Första inlägget..... nervöst !

Välkommen till min blogg !
Här tänker jag dela med mig av mitt liv som 5-barnsmamma OCH om livet som Gastric Bypass opererad.
 
Inatt är sista natten jag sover hemma,, oopererad. Operationen är planerad till onsdag e.m. men jag läggs in imorrn kväll. Skönt. Skönt att vara på plats och kunna förbereda sig mentalt, i lugn och ro.
 
I 3 veckor har jag levt på 800 kalorier om dagen, i form av olika pulverdieter. Har köpt många olika för att få omväxling, men nu är jag såå trött på skiten ! Men, det har gått bra och jag är så stolt över mig själv !!
 
Jag hade tänkt börja blogga för några veckor sedan, men det har inte riktigt funnits tid förrän nu.
Bilder, vikter och mått är jag inte redo för att lägga ut, då det är det jag mått mest dåligt över under mina allt för många år som överviktig. Men, det kommer så småningom.
 
Sen jag var på informationen/läkarbesöket i Kalmar i Maj, så har jag iaf gått ner ca 14 kg och det känns UNDERBART !!!
 
Jag har pluggat på som en tok om allt som rör operationen och om livet efteråt. Det känns BARA BRA och jag är 100 % laddad för detta !
 
Jag har gjort 5 kejsarsnitt, så bukoperationer har jag ju erfarenhet av, vilket känns bra, då det finns många knep att ta till när man ska upp ur sängen, hosta, nysa eller skratta t.ex.. Den här operationen är ju mycket lindrigare, då den utförs med titthålsteknik och inte "går genom så många lager".
 
Jag bor i ett litet samhälle där allt som händer snabbt når ut till alla, så jag insåg rätt snabbt att det inte är nån idé att försöka hålla min operation hemlig. Dessutom är jag så glad att jag ska göra den, så jag hade inte kunnat vara tyst ändå ! (när har jag nånsin lyckats med det, anyway) ;)
 
I skrivandes stund skulle jag egentligen varit på körövning, men fick stanna hemma och avlusa mina yngsta barn istället :(   Tydligen måånga i skolan som har/ har haft löss denna hösten. Jaja, fick ju iaf nåt annat att tänka på en stund, å nya lakan i alla sängar ! Tänk positivt. Always look on the bright side of life !!! Min nya slogan :)
 
Sveper i mig sista slurken av kvällens shake. Naturdiet wildberry. En av de bättre. Godast är allevo banan/hallon, allevo potatis/purjolöksoppa, naturdiet färdig shake choklad/banan, nutrilette choklad (faktiskt) .
 
Annat som är gott är Capricciosa, Kolberga kebab, Päronbiskvi från Lilla bageriet, popcorn, den jävulska hamburgaren i Max-reklamen (triple-cheese nånting) och en massa annat som jag varit sugen på sista veckorna.
Jag har aldrig reagerat på nån hamburgerkedjas reklam tidigare. Brukar knappt kolla. Men den där burgaren har satt igång fradgan i mungiporna, hehe !! Bara känslan av att få bita i något saftigt, köttigt, salt och varmt !
 Men jag kommer kunna äta det, fast i mycket mindre portioner och mer sällan !!  OM jag nu gillar det sen... Många slutar gilla vissa saker efter op. Man kan oxå bli känslig för laktos, men det finns så mycket produkter i affären idag, så det blir ingen större förlust.
 
Jag har ett viktmål som jag kom på igår.
Den 17 februari fyller jag 40 !!! Då ska jag vara nere under en viss siffra och jag kommer kämpa för det, lovar !!
 
Nehe, dax att rigga om tvättmaskinen och fortsätta lusutrotningen.
 
Ha de !
Eva
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Julia

Kommer gå superbra Eva! Om det är någon som har driv så är det du! :)

Svar: Tack Jullebulle <3
Eva Pålsson

2012-09-10 @ 21:36:13
Postat av: Jessica

You go girl :D

Svar: I do ;-)
Eva Pålsson

2012-09-10 @ 21:49:55
Postat av: Jenny

Lycka till Eva!! Du fixar detta!! <3

Svar: Tack ;-) klart jag gör... :-)
Eva Pålsson

2012-09-10 @ 21:53:31
Postat av: Anna

Vad spännande det ska bli att följa dig Eva, håller tummarna nu för dig <3. Själv har jag kämpat sedan 2009 nu (för sjuttielfte gången) och hittat ett sätt som jag faktiskt klarar att "hålla i" och mår dessutom riktigt bra av, det går sakta...men jag har gått ner 30 kg nu iaf :). Jag fyller 40 i november, så nu måste jag öka takten om jag ska hinna komma i ännu bättre form tills dess, har ju ett antal kilo kvar... Hua vad hemskt med löss! :(. Kämpa på nu Eva och jag tittar in här snart igen för att se hur det går för dig :). Lycka till!

Svar: Kanon ju Anna ! 30 kg är ju jätremycket :-) Tack snälla !
Eva Pålsson

2012-09-10 @ 22:01:52
Postat av: cissi

Jaaaaaa toppen att du äntligen har börjar blogga! Du vet att jag hejar på dig, och finns här - ever!! Men du, hur FAN kunde du glömma köttbullar på din lista??? :) Pööösss

Svar: Oj, sorry .... tog ju bara några exempel, men köttbullar skulle ju varit självskrivna :-) Kram bönan <3
Eva Pålsson

2012-09-10 @ 22:16:31
Postat av: Jemej

Ska bli spännande att läsa om! :-)
Det kommer att gå kanon!

Lycka till, you rock!

Kram!

Svar: None
Eva Pålsson

2012-09-11 @ 06:24:49
Postat av: cassandra

Lycka till..

Svar: tack !
Eva Pålsson

2012-09-12 @ 09:14:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0