Vi har ingen våg här hemma. Vill faktiskt ha en nu. Innan ville jag inteväga mig alls, mådde bara dåligt och levde i förnekelse. Jag har inte tagit några mått på kroppen heller. Vill inte veta. Vill bara se och känna resultat och må bättre! !

Och visst mår jag bättre, redan såå mycket bättre. Allt är lättare att göra. Ta på mig skorna, resa mig ur soffan, stiga i och ur bilen, promenera...listan blir längre eftersom, and I love it! ! Tänk när man kan sitta i frisörstolen utan att ha ångest för att den kanske inte orkar "åka upp" och skämmas när den sänks ner snabbt med en duns. När man kan sätta sig varsomhelst utan att fundera på om man får plats i stolen, om man kommer "välla ut" på sidorna eller kommer sitta jätte obekvämt då armstöden skär in i låren... När man kan se fram emot att prova ut arbetskläder istället för att inse att det knappt finns/ inte finns nåt man kommer i. När man inte hela tiden behöver dra i kläderna för att inte valkar och generande kroppsdelar ska synas. När man inte skäms då man träffar någon man inte sett på jättelänge som antagligen blir förvånad av hur stor man har blivit..... Herregud, listan kan bli sååå lång. Allt man som överviktig tampas med varje dag. Things can only get better! !
Ikväll var jag på föräldramöte. Skolsköterskan var med och berättade lite om kommande vaccinationer m.m. Sen bjöd Saras gulliga fröken på vindruvor och en skål med dumlekolor, rollo och geishachoklad.... Jag skickade dem vidare där jag satt och skedade in slät jordgubbsyoggi, lite i smyg. JAG BLEV VERKLIGEN INTE ETT DUGG SUGEN PÅ NÅGOT AV DET! ! På riktigt. För ett halvår sedan hade jag försökt roffa åt mig så många godisar som möjligt. I feel good ;-)

Idag handlade jag hem kokt köttkorv och rotmos. Ser fram emot att premiärmumsa på dessa delikatesser på måndag!

Imorrn ska jag åka ner till mamma och pappa och väga mig, spännande.
Hej hopp under filten
Eva

6 dagar har gått !!

Hej ! "Har inte haft tid" att blogga då jag har fullt upp med att dricka/äta/dricka ... och mår toppen ;) Jag har gjort ett schema som ser ut såhär ungefär : * frukost behepan, mitt val kvinna, calcichew, omeprazol. * dricka * mellis * dricka * lunch * dricka * mellis * dricka * middag * dricka * kvällsmat mitt val kvinna, innohep spruta, calcichew * dricka Så ser dagarna ut och det är ju flytande kost som gäller i en vecka till. Sen bockar jag av efterhand, annars glömmer jag bort hur mycket jag druckit. Jag tar detta på djupaste allvar, är så tacksam att jag fått göra operationen och tänker inte frångå några förhållningsregler från läkarna i Kalmar ! Häromdan köpte jag hem lite barnmat/fruktpureer. Det finns ju faktiskt en hel del som är helt okej ;) Bra att ha med sig när man är på vift och perfekt med sånt som ej behöver förvaras i kyl ! Igår lagade jag broccoli/blomkål/morotsgratäng med bacon och good ost i, till familjen. När de mumsade i sig den så kom jag på att jag kunde mixa den och spä med mjölk, vilket jag gjorde och fick en jättegod soppa :) Har varit sugen på curry i flera dagar så det hade jag i oxå och det blev kanon. Igårkväll var jag på körövning. Det var så kul !! Många kom fram och tyckte att jag såg så pigg ut och att det verkligen syns att jag gått ner i vikt !!!! Yes !! Tack snälla <3 Igår morse kände jag mig som Madicken när hon säger "Idag känner jag livet i mig" ! Fick ett ryck och fick snabbt ihop en stoor svart sopsäck full med stora gamla hemska kläder som jag aldrig vill se mer. Plockade om i garderoben och ser fram emot att så småningom fylla den med kläder som jag valt själv, som är snygga och som jag köpt för att jag ville ha dem, inte för att de var de enda jag kom i .. Jag har jättemånga snygga strumpbyxor som jag köpt och sen inte fått på mig.. Jag älskar både manchester och jeanskjolar, så till vintern hoppas jag hitta nån snygg kjol till alla mina strumpbyxor :) Nästa helg ska vi i kören åka till Stockholm. Vi ska bo på hotell och gå ut och äta å shoppa...... Å SÅ DET BÄSTA AV ALLT : Vi ska gå och se DIRTY DANCING !!!!!!!!!! Jag har aldrig varit på nån stor musikal och ser verkligen fram emot det !! MEN, det kommer krävas stoor planering kring mat och dryck känner jag. Här hemma kan jag ha full koll, men där uppe kommer vi ju vara ute på vift mest hela tiden.. Krävs planering ! Jag äter purekost då, så när vi går ut och äter kan jag äta potatismos och kanske lite fisk iaf ;) Jaja, jag ska skissa på ett matschema den helgen och vara väl förberedd. Det här med illamående är något jag fasat för, men inte har kännt av alls efter op, än så länge ! Det enda jag känt av efter att jag ätit, är häromkvällen då jag satt och sippade på min mugg välling och till sist insåg att jag fått i mig allt, dvs 2 dl.... Inte bra tänkte jag och blev sen väääldigt trött och lite kallsvettig. La mig ner i soffan direkt och somnade till i 10 minuter. Efter det kändes det bra igen. MAX 1½ dl är det som gäller än så länge ! Jag blir lika förvånad varje dag över att jag inte är sugen på någonting direkt. När det börjar närma sig en måltid så knorrar det lite i magen och jag känner att det är dax att äta något, men har inget sug efter något speciellt !? När jag rotade i garderoben igår hittade jag en gömd ask med Salta katten ;) Jag ÄLSKAR verkligen lakrits, t.o.m mer än choklad. Men jag var inte ett dugg sugen på att öppna den och smaka. Konstigt. Skönt men konstigt ! Just det, skulle ju skriva om KAFFE !! Jag har inte druckit kaffe på en vecka nu och funderar på att sluta med det, som jag innan op tyckte var ljuvligt gott och ett måste efter maten. Provade några teskedar dagen efter op men då var det inte gott. Testade igen 4 dagar efter op och då var det såå beskt och hemskt ! Satt verkligen och "ruggade" när jag svalde det. Vad tycker ni ? Det är väl ett kanonläge att sluta med det där giftet som ändå inte är bra för magen ?! Jag älskar ju te och dricker 2 muggar om dagen, det kan ju räcka med det ! Det kliar och kliar på op-såren och de där clipsen vill man ju bara bli av med ! Ska boka tid hos distriktan på fredag för borttagning. I morse drack jag välling till frukost och jag måste säga att jag verkligen älskar det ! Det är som bomull att svälja och det känns så bra i magen efteråt. Skulle kunna dricka det till alla måltider, men omväxling förnöjer iofs. På sjukhuset hade de fullkornsvälling som var osötad, men jag har vanlig "gomorronvälling" somm innehåller lite ssocker. Lyx ;) Nehe, nu ska jag masa mig ur soffan och snart ta en cykeltur ! till min underbara chef och vän Magdalena (som jag jobbar extra hos, i hennes fantastiska gårdsbutik som heter "Huldas i Harrstorp") !! Väl värd ett besök. Perfekt utflyktsmål nån lördag nu i höst, det är öppet 10-14 på lördagar ! www.huldasiharrstorp.se Ha det gott ! Eva

Dag 2 efter op !

Alla som känner mig vet att jag brukar ha många järn i elden. Idag har inte elden varit tänd kan jag säga. Hade dropp inatt och åt sen välling till frukost. 75 ml fick jag i mig sen var jag mätt.  Skedade sen i mig 75 ml apelsinjuice och fick bra energi av det (!?!) så jag tog en låång dusch. Har med mig en alldeles underbar duschtvål från alpnaerings Swissform som är med kokos/vanilj ! Underbart ! Till lunch serverades fisksoppa och den var jättegod. Åt den sakta och det gick bra att få ner ca 75 ml av den på 20 minuter ! Sen sov jag middag !!! Mötte upp en sköterska i korridoren som tyckte jag skulle äta 1 dl vaniljyoggi.. det gick oxå bra och gud så gott det är !! Nu kl 16 fick jag äntligen ett nytt 24-timmars WiFi för gäster, å kunde logga in här igen.  Jag vet inte ännu om jag kan/får åka hem ikväll. Ser iaf fram emot rotfruktssoppan som serveras ikväll ! Jag är såå glad att jag knappt har haft ont nånstans idag ! Vad kul att bilden blev upp och ner i inlägget igår... en ganska bra fingervisning om hur det står till med fröken Pålsson ;) Imorrn tar vi nya tag !
 
Avslutar med ett citat från min helknasiga kusin C :
Svårt är att leva, svårt är att dö. Svårt är att vada, i meterdjup snö.
Tack å hej
Eva

kramp.... AJ !!

2 timmar efter lunch gick C och jag ut på balkongen.
Det var så soligt och skönt och vi satte oss där och började skeda i oss vår proteindryck.. Då plötsligt "högg" det till i vänstersidan, precis under revbenen och det gjorde bara mer och mer ont. Till sist kom tårarna och jag kunde knappt andas. SSK Jakob kom snabbt och vi tog oss till salen så jag fick lägga mig. Smärtan var olidlig.Det kom in mycket folk och de tog ekg, satte ny nål och jag fick smärtstillande direkt i låret. Efter en stund, som kändes som en evighet så släppte smärtan och pulsen gick ner. Tack gode gud att jag inte var hemna när detta hände !! Anyway. Det lugnade ner sig och jag bara låg helt matt på sängen efteråt. Ska inte äta nåt mer idag, får dras med droppställningen istället. Imorrn ska de ta nya prover, å så får ja förhoppningsvis börja äta igen.
Min rumskompis C åkte hem vid halv fyra. Tomt blev det :-( Johnas , Sara och Elias skulle komma och hälsa på ikväll och förhoppningsvis ta med mig hem.... Nu blev det inte så, tyvärr. Jag ringde honom och sa att det kanske var bäst att de inte kom heller, då jag dels är så trött + att jag har syrgas i näsan och dropp....inte så kul för barnen att se kanske. Bättre att få hem mamma imorrn när hon förhoppningsvis är piggpiggelin igen !!!

Avslutar med en stor eloge till personalen här på kirurgvårdsavdelningen !!

Nu ska jag spela lite WF, å sen ta en promenix med droppställningen ;-)

Trevlig kväll
Eva

Selleri/kycklingsoppan from heaven !!!

I morse var jag inte direkt pigg. Ville bara sova samtidigt som jag ville upp och vandra runt i korridoren och vara piggpiggelin. Valde välling till frukost. 1 dl sen var jag mätt. Sen drack jag lite proviva mango, några skedar kaffe ! , 1 dl underbar vaniljyoggi och ett glas äppeljuice.
Sen kom lunchen !!!!! Som jag har längrat efter varm mat.
Och den var ljuvlig ! Jag åt ihop med 2 tjejer som oxå gjorde op igår och de tyckte oxå om den :-)

Nu har jag precis fått nya kompresser på de 5 små op-såren.
Får passa på att prata med min rumskompis som åker hem i e.m.
Lite komiskt att vi är lika gamla, jobbar inom omsorgen båda 2 och gick igenom samma operation igår !!

Kramizar
Eva






Operation

På morgonen sa de att jag var nummer 5, så min op blev troligtvis efter lunch.
MEN, vid kl 10.30 kom en sköterska och sa att de gjort om lite i schemat, så vi skulle snart gå upp dit... Då blev jag faktiskt lite nervös, men ändå glad.... det hade ju värre om de hade skjutit fram den några timmar !
Jag möttes av den underbara personalen på op :-) De är så professionella och supergulliga , de borde hålla kurser för oändligt många personer som jobbar i vård och omsorg !
Sen gick allt fort.
För första gången gick jag själv in och lade mig på op- britsen. Har alltid blivit inrullad på säng innan.
En jättego narkosläkare och en lika bra narkossköterska berättade lugnande om allt alla pysslade ned där inne. Jag kände att tårarna var på väg men då bestämde jag mig för att tänka på något positivt. Såg bilden framför mig av mina 5 älskade barn och log inombords. Sen började jag tänka på jeans ;-) om en viss storlek jag hoppas komma i om nåt år eller så ... Knasigt...
När de hade kopplat upp mig i alla ändar av kroppen (kändes det som) så sa den goa (läs snygga) narkossköterskan att "nu söver vi då" . Sen minns jag inget mer därifrån och tur är väl det ;-)
Jag opererades kl 11.15 och det tog ca 40 minuter. Allt hade gått bra!
När jag vaknade första gången fick jag låna telefon och ringa min sambo. Kommer dock inte ihåg något av det samtalet....
När jag sen klm nerrullandes till avd igen kom "min" sköterska och sa att hon fixat så jag fått byta sal :-) Tack snälla !!!!!
Sen sov jag mest. Ringde världens bästa föräldrar (alltså mina) och de kom även upp hit en sväng och hälsade på <3
Till min stora glädje insåg jag sen att tjejen i sängen bredvid mig oxå hade gjort samma op samma dag !!! Såå skönt att ha någon att prata med ! Och inte snarkar hon heller ;-)
Jag blev väldigt förvånad över hur små op-ärren var. De är bara ca 3cm långa och 5 till antalet, och sitter på rad över magen.


Mitt mål igårkväll var att kommaupö och gå bort till tv-rummet och se på Bonde söker fru. Vid kl 19.30 kändes det som en omöjlighet.... men vid fem i åtta tog grannen och jag våra gåbord och så stapplade Agda och Göta 98 år bort dit :-)
Jag såg till kvart i nio sen somnade jag nästan i soffan där, insåg mina begränsningar och lufsade ner till salen igen. Somnade direkt.
Jaa, det var gårdagen det. Skönt att äntligen ha det gjort !

Hej hopp i galopp !
Eva

Installerad !

Jaha, då var man på plats. Har duschat och förberett allt. Lufsade ut till matsalen där en hop gubbar satt och såg på fotboll. JAAA!!! Utbrast de i kör och jag hörde kommentatorn säga att Rasmus Elm gjorde mål för Sverige !!! Bra Rasmus ! Tog en kopp te till min sista shake för idag. Choklad/mint. Den e helt ok. Svartvinbärste var dock betydligt godare ;-) Måste dela rum med en tant inatt. Hon ligger bakom skynket och snarkar som grannens skogsmaskin, typ... Tror jag pluggar i mina hörlurar inatt och lyssnar på ... ja, vad som helst som inte snarkar ! Jag opereras som nr 5 imorrn. Efter lunch blir det nog. Nu ska jag speka wordfued tills jag förhoppningsvis somnar.



Snarkande hälsningar
Eva

6 timmar kvar !

Dricker chokladshake, kaffe och vatten, vatten vatten. Fjärde påsen för idag. Nu ser jag äntligen ett slut på den här dieten, som trots allt har gått jättebra. Tänk vad man kan genomlida om man bara är 100 % pepp på det !! Tyckte det kliade som sjutton i håret i morse..... kan ju inte ligga på operationsbordet med eventuella löss i håret, så jag skickade ner gubben till apoteket 09.00 å köpa lusmedel till mig. Jag tänker åka buss in till Kalmar ikväll. Såg på förpackningen att medlet ska sitta i minst 8 timmar.... Ojoj, kan skölja ur det tidigast 17.30. Bussen går 18.40 så det klaffade ju fint ! Har inte packat ännu. Vad ska man ha med typ ? Läste att det finns WiFi där, så jag överlever nog ;) Wordfeud, Ruzzle och Facebook får underhålla mig. Tog på mig en gammal tunika idag. Den är jättestor.... :) Kläder är ett helt kapitel. Innan jag fick mitt första barn för 18 år sedan tyckte jag det var kul att köpa kläder till mig själv. Sen dess har inte den känslan kommit tillbaka. Begränsad. Hatar det. Ångest då någon är med i affären, handlar helst själv, å då bara om man måste ha något nytt. Generous, XLNT, BiB (Big is beautiful)..... Fy f-n. Tråkiga tantkläder - inget är JAG :( Jag vill ha jeans, snygga jeans, köpta i en vanlig affär, och snygga toppar, insvängda tunikor och sköna tröjor. Jag vill kunna se ett plagg och bara tänka - det ska jag ha.... inte - kommer jag i det ?? Jag har 5 underbara barn <3 Dem har jag gömt mig bakom i 18 år . Älskat att köpa kläder till, älskar fortfarande, även om min son bara vill ha tröjor med häftiga coola tryck på och yngsta dottern bara vill ha klänningar/tunikor och tights/leggings fast jag tycker hon är såå fin i jeans ;) Jag har köpt hem välling. Vuxenvälling. Familjevälling. GodMorgonvälling ! Jag tycker det är såå gott och läste till min förtjusning att det är perfekt föda första veckorna efter op då det är flytande kost som gäller !! Undrar vad det blir för flytande kost på sjukhuset ikväll och imorrn ?? Inget kan vara värre än Nutrilett....eller ? Just det ! Jag måste packa min kudde. Förra gången jag låg på sjukhus kommer jag ihåg hur jag verkligen saknade den. Min kudde är en sån där anatomisk, som är jätteskön när man ligger på sidan och sover. Jag fick den i födelsedagspresent för några år sedan av världens bästa mamma, alltså min mamma <3 Nervös... jag tror minsann jag börjar bli det. Det pirrar lite i magen ! Har gått igenom alla scenarion.... om man ej vaknar upp ur narkosen.... om nåt går fel... What are words if you really don´t mean them when you say them. Ska jag ringa runt till alla och påminna om att jag älskar dem.... Asch ! Klart det går bra ! Jag är en obotlig optimist, and I love it ! Always look on the.... Love Monty Python as well !!!!!! Imorrnkväll ska jag se premiären av bonde söker fru. På sjukhuset. En ny erfarenhet. Jag hoppas jag är piggelin då :) Hihi, kommer ihåg fotbolls VM/EM ? 1994. Jag låg på Visby BB och hade fått min älskade förstfödda unge <3 . Hon var sötast på BB såklart och skrek minst ! Hon sov så sött i sin plastvagn,fast jag skrek, där vi satt ensamma i TV-rummet på den oerhört omoderna avdelningen där övriga tråkiga mammor låg till sängs mest hela tiden, 4 och 4 på sal. Det var ju superspännande matcher och då är det svårt att vara tyst ! Jag fick hemlängtan den kvällen oxå, då det stod MÖNSTERÅS på den enda svenska flaggan i publiken ! Tänk att hon 18 år senare går sista året på gymnasiet och har jobbat heela sommaren i äldreomsorgen och är mammas stolthet, fortfarande ! Hon var säkert sötast på hela avdelningen och skrek minst även där ;) Nu ska jag packa. Får bli ett par mjuka brallor iaf, så inte min stackars sargade mage får ont på vägen hem. Torsdag eller fredag ? Det är frågan.... Kram Eva

Första inlägget..... nervöst !

Välkommen till min blogg !
Här tänker jag dela med mig av mitt liv som 5-barnsmamma OCH om livet som Gastric Bypass opererad.
 
Inatt är sista natten jag sover hemma,, oopererad. Operationen är planerad till onsdag e.m. men jag läggs in imorrn kväll. Skönt. Skönt att vara på plats och kunna förbereda sig mentalt, i lugn och ro.
 
I 3 veckor har jag levt på 800 kalorier om dagen, i form av olika pulverdieter. Har köpt många olika för att få omväxling, men nu är jag såå trött på skiten ! Men, det har gått bra och jag är så stolt över mig själv !!
 
Jag hade tänkt börja blogga för några veckor sedan, men det har inte riktigt funnits tid förrän nu.
Bilder, vikter och mått är jag inte redo för att lägga ut, då det är det jag mått mest dåligt över under mina allt för många år som överviktig. Men, det kommer så småningom.
 
Sen jag var på informationen/läkarbesöket i Kalmar i Maj, så har jag iaf gått ner ca 14 kg och det känns UNDERBART !!!
 
Jag har pluggat på som en tok om allt som rör operationen och om livet efteråt. Det känns BARA BRA och jag är 100 % laddad för detta !
 
Jag har gjort 5 kejsarsnitt, så bukoperationer har jag ju erfarenhet av, vilket känns bra, då det finns många knep att ta till när man ska upp ur sängen, hosta, nysa eller skratta t.ex.. Den här operationen är ju mycket lindrigare, då den utförs med titthålsteknik och inte "går genom så många lager".
 
Jag bor i ett litet samhälle där allt som händer snabbt når ut till alla, så jag insåg rätt snabbt att det inte är nån idé att försöka hålla min operation hemlig. Dessutom är jag så glad att jag ska göra den, så jag hade inte kunnat vara tyst ändå ! (när har jag nånsin lyckats med det, anyway) ;)
 
I skrivandes stund skulle jag egentligen varit på körövning, men fick stanna hemma och avlusa mina yngsta barn istället :(   Tydligen måånga i skolan som har/ har haft löss denna hösten. Jaja, fick ju iaf nåt annat att tänka på en stund, å nya lakan i alla sängar ! Tänk positivt. Always look on the bright side of life !!! Min nya slogan :)
 
Sveper i mig sista slurken av kvällens shake. Naturdiet wildberry. En av de bättre. Godast är allevo banan/hallon, allevo potatis/purjolöksoppa, naturdiet färdig shake choklad/banan, nutrilette choklad (faktiskt) .
 
Annat som är gott är Capricciosa, Kolberga kebab, Päronbiskvi från Lilla bageriet, popcorn, den jävulska hamburgaren i Max-reklamen (triple-cheese nånting) och en massa annat som jag varit sugen på sista veckorna.
Jag har aldrig reagerat på nån hamburgerkedjas reklam tidigare. Brukar knappt kolla. Men den där burgaren har satt igång fradgan i mungiporna, hehe !! Bara känslan av att få bita i något saftigt, köttigt, salt och varmt !
 Men jag kommer kunna äta det, fast i mycket mindre portioner och mer sällan !!  OM jag nu gillar det sen... Många slutar gilla vissa saker efter op. Man kan oxå bli känslig för laktos, men det finns så mycket produkter i affären idag, så det blir ingen större förlust.
 
Jag har ett viktmål som jag kom på igår.
Den 17 februari fyller jag 40 !!! Då ska jag vara nere under en viss siffra och jag kommer kämpa för det, lovar !!
 
Nehe, dax att rigga om tvättmaskinen och fortsätta lusutrotningen.
 
Ha de !
Eva
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


RSS 2.0